<%@ Language=JavaScript %> ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Α' ΒΑΘΜΙΑΣ

ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Η ΟΙΕΛΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΕΟΥΔΟ ΚΑΝΕΝΟΣ!

Mε έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι την Τρίτη 22/03 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Γι’ αυτή τη συνάντηση ούτε ενημερωθήκαμε ούτε ειδοποιηθήκαμε για να παραστούμε. Ως δικαιολογία του αποκλεισμού μας λάβαμε την απάντηση ότι θέμα της συνάντησης θα ήταν αποκλειστικά ζητήματα ιδιωτικών σχολείων (υπονοώντας ότι οι Παρεμβάσεις εκπροσωπούν κυρίως τους εργαζόμενους στα φροντιστήρια).

Είναι τουλάχιστον πρωτοφανής η αντίληψη ότι οι παρατάξεις της ΟΙΕΛΕ «ειδικεύονται» σε συγκεκριμένες κατηγορίες ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Αντίθετα το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ είναι ΔΣ όλων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, αφού εκλέγεται από ενιαίο συνέδριο και δεν είναι «συμβούλιο εκπροσώπησης ειδικοτήτων». Άρα σαφέστατα τίθεται θέμα συνειδητού αποκλεισμού των Παρεμβάσεων από την πλειοψηφούσα παράταξη της «Ενότητας» (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ). Φανερώνει μια ιδιοκτησιακή νοοτροπία, μια αντιμετώπιση της ΟΙΕΛΕ ως ενός περίπου φέουδου της «Ενότητας».

Αυτός ο αποκλεισμός είναι κομμάτι ενός ευρύτερου χειρισμού για να μην ακούν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ότι υπάρχουν και άλλες αγωνιστικές και ριζοσπαστικές φωνές. Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκε ειδική απόφαση του Συνεδρίου της ΟΙΕΛΕ για να πάψει η εφημερίδα της ομοσπονδίας να αποτελεί πεδίο έκφρασης μόνο της πλειοψηφίας (απόφαση που βέβαια μένει να υλοποιηθεί).

Εμείς το λέμε καθαρά τέτοιοι χειρισμοί δεν πρόκειται να μας πτοήσουν. Αντιλαμβανόμαστε ότι η πλειοψηφία της ΟΙΕΛΕ διακατέχεται από το φόβο ότι μπορούν να ανατραπούν οι συσχετισμοί στον κλάδο. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιβεβαιώσουμε αυτό το φόβο της!

Θα επιμείνουμε να παλεύουμε για μια άλλη κατεύθυνση της ΟΙΕΛΕ αντάξια της ιστορίας της που είναι ιστορία αγώνων και όχι διαδρόμων, σε σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική όλων των αποχρώσεων, που θα καταγγέλλει τις αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, για μια ΟΙΕΛΕ που θα συναντιέται πραγματικά με την αγωνία της μεγάλης πλειοψηφίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Μόνο μια τέτοια κατεύθυνση θα απαντήσει στις σχεδιαζόμενες νέες κυβερνητικές επιθέσεις απέναντι στα δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Αυτή την κατεύθυνση προβάλαμε στο συνέδριο της ΟΙΕΛΕ, δείχνοντας ότι οι συσχετισμοί μπορούν να ανατρέπονται, σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε και το επόμενο διάστημα!

Αθήνα 22/03/2004

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα