ανεξάρτητες, αυτόνομες, αγωνιστικές , ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

 Οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια

 Τα αποτελέσματα των εκλογών του ΚΥΣΠΕ σηματοδότησαν  και σε συμβολικό επίπεδο την αλλαγή φρουράς στην ηγεμονία του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

 Η ΔΑΚΕ, με τον αέρα της κυβερνητικής παράταξης που δεν έχει ακόμα υποστεί τη φθορά της κυβερνητικής πολιτικής και με νωπές τις μνήμες από τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους μηχανισμούς της διοίκησης και πέτυχε να περάσει έστω και οριακά στην πρώτη θέση με ποσοστό 35,7 % (22.482 ψήφοι). Οι νέοι προϊστάμενοι στην πλειοψηφία τους, έπαιξαν το δικό τους ρόλο στην εκλογική διαδικασία, αξιοποιώντας τις παλιές, δοκιμασμένες και πετυχημένες μεθόδους της συνδιαλλαγής, των εξυπηρετήσεων «ημετέρων», των εκβιασμών και των υποσχέσεων. 

 Η ΠΑΣΚ χωρίς τους μηχανισμούς της διοίκησης στη διάθεσή της, με μοναδικό πλεονέκτημα τους μηχανισμούς εξυπηρετήσεων των αιρετών της, κατέγραψε μια πτωτική πορεία (35,3 % και 22.210 ψήφους) που αντανακλά τόσο την περίοδο κρίσης του πολιτικού της φορέα, όσο και την πλήρη ανυπαρξία αντιπολιτευτικής τακτικής.

 Στο χώρο της παραδοσιακής αριστεράς, η μεν ΕΣΑΚ – ΔΕΕ διατήρησε τις δυνάμεις της (10,6 % και 6.684 ψήφους) ενώ η παράταξη του ΣΥΝ («Αυτόνομη Παρέμβαση») κατέγραψε μια σαφώς πτωτική τάση (6,9 % και 4.342 ψήφοι).

 Οι Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις διατήρησαν τις δυνάμεις τους σταθερές (8,9 % και 5.584 ψήφοι) σε μια περίοδο άνυδρη κινηματικά. Τα κρίσιμα ραντεβού έτσι κι αλλιώς βρίσκονται μπροστά μας, στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων, στη μάχη να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις, στην αναμέτρηση για τα νέα ΔΣ, στις απεργίες και τις διαδηλώσεις, στις μικρές και μεγάλες αναμετρήσεις μέσα στα σχολεία. Εκεί, στο πραγματικό πεδίο των αγώνων, θα κριθεί η μάχη ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας και της καταλήστευσης του λαϊκού εισοδήματος, ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές επιλογές της αξιολόγησης, των εξετάσεων και της υποβάθμισης του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου, ενάντια στην καταστρατήγηση των εργασιακών μας σχέσεων. Σε αυτή τη μάχη για το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση και την εργασία, οι Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να δώσουν μαζικά και αγωνιστικά τον καλύτερο εαυτό τους.

Νοέμβρης 2004

www.paremvasis.gr

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα