ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ


Ανακοινώσεις
Η στάση μας στη ΔΟΕ

Η στάση μας στην ΑΔΕΔΥ
Οικονομικά
Σύλλογοι
Αδιόριστοι

αρχείο


Εκπαιδευτικά
Διεθνή
Φωτογραφίες
Εντυπα των Κινήσεων
Σχήματα
Αλλες διευθύνσεις

Νέα

 

ΑρχήΑρχή

 

Επικοινωνία:

Φόρμα επικοινωνίας

Βιβλίο Επισκεπτών

            ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΌ                                                 ΑΘΗΝΑ 6 Οκτώβρη 2005

ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Π.Ε.                

                                                                                      ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

 

Απευθυνόμαστε στο ΥΠΕΠΘ γιατί βλέπουμε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει βελτίωση της θέσης μας στην εκπαίδευση αλλά οδηγούμαστε σε ακόμα μεγαλύτερη χειροτέρευση.

  • Η ομηρία και η ανασφάλεια που διακηρύσσατε ότι θα τερματιστεί παραμένει και εμείς είναι αδύνατο να κάνουμε οποιοδήποτε οικογενειακό προγραμματισμό, αφού δεν ξέρουμε κάθε χρόνο αν θα δουλέψουμε και με τι όρους. Ήδη καθυστερούν απαράδεκτα οι προσλήψεις ειδικοτήτων στα ολοήμερα.

  • Εντείνεται την πολιτική των περικοπών με αποτέλεσμα να διαφαίνεται ότι πολύ από τους περσινούς ωρομίσθιους θα μείνουν ΑΝΕΡΓΟΙ φέτος. Ήδη για παράδειγμα φημολογείται ότι στους γυμναστές,  πάτε να μεταφέρεται τους συναδέλφους της Ολυμπιακής Παιδείας κατά το μεγαλύτερο μέρος του ωραρίου τους στα ολοήμερα από την πρωινή ζώνη του προγράμματος με αποτέλεσμα να μη δουλέψουν  πολύ περσινοί ωρομίσθιοι.

  • Ανακοινώσατε ότι ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ την αμοιβή της ώρας στους ωρομίσθιους στο ολοήμερο από 1/1/06 και θα αμείβονται αντί για 9 ευρώ, με 7 ευρώ καθαρά την ώρα, αμοιβή που είναι παγωμένη από το 1996, χωρίς καμία απολύτως αύξηση ανάλογη με όλους τους εργαζόμενους!!!

  • Δεν διαμορφώνεται μια νέα σύμβαση που να κατοχυρώνει στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα. Η σύμβαση που μας δίνετε να υπογράψουμε είναι απαράδεκτη καθώς αναφέρει ακόμα και ενάντια στην εργατική νομοθεσία ότι θα αμειβόμαστε στο τέλος κάθε μήνα αλλά και σε εύλογο χρονικό διάστημα …(!) Επίσης είναι απαράδεκτη η πρόβλεψη, μονομερώς για τη διοίκηση, να μπορεί να μειώσει τις ώρες ακόμα και να τις μηδενίσει, πράγμα που ισοδυναμεί με απόλυση! 

  • Δεν παίρνεται κανένα μέτρο που να φαίνεται ότι μας οδηγείται στην προοπτική της μόνιμης και σταθερής δουλειάς και της αλλαγής τον μεσαιωνικών εργασιακών όρων που βιώνουμε ως ωρομίσθιοι. Δηλαδή ότι  δουλεύουμε πρωί και απόγευμα, χωρίς ωράριο, με τα μισά σχεδόν χρήματα, που πληρωνόμαστε όποτε υπάρχουν λεφτά, με μεγάλες καθυστερήσεις, με απαξιωμένο το ρόλο μας σαν εκπαιδευτικοί, δουλεύοντας δύο ώρες στο ένα σχολείο και δύο στο άλλο, γυρίζοντας ακόμα και σε έξι μερικές φορές σχολεία, χωρίς να μπορούμε να αναπτύξουμε καμία ουσιαστική σχέση με τους μαθητές μας και να δουλέψουμε όπως θα θέλαμε και όπως θα έπρεπε στο δημόσιο σχολείο.

Αγανακτούμε, μάλιστα, όταν συμβαίνουν αυτά τη στιγμή που διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και αντί να καλύπτονται με μόνιμο προσωπικό βλέπουμε να γίνονται όλο και περισσότερες περικοπές, να αυξάνεται αντί να μειώνεται, ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη, να συμπτύσσονται τμήματα και να υπάρχουν ακόμα μεγάλος αριθμός κενών στα σχολεία, ιδιαίτερα στις ειδικότητες. Βλέπουμε να χειροτερεύει συνολικά η λειτουργία του Δημόσιου σχολείου.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Για να λυθούν τα παραπάνω διεκδικούμε : 

Την άμεση πρόσληψη ΟΛΩΝ των περσινών ωρομίσθιων – Κανένας να μη μείνει άνεργος.

Όσο εργαζόμαστε ως ωρομίσθιοι, την υπογραφή άλλης αξιοπρεπούς σύμβασης, που θα διαπραγματευθούμε με το ΥΠΕΠΘ, θα είναι 12μηνη και θα κατοχυρώνει :

  • Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και την πληρωμή χωρίς καθυστερήσεις, στο τέλος κάθε μήνα.

  • Την δουλειά μέχρι το τέλος του σχολικού έτους, χωρίς απολύσεις

  • Τον διπλασιασμό της αμοιβής της ώρας που παραμένει παγωμένη από το 1996.

  • Την πληρωμή και στις επίσημες αργίες, όπως προέβλεπε και σχετική εγκύκλιος(1984), που καταργήθηκε το 1998.

  • Την κάλυψη των οδοιπορικών σε περίπτωση μετακινήσεων σε πολλά σχολεία

  • Την κανονική απόδοση των ενσήμων μας.

  • Τη μη ανάθεση εφημερίων και άλλων εργασιών όπως σίτιση στα ολοήμερα, παρελάσεις, εκδηλώσεις κλπ που είναι έξω από τις συμβατικές μας υποχρεώσεις.

Επίσης διεκδικούμε:

  • η διαφανή διαδικασία πρόσληψης από τον ενιαίο πίνακα για κάθε εκπαιδευτικό έργο, για να σταματήσουν επιτέλους τα ρουσφέτια που οργιάζουν σε πολλές περιπτώσεις. Να γίνει έλεγχος και να αποκατασταθούν όλα τα λάθη στους πίνακες.

  • Τη συμμετοχή μας στη διαμόρφωση των προγραμμάτων για να αποφεύγονται οι πολλαπλές μετακινήσεις και τα σπαστά ωράρια.

  • Τον υπολογισμό της προϋπηρεσίας με ενιαίο τρόπο σε Α΄βάθμια και Β΄βάμια(με βάση τις 21 ώρες την εβδομάδα).

  • Απαιτούμε τη συμμετοχή των ωρομισθίων, ισότιμα, στους συλλόγους διδασκόντων του σχολείου με γνώμη για όλα.

  • Να μη χρησιμοποιηθούν οι συνάδελφοι της Ολυμπιακή Παιδείας στα ολοήμερα αλλά να καλύψουν το ωράριό τους στο πρωινό πρόγραμμα , με άμεση προοπτική την ενσωμάτωση της ώρας της Ολυμπιακής Παιδείας σε ώρα Φυσικής Αγωγής και παράλληλη  αύξηση της ΦΑ σε 3ώρες στο δημοτικό.

για όλη την εκπαίδευση διεκδικούμε:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εκπαιδευτικούς. Κανένας χωρίς δουλειά.

  •  Μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών τώρα για να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό όλα τα χιλιάδες πραγματικά κενά.

  • Κατάργηση του θεσμού του αναπληρωτή–ωρομίσθιου και αντικατάσταση τους με μόνιμους διορισμούς.

  • Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Δωδεκάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα ( 1/20  στο Δημοτικό,1/15 στο Νηπιαγωγείο). Να καλύπτει το δημόσιο σχολείο με μόνιμο προσωπικό όλες τις σημερινές δραστηριότητες, αλλά και όλο το εκπαιδευτικό έργο που είναι σήμερα αναγκαίο. (εκπαίδευση μεταναστών, ενισχυτική διδασκαλία, ξενόγλωσση εκπαίδευση, μουσική εκπ. κ.α.). Μείωση του ωραρίου στα επίπεδα της δευτεροβάθμιας. Ανάλογη αύξηση των οργανικών θέσεων ανά σχολείο και στελέχωση του με μόνιμο προσωπικό και όχι με υπερωρίες, αναπληρωτές και ωρομίσθιους.

  • Όχι στα ελαστικά συστήματα πρόσληψης και στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Όχι στο 60-40%.  Κριτήριο για το διορισμό ο χρόνος λήψης πτυχίου

Για τους αναπληρωτές διεκδικούμε:

  • Μόνιμος διορισμός όλων των αναπληρωτών, που έχουν έστω και μία σύμβαση.

  • Κατοχύρωση όλων των δικαιωμάτων με 12μηνες συμβάσεις και πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Να μην απολυθεί κανένας αναπληρωτής στο τέλος του σχολ. έτους.

  • Όχι στην κατάτμηση κενών και τη μετατροπή των αναπληρωτών σε ωρομισθίους

  • Διαφάνεια και έλεγχο στις προσλήψεις.

                  ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Π.Ε.


ΕπιστροφήΕπιστροφή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα