ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
(ΠΕΑΝ)

 

ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ

http://www.nipiagogoi.gr

 

Πλησιάζουν πέντε μήνες από την έναρξη των σχολείων.

Οι εξαγγελίες του υπουργείου για εκπαιδευτικούς που θα βρίσκονται στη θέση τους με την έναρξη των σχολείων αποδείχτηκαν πυροτέχνημα χωρίς αναλαμπή.

Γονείς που ακόμη περιμένουν ν΄ανοίξουν τα νηπιαγωγεία, δημοτικά χωρίς δασκάλους, τάξεις υποδοχής που στελεχώνονται από ωρομισθίους κοινοτικών προγραμμάτων, ΤΕΕ χωρίς ειδικότητες, Γυμνάσια και Λύκεια χωρίς καθηγητές, εκατοντάδες διδακτικές ώρες που έχουν χαθεί…
Οι προσλήψεις αναπληρωτών νηπιαγωγών μέχρι τώρα είναι μόνο 1360 έναντι 1770 περίπου που ήταν πέρυσι. Αν προσθέσουμε και τον μαγικό αριθμό των 300 ολοήμερων νηπιαγωγείων που ιδρύθηκαν φέτος καταλαβαίνουμε όλοι πολύ καλά πως λειτουργούν τα νηπιαγωγεία.

Η προσπάθεια εξαφάνισης των κενών γινόταν μέχρι τώρα με υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών, με συμπτύξεις τμημάτων κλασσικών και ολοημέρων(δεν έχει καμιά σημασία η διαφορετικότητα του προγράμματος) αλλά και με την αύξηση των νηπίων στα ολοήμερα από 20 σε 30(η εκπαιδευτική διαδικασία αντικαθίσταται με φύλαξη)

Ιλουστρασιόν φυλλάδια όπου όλοι είναι ευτυχισμένοι από τη φοβερή ποιότητα εκπαίδευσης της Ελλάδας του 21ου αιώνα.

Από χθές όμως εμείς οι αναπληρωτές νηπιαγωγοί βιώνουμε καινούριες μέρες μεσαιωνισμού στον κλάδο. Στις πιέσεις συλλόγου γονέων για κάλυψη του κενού που υπάρχει στο νηπιαγωγείο τους από την αρχή της χρόνιας εφευρέθηκε καινούριος τρόπος πρόσληψης …ωρομίσθια νηπιαγωγός για 18 ώρες και οι υπόλοιπες να προσφέρονται αφιλοκερδώς από την ίδια. Το εκπαιδευτικό έργο της νηπιαγωγού βαπτίστηκε έρευνα του πανεπιστημίου και το τμήμα της βαπτίστηκε ολοήμερο από κλασσικό για να μπορέσει να επιδοτηθεί από το ΕΠΕΑΕΚ. Και ας μην παραβλέψουμε το γεγονός ότι καταστρατηγήθηκε ο τρόπος πρόσληψης και η συνάδελφος καλέστηκε χωρίς να είναι η σειρά της.

Καταγγέλλουμε την στάση του Υπουργείου Παιδείας ,ζητάμε από τις συνομοσπονδίες (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ) και τους συλλόγους πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να πάρουν θέση για το ζήτημα και δηλώνουμε ότι δεν θα αφήσουμε να περάσει ούτε μια παράνομη πρόσληψη, ούτε μια πρόσληψη ωρομίσθιας νηπιαγωγού

Θ΄ αγωνιστούμε με όλα τα μέσα για την αναβάθμιση του δημόσιου νηπιαγωγείου, για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία, για διορισμό όλων των αναπληρωτών.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 30/1/2004 ΣΤΙΣ 12.00 μ.μ.

Ο αγώνας για διορισμό όλων των αναπληρωτών είναι αγώνας ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών νηπιαγωγών ,όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών!
Κάλυψη όλων των κενών ΤΩΡΑ!
Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή!
Κανένας αναπληρωτής να μην απολύεται μέχρι τον τελικό διορισμό του!
Μείωση του αριθμού των νηπίων ανά τμήμα σε 15. Όχι στα τμήματα των 30 νηπίων!

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα