<%@ Language=JavaScript %> ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Α' ΒΑΘΜΙΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΠΕΑΕ)

e-mail : peaesymboulio@yahoo.com
τηλ. επικοινωνίας Δ.Σ. :Φ. Πανοπούλου: 6972476298
Π. Σωτήρης : 6974439203
Β. Ζαρκινού: 6974778187
Δ. Δαμασκηνός: 6937129412
Τ. Λιόντου: 6932514008

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟ!

 

Καταγγέλλουμε την προκλητική απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρέσει τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς από τις ρυθμίσεις για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Αποδεικνύεται ότι οι μεγαλόστομες διακηρύξεις και «δεσμεύσεις» περί δήθεν μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα κυνικό προεκλογικό παιχνίδι με την αγωνία των συμβασιούχων

Με την απόφασή της αυτή η κυβέρνηση καταδικάζει χιλιάδες αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς σε παρατεταμένη εργασιακή ομηρία και ανασφάλεια, αναπαράγει την αθλιότητα της ελαστικής εργασίας που υπονομεύει και το δημόσιο σχολείο και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Πρόκειται για απόφαση σαφώς αυθαίρετη αφού η εκπαίδευση είναι από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα κατάχρησης των επαναλαμβανόμενων συμβάσεων ορισμένου χρόνου, καθώς όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. 

Το επιχείρημα ότι το πρόβλημα των εκπαιδευτικών θα αντιμετωπιστεί μέσα από την αναλογία 60-40 στους διορισμούς αποτελεί μια πραγματική προσβολή των αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι με τους σημερινούς χαμηλούς αριθμούς διορισμών η αναλογία αυτή σημαίνει απλώς συνέχιση της ομηρίας σε πολλές ειδικότητες. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι τα πράγματα θα γίνονται ακόμη χειρότερα όσο συνεχίζεται η κάλυψη μεγάλου μέρους του εκπαιδευτικού έργου του δημόσιου σχολείου από ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς. 

Πιστεύουμε ότι η κυβερνητική πρόκληση δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει το μήνυμα ότι δεν ανεχόμαστε άλλο την ανασφάλεια και την ομηρία και να καταλάβει ότι ο αγώνας θα είναι σκληρός και ανυποχώρητος.

Η κινητοποίηση στις 14 Μάη ενάντια στην ελαστική εργασία στην εκπαίδευση μπορεί και πρέπει να είναι αφετηρία ενός πανεκπαιδευτικού αλλά και πανεργατικού κινήματος για την εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους. 

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα