<%@ Language=JavaScript %> ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Α' ΒΑΘΜΙΑΣ

Απόφαση της Συνέλευσης

Ωρομισθίων-Αναπληρωτών Π.Ε.

 

Την Κυριακή 21-03-2004 στα γραφεία της ΔΟΕ, έγινε συνέλευση ωρομισθίων-αναπληρωτών της Π.Ε., ύστερα από το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας για το συντονισμό των ωρομισθίων και αναπληρωτών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η συνάντηση είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων: συμμετείχαν εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων(Αγγλικών, Φυσικής Αγωγής, Πληροφορικής, Εικαστικών, Μουσικής, Θεατρικής Αγωγής κτλ) και από πολλές περιοχές της Αττικής (Μενίδι, Κορωπί, Παλλήνη, Γέρακα, Χαλκούτσι, Ωρωπός, Μαρκόπουλο, Αρτέμιδα, Μάνδρα, Μέγαρα, Ελευσίνα, Γαλάτσι, Ζωγράφου, Καισαριανή, Γκύζη, Παλαιό Φάληρο, Μεταμόρφωση, Νέο Ηράκλειο, Χολαργός, Ηλιούπολη, Άλιμος, Νέα Σμύρνη, Κορυδαλλός Περιστέρι, Πετρούπολη, Πειραιάς, Ταύρος, Κερατσίνι, Σαλαμίνα, Αίγινα, Χαλκίδα, Αργολίδα). Πήραν μέρος επίσης η ΠΕΑΝ (νηπιαγωγοί), καθώς και συνάδελφοι μόνιμοι από τα Δ.Σ. Συλλόγων της Αττικής(Κ. Σωτηρίου, Αθηνά, Κερατσίνι, Λέσβου, Σωκράτης, Ε. Αλεξίου, Αιγάλεω, Α΄ Αθήνας, Δ. Αττικής κτλ).

Στη συνάντηση διαπιστώσαμε ότι η πραγματικότητα που βιώνουμε χιλιάδες εκπαιδευτικοί, σε καθεστώς μόνιμης ανασφάλειας, απλήρωτοι, χωρίς ένσημα, με σπαστά ωράρια και με το μόνιμο άγχος της επόμενης σύμβασης δεν μπορεί να συνεχιστεί. Μέσω της ωρομίσθιας επιχειρείται η ανατροπή κάθε κεκτημένου δικαιώματος στις εργασιακές σχέσεις στην εκπαίδευση, στους νέους αλλά και στους μόνιμους συναδέλφους. Επιχειρείται η δημιουργία ενός ευέλικτου, φθηνού εκπαιδευτικού εργατικού δυναμικού, στα πλαίσια της επέκτασης της μερικής απασχόλησης, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Ταυτόχρονα προωθείται η υποβάθμιση της παρεχόμενης ποιότητας εκπαίδευσης στο δημόσιο δωρεάν σχολείο μετατρέποντάς το σε ένα σχολείο που θα προσφέρει όλο και λιγότερα στους μαθητές του.

Ομόφωνα διαπιστώσαμε την ανάγκη άμεσης συνδικαλιστικής οργάνωσης όλων αυτών των συνάδελφων από κοινού με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς στη ΔΟΕ και τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους της. Όπως και οι αναπληρωτές(που δεν έχουν μόνιμη σχέση εργασίας στο δημόσιο) καλύπτονται ως τώρα από τη ΔΟΕ και τους Συλλόγους συνδικαλιστικά, το ίδιο πρέπει να γίνει και με εμάς τους ωρομισθίους, πολλοί από τους οποίους ήμασταν μέχρι πέρσι αναπληρωτές.

Με βάση όλα αυτά αποφασίσαμε τα εξής:

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ- ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:

Για τους αναπληρωτές διεκδικούμε:

Για φέτος που εργασθήκαμε ως ωρομίσθιοι διεκδικούμε:

Για τον τρόπο που θα κινηθούμε από δω και πέρα αποφασίζουμε τα εξής:

  1. Τη δημιουργία Συντονιστικού στο οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από όλες τις ειδικότητες και από όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές γεωγραφικά. Το συντονιστικό θα συνεδριάζει ανοιχτά και θα μπορεί να συμμετέχει κάθε συνάδελφος που επιθυμεί ισότιμα.

  2. Το Συντονιστικό θα προσπαθήσει να δημιουργήσει τοπικές επιτροπές ωρομισθίων-αναπληρωτών σε κάθε Σύλλογο. Καλεί τα Δ.Σ. των Συλλογών να βοηθήσουν σε αυτήν την κατεύθυνση και τους ωρομισθίους σε κάθε περιοχή να ανταποκριθούν. Οι τοπικές επιτροπές θα λειτουργούν στα πλαίσια των Συλλογών διατηρώντας παράλληλα κι αυτοτελή λειτουργία.
    Θα ζητήσει συνάντηση με το Δ.Σ. της ΔΟΕ πριν από το Πάσχα για να λυθεί αυτό το ζήτημα. Καλούμε τους Συλλόγους της ΔΟΕ σε κάθε περιοχή να προχωρήσουν στην άμεση έγγραφη των ωρομισθίων στη δύναμη τους, όπως έχει ήδη γίνει σε αρκετούς Συλλόγους. Καλούμε όλους τους ωρομισθίους, όπου δε γίνει αυτό, να το θέσουν οι ίδιοι στις τακτικές Γενικές Συνελεύσεις των Συλλογών του Μάιου.

  3. Η Συνελευση ομόφωνα εξέφρασε τη θερμή συμπαράσταση της στους αγωνιζόμενους ωρομισθίους της Μυτιλήνης και στους μόνιμους συνάδελφους α΄βαθμιας και β΄βαθμιας εκπαίδευσης ενάντια στην προσπάθεια απόλυσης στη μέση της χρονιάς 7 ωρομισθίων με το αιτιολογικό ότι δε χρειάζονται πια στα σχολεία.Δε θα επιτρέψουμε καμία απόλυση ωρομισθίου πουθενά.

Επειδή το τέλος της χρονιάς πλησιάζει, σε λίγο θα είμαστε άνεργοι και κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η τύχη μας τη νέα χρόνια.

Επειδή η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ οφείλει να δεσμευτεί ότι δε θα συνεχιστεί αυτό το απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς στην εκπαίδευση.

Εμείς οι ωρομίσθιοι αποφασίζουμε:

  1. Το Συντονιστικό, με κάλεσμα στους ωρομισθίους και αναπληρωτές της Αττικής, θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 2/4, στις 1.00 μμ. στο Υπουργείο Παιδείας και θα ζητήσει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ. Σε αυτήν την ενέργεια θα καλέσει και τη Γραμματεία Αναπληρωτων-Ωρομισθιων της ΟΛΜΕ. Τη μέρα της παράστασης διαμαρτυρίας θα προχωρήσει σε νέα συνέλευση αγώνα των ωρομισθίων, αμέσως μετά την παράσταση, στα γραφεία της ΔΟΕ(Ξενοφώντος 15Α, 3ος όροφος). Εκεί θα καλέσει και αλλά κομμάτια εκπαιδευτικών της ευέλικτης εργασίας (Γραμ. Ωρομ. ΟΛΜΕ, συλλ. εργαζομ. Φροντιστηρίων, ΠΕΑ, ΠΕΑΕ, κτλ). Στόχος αυτής της Συνέλευσης θα είναι η προετοιμασία για μια:

  2. Μεγάλη πανελλαδική κινητοποίησης, την Παρασκευή 14/5, όλων των εκπαιδευτικών της ευέλικτης εργασίας και της μερικής απασχόλησης.

  3. Το Συντονιστικό θα έρθει σε επαφή με τους συμβασιούχους του Δημόσιου τομέα , για κοινό αγώνα για σταθερή και μόνιμη δουλειά , τη μονιμοποίηση όλων, συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών συμβασιούχων (αναπληρωτών και ωρομισθίων).

Να πάρουμε την υπόθεση της δουλείας μας στα χέρια μας.

Να βάλουμε τέρμα σε κάθε μορφής ευέλικτη και μερική απασχόληση.

Μόνιμη και σταθερή δουλεία για όλους.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Παναγιώτης Ντούλας (ωρομ. Aγγλ.) 210-2443796/6936374902 e-mail: pandou_paron@yahoo.gr, Βάσω Ζαρκινού (αναπλ. Νηπιαγ.) 210-9933245 / 6974778187 e-mail: zarkinou@nipiagogoi.gr , Γιώτα Αθανασιάδη (ωρομ. Αγγλ. ) 6974198584 , Σωτηριάδου Στέλλα (αναπλ. νηπιαγ.) 6977737371, Σεριφίου Κατερίνα (ωρομ.γυμνάστ.) 6976805498), Τόλης Γιάννης(ωρομ. Γυμν.) 6974068737, Μελισσά Βασιλική (ωρομ.γυμν.) 6945274569, Παπασιμάκη Κατερίνα ( αναπληρ.δασκάλα) 69322648895, Σακελλαρίου Αλέκα (αναπλ. νηπιαγ.) 6936 799282

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα