ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ
στο Δημόσιο


Δελτίο Τύπου

Στις 16-1-2004, κατά την τελευταία πριν τις εκλογές, συνεδρίαση του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ, εκφράστηκε από τις κυρίαρχες παρατάξεις, με απόλυτη συνέπεια με τη μέχρι τώρα στάση τους, η γραμμή της ενσωμάτωσης και της υποταγής, στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η συνεδρίαση διήρκησε συνολικά 1.30΄ ώρα (!!!), χωρίς καμιά ουσιαστική συζήτηση πάνω στους αγώνες του τελευταίου διαστήματος και τα αποτελέσματα τους, τα αντεργατικά νομοθετήματα, της τελευταίας περιόδου αλλά και τα αντιδραστικά νομοσχέδια (ασφαλιστικές ρυθμίσεις, Δημόσια Διοίκηση – αξιολόγηση των δ. υπαλλήλων) που κατατέθηκαν εσπευσμένα για ψήφιση και κινδυνεύουν να περάσουν απαρατήρητα πίσω από το προεκλογικό σκηνικό.

Το κλίμα της κοινωνικής συναίνεσης και της ταξικής συνεργασίας επικράτησε, μεταφέροντας το προεκλογικό πολιτικό κλίμα στη συνεδρίαση του οργάνου.

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ανέδειξαν τα πραγματικά ζητήματα των ημερών(εκτίμηση των ακόμα πιο αντιδραστικών πολιτικών εξελίξεων και των συνεπειών τους στην κοινωνία και τους εργαζομένους, αναγκαιότητα αντίστασης των εργαζομένων, μη αποδοχή της συναίνεσης) και τη διέξοδο σε αγωνιστική κατεύθυνση που έχει ανάγκη σήμερα το κίνημα.

Στο πλαίσιο της δημιουργίας κινηματικών διαδικασιών, που θα φέρουν τα πραγματικά προβλήματα στο επίκεντρο της συζήτησης, πρότειναν αγωνιστική κινητοποίηση στο αμέσως επόμενο διάστημα με αιχμές την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής, όπως εκφράστηκε με το νέο μισθολόγιο-φυλακή, την μερική απασχόληση, τις ιδιωτικοποιήσεις κλπ και την απόσυρση των πρόσφατων νομοσχεδίων.

Επίσης πρότειναν δύο ψηφίσματα:

  1. Αλληλεγγύη στον αγώνα των συνοδών – φροντιστών της Ολυμπιακής, που συνεχίζουν την απεργία τους, για 50 μέρες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, που υπερψηφίστηκε.

  2. Συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν μαζικοί φορείς την Πέμπτη 22/1/04 στις 7μμ στα προπύλαια, ενάντια στην Ολυμπιάδα του 2004, που καταψηφίστηκε.

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα