<%@ Language=JavaScript %> ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Α' ΒΑΘΜΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Κατάληψη στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου !
Να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις των ωρομισθίων εκπαιδευτικών !

 

Σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου προχώρησαν εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές εκφράζοντας έτσι τη διαμαρτυρία τους για την απόλυση πέντε ωρομισθίων εκπαιδευτικών και την απαίτηση να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις. Ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού (Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε., ΕΛΜΕ, φοιτητικοί σύλλογοι, οι μαθητές του ΤΕΕ που εργάζεται η μια από τις απολυμένες) ζητά να ανακληθούν οι απολύσεις. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λέσβου έχει ήδη κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή 19 Μάρτη στα πλαίσια της κλιμάκωσης του αγώνα.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε τη Δευτέρα 15 Μάρτη με τη μορφή της διαρκούς παράστασης διαμαρτυρίας και της συμβολικής κατάληψης των γραφείων. Η μαζική παρουσία εκπαιδευτικών, φοιτητών, μαθητών έχει ενοχλήσει την ασφάλεια που έφτασε στο σημείο να απειλήσει με συλλήψεις τους συγκεντρωμένους. Οι συνάδελφοι ζητούν άμεσα από όλους τους φορείς της εκπαίδευσης και το ευρύτερο συνδικαλιστικό κίνημα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με ψηφίσματα συμπαράστασης. Ήδη αποφάσεις συμπαράστασης έχουν πάρει η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ και η ΠΕΑΕ.

Ψηφίσματα αλληλεγγύης μπορούν να σταλούν και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση : tou_asotou@hotmail.com , Ελένη Ζάχου (μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λέσβου)

Αντιπροσωπεία των καταληψιών θα κατέβει στην Αθήνα για να συμμετάσχει στην παναττική σύσκεψη ωρομισθίων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών Π.Ε. που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15α, Σύνταγμα) την Κυριακή 21 Μάρτη στις 11πμ.

Αθήνα, Τετάρτη 17 Μάρτη
Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις Π.Ε.

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα