<%@ Language=JavaScript %> ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Α' ΒΑΘΜΙΑΣ

26-5-2005

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ -

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Π.Ε

Τηλ. Επικ. :

Σεριφίου  Κατερίνα 6976805498

Μαγγανά Σοφία       6934775697

Κωστόπουλος Βαγγέλης  6948870517

   ΠΡΟΣ :

ΥΠΕΠΘ

Περιφεριάρχη Αττικής

Δ/ντή Εκπ/σης Π.Ε. Πειραιά

Συλλόγους Π.Ε. και ΕΛΜΕ

ΔΟΕ

ΟΛΜΕ

ΜΜΕ

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑΣ

 ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΕΡΙΦΙΟΥ ΣΕ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Μόλις 4 εβδομάδες πριν την λήξη του σχολικού έτους ο Δ/ντής εκπαίδευσης Πειραιά, με την σύμφωνη γνώμη του ΥΠΕΠΘ, κοινοποίησε, στις 25/5 οριστικά, την από 15/5 ΑΠΟΛΥΣΗ της συναδέλφου μας Κατερίνας Σεριφίου (μέλους του Συντονιστικού), η οποία δούλευε σε ολοήμερο του Πειραιά για 11 ώρες την εβδομάδα. Η επίσημη αιτιολογία ήταν ότι επέστρεψε η συνάδελφος την οποία αναπλήρωνε και δεν την χρειάζονταν άλλο!!!

Οι νέοι προϊστάμενοι συνεχίζουν «το έργο» των προηγούμενων, όταν με ανάλογο τρόπο, πέρσι, απέλυαν τη συνάδελφο Έφη Γκίκα στη Μυτιλήνη και πετάνε με τη σειρά τους στο δρόμο τη συνάδελφο Κατερίνα, λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς, για να μην της πληρώσουν περίπου 370 Ευρώ, που θα έπαιρνε ακόμα!!!

Το χειρότερο είναι ότι η απόλυση έγινε μετά από συνεννόηση με το ΥΠΕΠΘ και ενώ την ίδια στιγμή, στον Πειραιά υπάρχουν κενά Γυμναστών, σε πρωινά σχολεία.

Αποδεικνύεται έτσι πως και για τη νέα ηγεσία του ΥΠΕΠΘ και τη νέα διοίκηση της εκπαίδευσης, όχι μόνο δεν οδηγούνται προς την κατάργηση των ωρομισθίων αλλά τους θεωρούν χρήσιμους όσο είναι απολύτως αναλώσιμοι για κάθε «ανάγκη» της διοίκησης αλλά χωρίς δικαιώματα και προοπτική στην εργασία.

ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Θα βρει απέναντί της τους συναδέλφους ωρομίσθιους και το εκπαιδευτικό κίνημα.

Ø      ΚΑΛΟΥΜΕ  τους συναδέλφους ωρομίσθιους να πάρουν μέρος στην

                παράσταση διαμαρτυρίας στον Δ/ντή Εκπ/σης Πειραιά

                              την Δευτέρα 30/5 στις 1.30μμ,

      μαζί με το Δ.Σ. του συλλόγου Π.Ε. η «ΠΡΟΟΔΟΣ».

Ø      ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συλλόγους Π.Ε. και τις ΕΛΜΕ να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με ψηφίσματα και συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας στον Δ/ντή Εκπ/σης Πειραιά.

Ακόμα τους καλούμε να συμμετέχουν και να ενημερώσουν τους ωρομίσθιους και τους    αναπληρωτές  για την

     παράσταση διαμαρτυρίας στις 16/6 στις 12 το μεσημέρι στο ΥΠΕΠΘ,

      που διοργανώνει το Συντονιστικό Ωρομισθίων – Αναπληρωτών Π.Ε., την πρώτη μέρα μετά την απόλυση των ωρομισθίων και λίγο πριν την απόλυση των αναπληρωτών,  να απαιτήσουμε από το ΥΠΕΠΘ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

Ø      ΚΑΛΟΥΜΕ  τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να εκφράσουν έμπρακτα τη στήριξή τους και να μην κλείνουν τα μάτια στην επέκταση της ελαστικής – μαύρης εργασίας και στην εκπαίδευση, επιμένοντας στην εγκατάλειψη αυτού του κομματιού εκπαιδευτικών, χωρίς συνδικαλιστική κάλυψη.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Π.Ε.

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα