Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ
Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΟΜΗΡΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ

 

Με τη "νομιμοποίηση" και τη συναίνεση του ΣτΕ, η κοροϊδία για τους συμβασιούχους συνεχίζεται και κορυφώνεται. Η κυβέρνηση με τη βούλα και των "ειδικών" προχωρά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής του Π.Δ., χωρίς ουσιαστικές αλλαγές από τις αρχικές ρυθμίσεις, διατηρώντας τις προϋποθέσεις και τα χρονικά περιθώρια, που κυριολεκτικά πετάνε στο δρόμο τη συντριπτική πλειοψηφία των συμβασιούχων.

  1. Αποδεικνύεται έτσι, ο εμπαιγμός για χιλιάδες συμβασιούχους, όταν αυτοί που τελικά θα απορροφηθούν θα είναι ελάχιστοι (για 12 έως 15 χιλιάδες μίλησαν υπηρεσιακοί παράγοντες). Τόσο γρήγορα ξεχάστηκαν οι 250 χιλιάδες διορισμοί που προεκλογικά υποσχόταν ο κ. Καραμανλής!!

  2. Αρχίζει νέος μαραθώνιος για όσους καλύπτουν τυπικά τις προϋποθέσεις, προκειμένου να ξεπεράσουν τη νέα κρησάρα των υπηρεσιακών συμβουλίων. Πρέπει να εξασφαλίσουν την απόφαση ότι καλύπτουν "πάγιες και διαρκείς ανάγκες", για να πετύχουν τελικά την μετατροπή της σύμβασής τους σε αορίστου χρόνου. Στην αναμονή λοιπόν και στην ομηρία για άλλους οκτώ τουλάχιστον μήνες!!!

  3. Για τους υπόλοιπους όχι μόνο η μόνιμη δουλειά γίνεται άπιαστο όνειρο, αλλά επικρέμεται και η προοπτική της απόλυσης, καθώς το Π.Δ. ορίζει ότι για όσους συμπληρώνουν 24 μήνες μετά τον Ιούλιο του 2004, οι διοικήσεις πρέπει να μην ανανεώσουν τις συμβάσεις τους… δηλαδή να τους απολύσουν (!!), ώστε να μην τεκμηριώσουν ούτε στο μέλλον δικαιώματα, για να διεκδικήσουν μονιμοποίηση.

  4. Θα συνεχιστεί η προσφυγή των συμβασιούχων στα δικαστήρια και η οικονομική αφαίμαξη τους, για το αν περιλαμβάνονται ή όχι σ' αυτούς που ευνοούνται από τις κυβερνητικές ρυθμίσεις. Παράλληλα επιχειρείται το κλείσιμο και της δικαστικής οδού για όσους αρχικά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του Π.Δ., καθώς σύμφωνα με το ΣτΕ ακόμα και να υπάρχει απόφαση του εφετείου υπέρ κάποιου συμβασιούχου, όρος για να μονιμοποιηθεί είναι να υπάρχει απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου ότι καλύπτει πάγια και διαρκή ανάγκη!!!

  5. Αποκαλύπτεται η πολιτική της νέας κυβέρνησης σ' όλο της το μεγαλείο, καθώς συνεχίζει απαρέγκλιτα την πολιτική των ελαστικών μορφών απασχόλησης και της ελαστικοποίησης της εργασίας. Επιμένει στην πολιτική της Ε.Ε. που οδηγεί όλο και περισσότερους εργαζόμενους στην ομηρία και την εργασιακή ανασφάλεια.

  6. Συνεχίζει τη νεοσυντηρητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, που εισήγαγε και επέκτεινε την μερική απασχόληση και τις ελαστικές μορφές απασχόλησης. Γι αυτό ΠΑΣΟΚ και ο "υπουργός αντιπολίτευσης" Γ. Παπανδρέου είναι οι τελευταίοι που μπορούν να μιλούν για τους συμβασιούχους και να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Δε μπορούν να πείσουν κανέναν για το "ενδιαφέρον" και την "αγωνία" τους.

  7. Φαίνεται καθαρά, η πραγματική κατεύθυνση και τα αποτελέσματα της ευρωπαϊκής οδηγίας και όλων αυτών που την έκαναν σημαία για τη δήθεν λύση του προβλήματος της ελαστικής εργασίας. Η συγκεκριμένη οδηγία όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα των ελαστικών μορφών απασχόλησης αλλά με πρόφαση την τακτοποίηση μικρού μέρους των συμβασιούχων, επιδιώκει την επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας και καταδικάζει στο μέλλον, όλο και περισσότερους εργαζόμενους, στην εργασιακή περιπλάνηση και την ανασφάλεια.

  8. Εξοργιστική είναι η στάση των επίσημων συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ που παρείχαν ουσιαστική συναίνεση και κάλυψη στον κ. Παυλόπουλο και την κυβέρνηση της Ν.Δ. Ακόμα και τώρα που ολοκληρώνεται το έγκλημα δεν βρήκαν κουβέντα να πουν ή να καταγγείλουν έστω φραστικά τις ρυθμίσεις - κοροϊδία.

Να είναι σίγουρη η κυβέρνηση και όσοι έμμεσα η άμεσα στηρίζουν την πολιτική της, ότι ακόμα κι αν τώρα, εκμεταλλευόμενοι το καλοκαίρι, δε βρουν μεγάλες αντιδράσεις στο Π.Δ. "απολύσεων" που διαμόρφωσαν, δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα με τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους.

Μπροστά τους θα βρουν μαζικά και μαχητικά από το φθινόπωρο, τους συμβασιούχους, οι οποίοι αξιοποιώντας και την αγωνιστική εμπειρία της άνοιξης, θα προχωρήσουν σε νέους ενωτικούς πανεργατικούς αγώνες για την κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και την εξασφάλιση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. 

Δήλωση των Αγαπητού Θανάση (6974750410), μέλους του Δ.Σ. της ΔΟΕ
Βαμβακά Κώστα (6944523775), μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ
Τουλγαρίδη Κώστα (6977002645), μέλους του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ
εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ - ΚΙΝΗΣΕΩΝ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ 

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα