ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Συλλόγου εκπαιδευτικών Π. Ε. ΑΙΓΑΛΕΩ

 

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ…

 

Συνάδελφοι, βρισκόμαστε στη δύσκολη θέση να σας γνωστοποιήσουμε πως ένα μήνα μετά τις εκλογές το Δ. Σ. του συλλόγου μας δεν έχει συγκροτηθεί (δεν σας ενημερώσαμε νωρίτερα ελπίζοντας μάταια, πως θα βρεθεί κάποια λύση, αυτό δεν έγινε όμως γιατί η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ και η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (ΣΥΝ.) θέλουν να αναποδογυρίσουν τα αποτελέσματα των εκλογών αποκλείοντας από τη συγκρότηση του προεδρείου την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ)

 

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Εμείς προτείναμε αντιπροσωπευτική - αναλογική συγκρότηση, χωρίς αποκλεισμούς ( δηλ. η 1η δύναμη τον Πρόεδρο, η 2η τον Γραμματέα, η 3η τον Αντιπρόεδρο, η 4η τον Ταμία και η 5η τον Ειδ. Γραμματέα ), μ' αυτό τον τρόπο γίνονταν πάντα η συγκρότηση τα τελευταία χρόνια και εκτός των άλλων είναι ένας δίκαιος τρόπος, που δεν αποκλείει κανέναν και εκφράζει το αποτέλεσμα των εκλογών.

Η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ (Ζώτος) αφού δήλωσε ότι δεν μας ψηφίζει παρόλο που είμαστε πρώτη δύναμη για καμία θέση, είναι όμως υπέρ του αντιπροσωπευτικού προεδρείου!!! Έβαλε υποψηφιότητα για Πρόεδρος (3η δύναμη), προσφέροντας όπως είπε την εικοσαετή εμπειρία του για να μας βγάλει από το αδιέξοδο…

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (Τσάτσης), αφού δήλωσε ότι το αντιπροσωπευτικό προεδρείο έχει πεθάνει, κάλεσε τις υπόλοιπες παρατάξεις να συγκροτήσουν προεδρείο, αποκλείοντας την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για να αποκαταστήσουν την τάξη στη λειτουργία του συλλόγου ( που την είδε την αταξία και πως μπορείς να μιλάς για τάξη αποκλείοντας την πρώτη δύναμη είναι άλλο ζήτημα ). Έφτασε σε σημείο να ψηφίσει την ΠΑΣΚ και όταν αυτή απέσυρε την υποψηφιότητα να ψηφίζει ΕΣΑΚ - ΔΕΕ σε μια προσπάθεια να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα και να γίνει ρυθμιστής, παρόλο που είναι η 5η δύναμη.

Η ΠΑΣΚ αρχικά δήλωσε υπέρ του αντιπροσωπευτικού, στη δεύτερη συνεδρίαση έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρεία, την οποία απέσυρε όταν δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία. Από εκεί και πέρα ο ένας ψηφίζει αντιπροσωπευτικό - αναλογικό και ο άλλος ΕΣΑΚ - ΔΕΕ, εντείνοντας έτσι το αδιέξοδο.

Η ΔΑΚΕ δηλώνει υπέρ του αντιπροσωπευτικού, αλλά ψηφίζει λευκό…

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μην μπορεί να συγκροτηθεί προεδρείο ( ο Π. Σάμιος λαμβάνει 3 ψήφους, ο Ν. Ζώτος 3 ψήφους και 1 λευκό ).

Συνάδελφοι, δυστυχώς τη στιγμή που τα προβλήματα στην εκπαίδευση παραμένουν και οξύνονται και χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε ένας ισχυρός και ενωμένος σύλλογος κάποιοι για μικροκομματικές σκοπιμότητες έχουν αναδείξει σαν αντίπαλο το ανεξάρτητο ρεύμα στο σύλλογο μας, παραβλέπουν ακόμη και το γεγονός ότι αναδείχτηκε για μια ακόμη φορά πρώτη δύναμη και προσπαθούν με διάφορα μαγειρέματα να ανατρέψουν στην ουσία το αποτέλεσμα των εκλογών. 

Εμείς, συνάδελφοι, θα είμαστε συνεπείς σ' αυτά που λέγαμε και κόντρα στις επιδιώξεις τους, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για ανεξάρτητο, ριζοσπαστικό και ταξικό συνδικαλισμό. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να δυναμώσουμε το σύλλογο και θα είμαστε κοντά σας στα μικρά και στα μεγάλα προβλήματα.

Αποτελέσματα εκλογών για Δ.Σ. του συλλόγου (ψήφισαν 357)

Παρατάξεις

Ψήφοι % Έδρες
ΑΝΕΞ. ΑΓΩΝ. ΚΙΝΗΣΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 115 32,2% 2
ΠΑΣΚ 78 21,8% 2
ΕΣΑΚ - ΔΕΕ 54 15,1% 1
ΔΑΚΕ 53 14,8% 1
ΑΥΤΟΝ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (Συνασπισμός) 49 13,7% 1
ΛΕΥΚΑ 8 2,2%  
ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα