ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
(ΣΕΦΚ)

Μέλος Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ)
Μεσολογγίου 5, 10681 Αθήνα 
τηλ. 6974-439203, 210 3820537, 210 5238148, fax: 210-5230819
e-mail: sefk@sefk.gr
www.sefk.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ 
ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

Η απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης να απελευθερώσει τα δίδακτρα στα φροντιστήρια μόνο τυχαία δεν είναι. Εντάσσεται στα πλαίσια μιας συνολικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ (αλλά και της προηγούμενης, του ΠΑΣΟΚ) για τη με κάθε τρόπο ενίσχυση της ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης, την εμπορευματοποίηση της μόρφωσης, την ύψωση ακόμη μεγαλύτερων ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση.

Την ίδια στιγμή που στα φροντιστήρια επικρατεί καθεστώς πραγματικού εργασιακού μεσαίωνα, πληρώνονται καθηγητές κάτω από τη σύμβαση, υπάρχει μαύρη εργασία και εκτεταμένη ασφαλιστική εισφοροδιαφυγή, απολύονται καθηγητές ύστερα από πολλά χρόνια εργασίας χωρίς ούτε ένα ευρώ αποζημίωση, δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία τους, η μοναδική θεσμική παρέμβαση της κυβέρνησης στο χώρο των φροντιστηρίων αφορά τα δίδακτρα και την ενίσχυση των υπερκερδών των ιδιοκτητών.

Αποτελεί πρόκληση να "επιτυγχάνουν" οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων το αίτημά τους για απελευθέρωση των διδάκτρων και από την άλλη να δηλώνουν ότι δεν πρέπει να υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις στα φροντιστήρια και να κάνουν δικαστικές αγωγές ενάντια στις ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις με το πρόσχημα της ...οικονομικής δυσπραγίας τους.

Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα ένας μόνος δρόμος υπάρχει: Αυτός της συλλογικής πάλης και διεκδίκησης για:

Αθήνα 3 Αυγούστου 2004

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΣΜΥΡΝΑΙΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα