ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠ/ΓΩΝ
ΒΟΝΙΤΣΑΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Ε’ & ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

 

Όταν ακούς «τάξη», ανθρωπινό κρέας μυρίζει

Οδυσσέας Ελύτης

Ήρθε λοιπόν η ώρα, να συναντήσει ο «Μινώταυρος» των εξετάσεων και τρυφερότερες ηλικίες. Ο ανελέητος ανταγωνισμός και οι διαχωριστικές γραμμές της κοινωνίας μας, κατηφορίζουν προς το δημοτικό σχολείο.

Με αυτό τον τρόπο, πιστεύει η νέα ηγεσία του υπουργείου παιδείας πως θα βάλει «τάξη» και όλα τα κακώς κείμενα θα διορθωθούν.

Οι εξετάσεις, μοιάζουν με λάθος φάρμακο που δε θα γιατρέψει τα χρόνια προβλήματα στο χώρο του δημοτικού σχολείου. Τα βιβλία, την αναλογία μαθητών ανά τάξη, τα σπαστά και ευέλικτα ωράρια, το αίσχος της ωρομισθίας και πόσα άλλα ακόμη.

Αντιθέτως, θα φέρουν τον ανταγωνισμό, τη βαθμοθηρία και αναπόφευκτα την προσφυγή στα φροντιστήρια, που όλοι γνωρίζουμε σε ποια κατάσταση έχουν οδηγήσει το χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Γνωρίζουμε, πως είναι δύσκολο να μελετάς γεγονότα όταν βρίσκονται σε εξέλιξη. Ωστόσο, ελπίζουμε πως η εμπειρία της αποτυχίας, παρόμοιων προσπαθειών στο παρελθόν από τους κ.κ. Σουφλιά και Κοντογιαννόπουλο και η αντίθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας, θα οδηγήσει το υπουργείο σε ωριμότερες σκέψεις πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Για τους παραπάνω λόγους, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, η εισαγωγή εξετάσεων στο δημοτικό σχολείο. Το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, αποδεικνύεται συνήθως σε χρόνο μέλλοντα, όμως στην περίπτωσή μας ζούμε την επανάληψη μιας αποτυχημένης προσπάθειας.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΥΡΑΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα