ανεξάρτητες, αυτόνομες, αγωνιστικές , ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Στον αστερισμό της μόνιμης λιτότητας και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων…

 

    Σε νέο χτύπημα προχώρησε η κυβέρνηση της Ν.Δ. με την κατάθεση του φετινού προϋπολογισμού.  Αξιοποιώντας και προβάλλοντας ως άλλοθι, το κλίμα που δημιούργησαν οι μαύρες τρύπες της δημοσιονομικής απογραφής, ο υψηλός πληθωρισμός, τα τεράστια ελλείμματα της Ολυμπιάδας, τα σύμφωνα σταθερότητας της Ε.Ε. και τις εκθέσεις των διεθνών οργανισμών που μιλούν και προτείνουν μέτρα–σοκ, κατασκεύασε έναν Προϋπολογισμό όπου η λιτότητα είναι διάχυτη από άκρη σ΄ άκρη.

    Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν το "μάρμαρο" στο όνομα των "οραμάτων " της ΟΝΕ, της Ε.Ε., του διεθνούς κύρους και της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού κεφαλαίου, όπως συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ. "Αυξήσεις" 90 λεπτών την ημέρα για μισθωτούς και συνταξιούχους, περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, περικοπές των διορισμών στην εκπαίδευση στο 60% σε σχέση με την προηγούμενη διετία, αύξηση της φορολογίας των μισθωτών ως και 300 ευρώ το χρόνο. Την ίδια στιγμή μειώνεται ο συντελεστής φορολόγησης των κερδών των επιχειρήσεων κατά 10%, εξαγγέλλονται νέες ιδιωτικοποιήσεις, ενώ οι ΔΕΚΟ (π.χ. ΟΤΕ) ετοιμάζουν μαζικές απολύσεις με τη μορφή της εθελούσιας εξόδου, τόσο εθελούσιας που αν δε δεχτείς θα απολυθείς! Το κύμα της ακρίβειας φουντώνει, το 22% του πληθυσμού ζει κάτω από το επίσημο όριο φτώχειας, ενώ η ανεργία καλπάζει.

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ

     Η κ. Γιαννάκου κατανοεί τις οικονομικές μας δυσκολίες αλλά δεν έχει να δώσει... Αυτή ήταν η απάντηση της στην αντίληψη της πλειοψηφίας της ΔΟΕ να περιορίσει και να εγκλωβίσει ξανά τις οικονομικές μας διεκδικήσεις και αντί για πραγματικές αυξήσεις, επαιτεί από το Υπουργείο τα στοιχειωμένα 103 ευρώ. Για τους εκπαιδευτικούς για άλλη μια χρονιά ο εμπαιγμός δηλαδή συνεχίζεται, οι αυξήσεις του 3% μειώνουν παραπέρα το εισόδημά τους. Οι δαπάνες για την Παιδεία βαίνουν μειούμενες, το κονδύλι για την ωρομισθία αυξάνεται, ενώ για τους μόνιμους διορισμούς μειώνεται. Όπως και οι προηγούμενοι ένοικοι της Μητροπόλεως μας κατανοούν, αλλά μας καλούν να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τη ληστεία.

φτάνει πια ! Να ζητήσουμε πίσω την κλεμμένη μας ζωή !

     ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

       ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΔΟΕ διαπραγματεύονται τη φτώχεια μας, αποδεχόμενοι την την κεντρική λογική της αντιλαϊκής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα, αξιολόγηση, αδιοριστία. Κουρασμένοι από τους "αγώνες" των προηγούμενων χρόνων δε διεκδικούν στα  σοβαρά κανένα  αίτημα. Αρνούνται να οργανώσουν αγώνες με διάρκεια και προοπτική, αποφασιστικούς, ως τη νίκη.

    Από την αρχή της χρονιάς ΩΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ έχουμε προτείνει ένα συνολικό, συντονισμένο αγωνιστικό σχέδιο με διάρκεια και προοπτική που θα ελέγχεται από τις Γ.Σ. με στόχους ανατροπής της οικονομικής πολιτικής, με κοινωνικές συμμαχίες, μια και η λιτότητα πλήττει όλους τους εργαζόμενους. Ένα τέτοιο σχέδιο το αρνείται  ο υποταγμένος συνδικαλισμός και η πλειοψηφία της ΔΟΕ (ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ). Σ΄ αυτό το δρόμο επιμένουμε. Σ΄ αυτή την κατεύθυνση θέλουμε να αξιοποιήσουμε και το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 10 Δεκέμβρη, που οργανώνεται από τα ζωντανά κομμάτια της εκπαίδευσης μαθητές και φοιτητές ενάντια στη λιτότητα, την αξιολόγηση και την ανεργία. Γι αυτό και ψηφίσαμε να συμμετέχουμε με διευκολυντική στάση εργασίας, για να φανεί στο δρόμο ότι η ζωντανή μαχόμενη εκπαίδευση είναι εδώ ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και στο ξεπούλημα του υποταγμένου συνδικαλισμού και να ανοίξει η ρωγμή για μια νέα ανάταση του κινήματος. Γιατί ασφαλώς ένα τέτοιο αγωνιστικό σχέδιο με στόχο τη νίκη δεν υπηρετείται από άλλη μια επετειακή 24ωρη κομματικοκεντρικής λογικής που πρότεινε η ΕΣΑΚ, ούτε από από την υποταγή του κινήματος στο καπέλο της «τριήμερης αδράνειας» των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/12, στις 12μ.μ, στα  ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΩΣ ΤΗ ΝΙΚΗ

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα