Aνεξάρτητη Ριζοσπαστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.

 ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ

 Με λένε Οδύσσεια...

 ... σε μια πόρτα ψηλή, σιδερένια, κάθε μέρα 8:00 το πρωί, πέντε μέρες την εβδομάδα, σχεδόν για 35 χρόνια διαβαίνεις το κατώφλι του σχολείου

... σε μια αυλή τσιμεντόστρωτη, αποστειρωμένη, με το παιχνίδι των παιδιών απαγορευμένο (μην τυχόν χτυπήσουν), ένα μεγαλύτερο μπαλκόνι στην πραγματικότητα

... σε ένα γραφείο όμοιο διαζευκτικό καταμεσής της θάλασσας της ύλης, της δεύτερης δουλειάς, των δανεικών και των πιστωτικών καρτών, της καθημερινής σχολικής ρουτίνας, του άγχους για επιβίωση.

... σε μια τάξη πολυπολιτισμική , πολύβουη, με τους κόκκους της κιμωλίας αποτύπωμα ψυχής, τη διαρκή προσπάθεια να μάθουν τα παιδιά, με βιβλία φορτωμένα το ψέμα της κρατικής πολιτικής, αποξενωμένα από αυτόν που τα διδάσκει, με "ευέλικτες" ζώνες και "καινοτόμα" προγράμματα  όπου μας λέει το υπουργείο τι ακριβώς να κάνουμε.

... σε μια τάξη ολοήμερου εγκλεισμού, με τα παιδιά να κοιμούνται στα θρανία, λίγο πριν τις 4:00, λίγο πριν τα Aγγλικά, τα γυμναστήρια, τη ρυθμική ή τη δεύτερη ξένη γλώσσα. Με συναδέλφους που μετακινούνται  περιοδεύοντες  από σχολείο σε σχολείο, με ωρομίσθιους – μάθημα - δουλειά – ζωή - σε δόσεις.

 Με λένε Οδύσσεια...

 ... σε ένα σχολείο που η μαγική του λέξη δεν είναι η γνώση, η χαρά, η ελευθερία, αλλά ο ανταγωνισμός, η αξιολόγηση, η «αποτελεσματικότητα». Αξιολόγηση μαθητών για να εμπεδώνεται από νωρίς η αποτυχία, για να παίρνει ο "αδύνατος" μαθητής από νωρίς το δρόμο του εκτός σχολείου, για να κρίνεται το σχολείο και να αμείβεται ή να τιμωρείται οικονομικά, για να κρίνεται η "αποτελεσματικότητα" των εκπαιδευτικών. Αξιολόγηση εκπαιδευτικών  όπου θα κρίνεται η μισθολογική και βαθμολογική μας εξέλιξη αλλά και  ο βαθμός προσαρμοστικότητας μας, η στράτευση της φαντασίας, της σκέψης μας στην εκάστοτε κυβερνητική πολιτική.

... σε ένα σχολείο γκρίζο, (χωρίς εισπνοή πώς εκπνοή της άνοιξης να γίνεις), πνιγμένο στους ανέμους του διοικητισμού, της καθηκοντολογίας, της πειθαρχίας, του ελέγχου, της στέρησης. Ένα σχολείο θραυσμάτων πληροφοριών, όγκου ύλης επαναλαμβανόμενων μαθημάτων, εξεταστικών κρίσεων ως μέσο αποτελεσματικότητας, μέτρησης, θείων δικών  για όσους ξεφεύγουν από την κανονικότητα.

 Με λένε Οδύσσεια..

 ... σε μια εκπαίδευση που τη θέλουν να λειτουργεί με τους κανόνες της αγοράς, που διαμορφώνει τα προγράμματά της σύμφωνα με τις ανάγκες των επιχειρήσεων και του κράτους, που μαθαίνει εκπαιδεύσιμους, απασχολησιμους, ανασφαλείς πολίτες                                                                                                               …σε μια εκπαίδευση - μακρύ χωμάτινο δρόμο ήχων συγκεχυμένων από στρατιωτικά παραγγέλματα, εκκλησιαστικής μουσικής, ταμειακών μηχανών- των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, του χρονόμετρου και της μεζούρας, του καθηκοντολόγιου ελέγχου, των χαμηλών δαπανών, του εξοστρακισμού της παιδαγωγικής και της αντικατάστασής της από το μάνατζμέντ.

Με λένε Οδύσσεια...

... σε μια κοινωνία  εξοντωτικής λιτότητας, καταλήστευσης του εργατικού εισοδήματος, τεράστιων οικονομικών  ανισοτήτων. Μιας κοινωνίας  όπου για τις "εθνικές ιδέες" της ΟΝΕ και της Ολυμπιάδας έχουμε χρεωθεί ως τα δισέγγονά μας. Για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων χάσαμε το 40% της αγοραστικής δύναμης των μισθών μας, για την "ισχυρή" Ελλάδα του Κόκκαλη και του ευρώ οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι , το 25% των εργαζομένων ζει κάτω από το όριο φτώχειας, τα όρια συνταξιοδότησης αυξήθηκαν, οι συντάξιμες αποδοχές μειώθηκαν, η ανεργία γιγαντώθηκε, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις μονιμοποιήθηκαν. Για την Ολυμπιάδα 150 εργαζόμενοι "χτίστηκαν ζωντανοί" στο γεφύρι των μεγάλων έργων, 10 δις ευρώ περιμένουν να τα ξεπληρώσουμε με τους νέους γύρους λιτότητας και  αποσάθρωσης των εργασιακών μας σχέσεων.

.... σε μια κοινωνία της μόνιμης ανασφάλειας στο όνομα της ασφάλειας. Κάμερες και ζέπελιν, καταγράφουν την κάθε μας κίνηση, προσφέρουν τον τρόμο ως καθημερινή πράξη.

... σε μια κοινωνία που ήρωες βαφτίζονται τα ντοπαρισμένα μεταλλαγμένα κατασκευάσματα των φαρμακευτικών εταιρειών, οι δισεκατομμυριούχοι άσσοι της μπάλας. Σε μια κοινωνία που "οι υποτακτικοί" μετανάστες δεν έχουν δικαίωμα να πανηγυρίζουν  ούτε μια νίκη τους στο ποδόσφαιρο. Φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό, πατριώτες όταν κάθονται " κάτω από την μπάρα", εισαγόμενοι ολυμπιονίκες, αλλά ξένοι και εχθροί αν μας θυμίζουν ποιοι είναι.

Με λένε Οδύσσεια...

... σε μια αιματοβαμμένη Βαγδάτη, στη μαρτυρική Παλαιστίνη, στον Καύκασο, το όγδοο αποτύπωμα της ψυχής, στα μελανά πόδια της γης, εκεί που κακός χειμώνας φυσάει άρρωστη ζωή, ξερνά το θάνατο. Εκεί που χέρι χέρι οι λύκοι αγκαλιά με τα σκυλιά μοιράζουν τη λεία και επιβάλλουν τον παγκόσμιο τρόμο της κυριαρχίας τους.

... σε μια Ελλάδα που με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμμετέχει ενεργητικά στο έγκλημα, που από το χειμώνα θα κάνει το λιμάνι του Πειραιά κέντρο των δυνάμεων ταχείας επέμβασης του παγκόσμιου χωροφύλακα, του ΝΑΤΟ, που έχει εκστρατευτικά σώματα στη Βοσνία, στην Αλβανία, στο Αφγανιστάν κ.λπ.

Ένα κουδούνι χτυπάει, το τελευταίο κουδούνι της μέρας του μήνα των παγωμένων σταφυλιών.  

Με λένε Οδύσσεια…

Κουβαλάω το όνομα

του μεγαλύτερου κινδυνευτή,

του μεγαλύτερου ταξιδευτή

Με λένε Οδύσσεια.

Το μήνα των παγωμένων σταφυλιών γεννημένη.

Από ένα χαμένο όνειρο εμείς

έπρεπε  να φτιάξουμε δρόμο να συναντηθούμε.  

ΝΑ ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΑΣΙΜΑ ΝΕΡΑ

Στο σχολείο, εκεί που αναζητούν την ανάσα οι ανάγκες, οι επιθυμίες μας. Κόντρα ΚΑΙ στη νέα "σιδερένια" κυρία της Μητροπόλεως, στην προώθηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής από τη Ν. Δ.

Διορισμός των "δικών " μας παιδιών σε μια νύχτα, για πιστότερη εφαρμογή της πολιτικής τους, στη θέση των προϊσταμένων.

Αποσύρθηκαν όλοι αυτοί – τα ικανά και άξια στελέχη κατά τη ΔΟΕ που τα προηγούμενα χρόνια εφάρμοζαν την πράσινης εκδοχής αντιεκπαιδευτική πολιτική, την ωρομισθία, τις συμπτύξεις τμημάτων, τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο, που εδίωκαν αγωνιστές συναδέλφους. Νέοι, πρώην συνδικαλιστές θα εφαρμόσουν την μπλε εκδοχής αξιολόγηση, πρώην συνδικαλιστές που ως χθες «έσχιζαν τα ιμάτιά τους» για το κομματικό κράτος του ΠΑΣΟΚ. Έτσι, ανερυθρίαστα σε μια νύχτα, νυν και πρώην, συνδικαλισμός, κράτος και διοίκηση ένα κουβάρι… της ντροπής.

Αξιολόγηση παντού, κραυγάζει η Μαριέτα Θάτσερ - Γιαννάκου, και η ΔΟΕ συμφωνεί. Εξετάσεις στην Ε΄ και  ΣΤ¨΄ Δημοτικού. Ο μισός σχολικός χρόνος για εξεταστική προετοιμασία, οι μαθητές από μικρή ηλικία με το στίγμα του αποτυχημένου, τα φροντιστήρια θα θησαυρίζουν, το σχολείο θα κατατάσσεται με βάση την επίδοση των μαθητών, οι εκπαιδευτικοί το ίδιο.

15.000 αναπληρωτές και ωρομίσθιοι θα καλύψουν τα λειτουργικά κενά, από αυτούς που είχε υποσχεθεί  να καταργήσει (δηλαδή να διορίσει) η Ν.Δ.

3% «αυξήσεις» υποσχέθηκε ο υπουργός Οικονομίας, λιτότητα με μπλε κόκκους πια. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν μα η πολιτική παραμένει η ίδια.

Δηλώνουμε παρών και θα αναμετρηθούμε  ώστε να σπάσουν οι απαγορευμένες εκπαιδευτικές ζώνες, να ακουστεί με συλλογικό τρόπο το νέο παιδαγωγικό ποίημα της εποχής μας, οι απελευθερωτικοί στίχοι των σκεπτόμενων κριτικά ανθρώπων, για ένα σχολείο χωρίς οριζόντιους ή κάθετους διαχωρισμούς, χωρίς αξιολογικές ή εξεταστικές κρίσεις, με περιεχόμενο απαλλαγμένο από την παπαγαλία, το μυστικισμό , το ρατσισμό, το ιστορικό ψέμα , τη μεταφυσική, ένα σχολείο ανοιχτό για όλα τα παιδιά και την εργαζόμενη πλειοψηφία, τμήμα ενός ευρύτερου κοινωνικού απελευθερωτικού ρεύματος.  

·       Για ένα ενιαίο δημόσιο, δωρεάν 12χρονο σχολείο. Για 2χρονη προσχολική αγωγή.

·       Για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση του μισθολογίου - φτωχολόγιου. Γνήσιες Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις. Βασικό μισθό 1400 Ευρώ για τον πρωτοδιόριστο. Ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων στο βασικό μισθό. Καμιά σύνδεση μισθού - αξιολόγησης.

·       Για την κατάργηση του ν. 2986 για την αξιολόγηση. Για να μην περάσει κανείς αξιολογητής τις πόρτες των τάξεων. Για παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο.

·       Για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους- ενάντια στην εργασιακή περιπλάνηση και την ωρομισθία. Για μαζικούς διορισμούς με βάση το έτος λήψης πτυχίου και κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Για μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών.

·       Για μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αύξηση των συντάξιμων αποδοχών. Κατάργηση των ασφαλιστικών  εισφορών των εργαζομένων.

ΣΤΙΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ - ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ  ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ

Ένα εκπαιδευτικό κίνημα κοινωνικού χαρακτήρα που θα εντάσσεται και θα συμπορεύεται με το ευρύτερο εργατικό ώστε συντονισμένα να απαντήσουμε στην  επίθεση κυβέρνησης - Ε.Ε. - επιχειρήσεων.

Ένα πραγματικό κίνημα που θα ξεπερνά την παραλυτική πολιτική του υποταγμένου συνδικαλισμού ΑΔΕΔΥ -ΓΣΕΕ  που συμφωνούν με την ουσία της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Που ορκίζονται πίστη σε ΟΝΕ, Σύμφωνα Σταθερότητας, Ευρώ, που βάζουν ως κριτήριο την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού κεφαλαίου, που αποδέχτηκαν στην ουσία το νόμο - έκτρωμα για τους συμβασιούχους.

Ένα κίνημα, που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα διαχειρίζονται την πορεία και την ανάπτυξη του στις Γενικές Συνελεύσεις και τις Επιτροπές Αγώνα. Σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με τον οριζόντιο συντονισμό των αγωνιζόμενων χώρων.

 Ένα κίνημα που θα βάζει τον πήχη στο όριο των αναγκών των εργαζομένων με ένα συνολικό πρόγραμμα ρήξεων και ανατροπών.

Ένα κίνημα που θα οργανώνει πραγματικούς αγώνες με σχέδιο, συμμαχίες, διάρκεια και προοπτική που θα κορυφώνονται σε απεργιακές αναμετρήσεις διαρκείας ως τη νίκη. Που δεν θα υποτάσσεται – ούτε θα συναινεί (όπως ολόκληρη η βεντάλια του επίσημου συνδικαλισμού από τη δεξιά ως την αριστερή εκδοχή του) στα ξεπουλήματα της ΑΔΕΔΥ.

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ

Σε αυτούς που γαντζώνονται από καρέκλες, που ξεχνούν τη μυρωδιά της κιμωλίας, τα παιδικά χνώτα, τη σχολική τάξη και τις αγωνίες της.

Σε αυτούς που ο συνδικαλισμός γίνεται όχημα για θέσεις διοίκησης, επάγγελμα, παιχνίδι εξουσίας, συνδιαλλαγής και πελατειακών σχέσεων.

Στη ΔΟΕ, την πλειοψηφία της και τον υποταγμένο συνδικαλισμό.

*που συναινεί με την οικονομική εξαθλίωση μας και προωθεί την λογική των επιδομάτων και όχι των αυξήσεων στο βασικό μισθό

*που στρώνει το χαλί στην αξιολόγηση, τους κανονισμούς λειτουργίας και τα καθηκοντολόγια

*που εγκαταλείπει αδιόριστους, αναπληρωτές , ωρομίσθιους στην εργασιακή περιπλάνηση. Που αρνείται να γράψει ως μέλη της χιλιάδες ωρομίσθιους

*που αρνείται κάθε αγώνα και περιορίζεται σε 24ωρες τουφεκιές ή δρα παρακολουθητικά στην ξεπουλημένη ΑΔΕΔΥ  

Μια ακόμα Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση

Απέναντι στον κυρίαρχο συνδικαλισμό της ήττας, της συναίνεσης, των κομματικοκεντρικών επιλογών, το συνδικαλισμό που οδηγεί στην απογοήτευση, την αποστράτευση και την αποχή, υπάρχει η άλλη επιλογή :

Είναι το πλατύ, πολύμορφο, ενωτικό, ανεξάρτητο ταξικό ρεύμα που σημάδεψε με τη δράση και τις πρωτοβουλίες του όλες τις μικρές και μεγάλες μάχες στην εκπαίδευση.

Είναι ολόκληρη η πολύτιμη αγωνιστική εμπειρία των τελευταίων χρόνων, που στηρίχτηκε στην πρωτόβουλη δράση των ίδιων των εκπαιδευτικών : η μεγάλη (προδομένη) απεργία του ’97, η μάχη των εξεταστικών τον Ιούνη του ’98, η αντίσταση στην αξιολόγηση, η αναχαίτιση της αυθαιρεσίας και του διοικητισμού, οι μεγάλες παλλαϊκές απεργίες του ασφαλιστικού, οι πεισματικές προσπάθειες αγωνιστικής αφύπνισης των αναπληρωτών, των ωρομίσθιων, των αδιόριστων.

Είναι η άνοιξη του αντιπολεμικού κινήματος, η δροσιά της νεανικής αύρας που πλημμύρισε δρόμους και πλατείες, είναι τα πολύχρωμα πλήθη που είπαν το πιο δυνατό όχι στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.

Είναι οι συλλογικές (αλλά και οι μοναχικές) προσπάθειες για Παρέμβαση στην διδακτική πράξη, τα αντιπολεμικά μαθήματα, η αντιρατσιστική αγωγή, ο Παιδαγωγικός Όμιλος, είναι οι ελπιδοφόρες μαζικές πρωτοβουλίες για ένα πλατύ μορφωτικό ρεύμα Κριτικής Παιδαγωγικής που θα ενώνει θεωρία και πράξη και θα διαμορφώνει με τις ιδέες και την επιρροή του μια άλλη δυναμική μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Άμμος στα γρανάζια τους…

Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΚΥΣΠΕ - ΑΠΥΣΠΕ - ΠΥΣΠΕ ) κάθε άλλο παρά εξυπηρετούν με διαδικασίες διαφανείς και "αξιοκρατικές" τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών. Πρόκειται για όργανα διαχείρισης και προώθησης της κυβερνητικής - κρατικής πολιτικής. Αποτελούν πεδίο ανάπτυξης των πελατειακών σχέσεων, της ρουσφετολογίας και του κομματισμού. Επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν στη συνείδηση των εκπαιδευτικών τις διοικητικές λογικές, τις συνδιαχειριστικές αντιλήψεις και την ενσωμάτωση του συνδικαλιστικού κινήματος στον κρατικό μηχανισμό. Όργανα αδιαφανή και στεγανοποιημένα, που προστατεύονται από ένα ολόκληρο θεσμικό πλαίσιο απέναντι σε οποιοδήποτε ουσιαστικό έλεγχο των δυνάμεων του κινήματος. Όργανα που αποκτούν αναβαθμισμένο ρόλο στην πυραμίδα της αξιολόγησης, που έχουν τον τελικό λόγο στη μονιμοποίηση και την εξέλιξη των εκπαιδευτικών, που είναι δυνατό, με το νέο θεσμικό πλαίσιο, να πάρουν το χαρακτήρα εκπαιδευτικοδικείων. Ο χαρακτήρας και ο ρόλος των Υπηρεσιακών Συμβουλίων δεν αλλάζει με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών σε αυτά, ο νομοθέτης έχει όπως είπαμε προβλέψει για όλα. Πολύ περισσότερο που τις πιο πολλές φορές, οι αιρετοί είναι πιο αποτελεσματικοί στην άσκηση εξουσίας, στη διαχείριση της εκπαιδευτικής πολιτικής και το δίκτυο "μικροεξυπηρετήσεων" από την ίδια τη διοίκηση.

Εμείς δεν θα συναινέσουμε με τέτοια όργανα, θα παλέψουμε για την αποκάλυψη του ρόλου τους, το μπλοκάρισμα των αποφάσεών τους, την ακύρωση των αντιεκπαιδευτικών επιλογών τους μέσα από τις διαδικασίες του κινήματος. Έχουμε ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό όραμα ενταγμένο σε μια άλλη κοινωνική πραγματικότητα στην οποία η αυτοδιοικητική πρακτική θα πρέπει να έχει σαν στοιχεία της την άμεση δημοκρατία, την κοινωνική πλειοψηφία, την αυτόματη ανακλητότητα, την απαιτούμενη περιοδικότητα, τη διαφάνεια και την ανοιχτή λειτουργία, τον άμεσο έλεγχο από το συνδικαλιστικό κίνημα. 

Η παρουσία μας σ' αυτές τις εκλογές ή ακόμα και σε αυτά τα όργανα δεν μπορεί παρά να έχει το χαρακτήρα της φωνής του κινήματος που:

è    μπλοκάρει διαδικασίες

è    ακυρώνει αντιδραστικά μέτρα

è    απέχει από τις αξιολογικές διαδικασίες και δοσοληψίες για τη νομή εξουσίας και μικροσυμφερόντων

è    αποκαλύπτει και καταγγέλλει διαδικασίες ρουσφετολογικές και μεροληπτικές

è    διεκδικεί μαχητικά και συλλογικά δίκαιη και ίση αντιμετώπιση όλων των συναδέλφων

è    αντιστέκεται στον εκμαυλισμό συνειδήσεων, το ρουσφέτι, τη διάκριση των εκπαιδευτικών στους «δικούς μας» και στους «άλλους».  

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΣΠΕ

1 Αγγελοπούλου Νατάσα Άνω Λιόσια 
2 Αναστασόπουλος Σωτήρης Πόρτο Ράφτη 
3 Ανδριά Σίσσυ Κυκλάδες 
4 Αποστολάκης Μανώλης Νίκαια 
5 Αραβανή Παναγιώτα Αιγάλεω 
6 Αργυρόπουλος Δημήτρης,Γαλάτσι 
7 Αρκομάνη Εύη,Πειραιάς 
8 Αρλαπάνου Ράνια, Αθήνα 
9 Αφατίδου Στέλλα,Πειραιάς 
10 Βάιας Μιχάλης Ανατ. Θεσ/κη 
11 Βαϊνάς Παντελής Αιγάλεω 
12 Βαϊτσούδης Θανάσης Ανατ. Θεσ/κη 
13 Βασιλείου Μαρία Νίκαια 
14 Βεδουράς Σταμάτης Κέρκυρα 
15 Βεκρή Ηρώ Πειραιά 
16 Βενέτη Ελένη Νίκαια 
17 Βουλαλάς Κλεάνθης Αθήνα 
18 Βούλγαρης Θόδωρος Μαγνησία 
19 Βουμβάκη Αιμιλία Αθήνα 
20 Βουρτσάκη Βάνα Ανατ. Θεσ/κη 
21 Βραντσή Γεωργία Μαρκόπουλο 
22 Βρεττάκος Χρήστος Δραπετσώνα 
23 Γαλάνης Γιώργος Πειραιάς 
24 Γεροντοπούλου Μιχαηλία Δραπετσώνα 
25 Γεωργιάδης Τάσος Ανατ. Θεσ/κη 
26 Γεωργιόπουλος Γιώργος Αγ. Βαρβάρα 
27 Γιουβάνης Χρήστος Χανιά(συνεργαζόμενος) 
28 Γκαντώνας Γιώργος Ανατ. Θεσ/κη 
29 Γκλαρνέτατζης Νίκος Ανατ. Θεσ/κη 
30 Γκρέκας Παναγιώτης Ζωγράφου 
31 Γούλας Χρήστος Δυτ, Θεσ/κη 
32 Γούλας Βαγγέλης Αχαίας 
33 Γούνας Παναγιώτης Αθήνα 
34 Γραβάνης Γρηγόρης Ανατ. Θεσ/κη 
35 Γρηγοριάδου Δέσποινα Πειραιάς 
36 Δάγκας Δημήτρης Δυτ, Θεσ/κη 
37 Δαγκλής Βασίλης Ανατ. Θεσ/κη 
38 Δαμαλής Γιάννης Δράμας 
39 Δασκαλάκης Γιώργος Ηράκλειο ( συνεργαζόμενος) 
40 Δεμέστιχας Παναγιώτης Κερατσίνι 
41 Δημητρακόπουλος Σώτος Κερατσίνι 
42 Δημητρίου Σούλα Κορυδαλλός 
43 Διαμαντής Κώστας Αμφιλοχία 
44 Δούκα Ευαγγελία Α. Λιόσια 
45 Εμμανουηλίδου Φία Δυτ, Θεσ/κη 
46 Ευθυμίου Ιωάννα Αθήνα 
47 Ζαχαράκη Ευανθία Ζωγράφου 
48 Ζάχου Ελένη Μυτιλήνη 
49 Ζερβού Ρεγγίνα Πειραιάς 
50 Θαλασσινού Ντίνα Ναύπακτος 
51 Θεοδοσάτος Γιώργος Μεσσηνία 
52 Θεοδωράτου Αθηνά Κορωπί 
53 Θεοδωρόπουλος Θοδωρής Αθήνα 
54 Θωμάς Πέτρος Χαλκούτσι 
55 Ιακωβίδης Δημήτρης Αθήνα 
56 Ιακώβου Νένα ,Ελευσίνα
57 Καβακλής Λουκάς,Αθήνα 
58 Καζάκης Δημήτρης, Δράμα 
59 Καζιάλε Δημήτρης,Ρέθυμνο 
60 Καινούριος Βαγγέλης,Βόνιτσα 
61 Κακαρούμπας Βασίλης,Πάτρα 
62 Καλαμάρη Φερενίκη Δυτ, Θεσ/κη 
63 Καλλώνης Σταύρος Πέραμα 
64 Καλούσης Ακρίτας Πέραμα 
65 Κανάρης Θανάσης Ανατ. Θεσ/κη 
66 Κανδηλώρος Χρήστος Μαραθώνας 
67 Καπακτσής Αλέκος Δυτ, Θεσ/κη 
68 Καπογιάννης Τάσος Ιωάννινα 
69 Καραγκούνη Βάσω Δωδεκάνησα 
70 Καρανάσιος Στέλιος Αργολίδα 
71 Καράνης Βαγγέλης Αγρίνιο 
72 Καρανίκα Ευγενία Αθήνα 
73 Καρανταΐδου Ρούλα Δυτ, Θεσ/κη 
74 Καρποντίνη Ειρήνη Γαλάτσι 
75 Καρφής Βαγγέλης Ανατ. Θεσ/κη 
76 Κάσκαρης Γιάννης Ανατ. Θεσ/κη 
77 Κατσορίδα Βαρβάρα Αθήνα 
78 Κατσός Μπάμπης Αθήνα 
79 Κληρονόμου Κων/να Χανιά( συνεργαζόμενη) 
80 Κλιάφα Άρτεμις Βύρωνας 
81 Κομπορόζου Λιάνα Αθήνα 
82 Κοντελές Θανάσης Αθήνα 
83 Κοτίνης Χρήστος Ανατ. Θεσ/κη 
84 Κοτρώτσιος Νίκος Νίκαια 
85 Κουλoύρης Γιώργος Κέρκυρα 
86 Κουλούρης Παναγιώτης Κιλκίς 
87 Κουμάντος Δημήτρης Ρέθυμνο 
88 Κουπατσιάρης Σάκης Πιερία 
89 Κουρής Στάθης Γαλάτσι 
90 Κουρής Μπάμπης Κέρκυρα 
91 Κουρμπέλης Γιώργος Γλυφάδα 
92 Κουρμπέλης Γιάννης Αθήνα 
93 Κουτρέτση Νίκη Αγ.Ανάργυροι 
94 Κουτσώνης Βύρωνας Πειραιάς 
95 Κωνσταντίνου Κώστας Δυτ, Θεσ/κη 
96 Λαγοπούλου Βίκυ Αθήνα 
97 Λαλίδης Στέργιος Πιερίας 
98 Λεφάκη Ελένη Πειραιάς 
99 Λιάκας Χρήστος Εύβοια 
100 Λιάμπας Γιώργος Ανατ. Θεσ/κη 
101 Λυσίκατος Νίκος Μαρούσι 
102 Μαγαλιού Μάτα Πέραμα 
103 Μαγγάογλου Παντελής Σέρρες 
104 Μάζαρης Βασίλης Ζωγράφου 
105 Μακρής Βαγγέλης Αθήνα 
106 Μακρής Βασίλης Καματερό 
107 Μακρυγιάννης Στέφανος Ελευσίνα 
108 Μαλαχά Ελένη Κέρκυρα 
109 Μάλλης Δημήτριος Περιστέρι 
110 Μαλτέζου Θεανώ Αθήνα 
111 Μανανάς Κώστας Άρτα 
112 Μαράτου Ελένη Νίκαια 
113 Μαρινάκου Αλέκα Καματερό 
114 Μαριόλης Δημήτρης Αθήνα 
115 Μαρκατάτος Γιώργος Κυκλάδες 
116 Μαρκόπουλος Σπύρος Αθήνα 
117 Μαστρογιαννίδου Λία Χανιά(συνεργαζόμενη) 
118 Μελαμπιανάκη Ζέτα Ν.Σμύρνη 
119 Μενδώνης Πέτρος Πέραμα 
120 Μερτζανίδου Μαρία Δυτ, Θεσ/κη 
121 Μετοικίδης Σάββας Αθήνα 
122 Μιλτσακάκης Μιχάλης Καισαριανή 
123 Μιχάλογλου Στέλλα Κερατσίνι 
124 Μοσχονάς Γιώργος Λέσβος 
125 Μούκα Γεωργία Καλλιθέα 
126 Μουστάκας Μιχάλης Διόνυσος 
127 Μπαζώρας Γιάννης Αιτ/νία 
128 Μπακατσής Κώστας Δυτ, Θεσ/κη 
129 Μπαλτάς Μπάμπης Αθήνα 
130 Μπαλτζής Βασίλης Πειραιάς 
131 Μπάστα Αθηνά Πετρούπολη 
132 Μπουργουρτζής Ηλίας Κέρκυρα 
133 Μωυσίδης Λάζαρος Δυτ, Θεσ/κη 
134 Νιαχοπέτρου Ιωάννα Κηφισιά 
135 Νικολούδης Δημήτρης Ρέθυμνο 
136 Νικολάου Βάσω Αθήνα 
137 Νικολάου Γιάννης Αθήνα 
138 Νικολάου Κυριακή Αθήνα 
139 Νικολάου Αργύρης Ανατ. Θεσ/κη 
140 Νικολάρας Γιάννης Καματερό 
141 Νικολάρας Λάμπρος Κως 
142 Ντινοπούλου Βέρα Κερατσίνι 
143 Ντιντίκου Χριστίνα Κυψέλη 
144 Ντόνα Κατερίνα Αθήνα 
145 Ντούβου Μαρία Αιγάλεω 
146 Ντούμας Παναγιώτης Ξάνθη 
147 Ντουντουλάκης Κώστας Χανιά (συνεργαζόμενος) 
148 Ντούσας Δημήτρης Καλλιθέα 
149 Ξεφτέρη Λένα Ανατ. Θεσ/κη 
150 Οικονόμου Τζίνα Αθήνα 
151 Ουζούνη Μαρία Πετρούπολη 
152 Παζάλος Γιώργος Αθήνα 
153 Παλαιστίδου Ρία Ταύρος 
154 Παλαπάνη Δήμητρα Νίκαια 
155 Πανάγου Μαρίνα Αθήνα 
156 Παναγούλης Σωτήρης Λάρισα 
157 Παντελίδης Ντίνος Πέραμα 
158 Παπαδημητρίου Μαρία Πάτρα 
159 Παπαδοπούλου Εύη Πόρτο Ράφτη 
160 Παπαδοπούλου Σοφία Νίκαια 
161 Παπαθανασίου Αργύρης Μαγνησία 
162 Παπακώστα Αννίτα Πάτρα 
163 Παπαναστασίου Τάσος Δυτ, Θεσ/κη 
164 Παπανδρέου Ανδρέας Πέραμα 
165 Παπαπαύλου Θόδωρος Παλλήνη 
166 Παπασημάκη Κατερίνα Μενίδι 
167 Παπουτσής Δημήτρης Νίκαια 
168 Παππά Ιωάννα Περιστέρι 
169 Παρασχίδης Κυριαζής Δράμα 
170 Πασσάς Βαγγέλης Πάτρα 
171 Πενταγιώτη Αλεξάνδρα Ν. Σμύρνη 
172 Πετρίδου Θεώνη Πειραιά 
173 Πετρομιανού Πόπη Λαύριο 
174 Πηλού Αναστασία Κέρκυρα 
175 Πλακονούρη Διονυσία(Σίσυ) Μεσσηνία 
176 Πολλάκης Γιώργος Ρέθυμνο 
177 Πολυχρονιάδης Δημήτρης Μαρούσι 
178 Ποντικάκης Φώτης Χανιά(συνεργαζόμενος) 
179 Ποτηρόπουλος Παρασκευάς Πειραιά 
180 Πότσης Κων/νος Χολαργός (συνεργαζόμενος) 
181 Πουταχίδης Άρης Ανατ. Θεσ/κη 
182 Προκόβας Χρήστος Δραπετσώνα 
183 Ράπτη Αμαλία Ν.Φιλ/φεια 
184 Ρεβίθη Κατερίνα Νίκαια 
185 Ρέππα Ντίνα Αθήνα 
186 Ρέππας Χρήστος Νίκαια 
187 Ρόδη Άννα Νίκαια 
188 Ροντογιάννης Αρης Λευκάδας 
189 Σάμιος Παναγιώτης Αιγάλεω 
190 Σγατζός Αριστείδης Λέσβου 
191 Σιούλας Γιάννης Νίκαια 
192 Σιουμπάλας Ηλίας Αγ. Βαρβάρα 
193 Σκαρτσίλας Σωτήρης Γαλάτσι 
194 Σκαρτσίλας Παναγιώτης Αίγιο 
195 Σκέρλου Λαμπρινή Πειραιά 
196 Σκλάβος Δημήτρης Ηλιούπολη 
197 Σκοπελίτου Ειρήνη Αθήνα 
198 Σκόρδου Ευλαλία Νίκαια 
199 Σκόρδου Ανδριάνα Αθήνα 
200 Σκουτέλης Χρήστος Αθήνα 
201 Σμήλιος Ηλίας Δυτ, Θεσ/κη 
202 Σπηλιοπούλου Κατερίνα Ζωγράφου 
203 Στάικος Δημήτρης Ναύπακτος 
204 Σταρακάς Λεωνίδας Ανατ. Θεσ/κη 
205 Στεφάνου Χρύσα Αθήνα 
206 Στόλης Νίκος Δυτ, Θεσ/κη 
207 Σύφαντος Νίκος Αθήνα 
208 Ταζοπούλου Στεργιανή Αθήνα 
209 Τάκη Βούλα Ανατ. Θεσ/κη 
210 Ταμπάκης Θεολόγος Ξάνθη 
211 Τζίκα Αντιγόνη Ανατ. Θεσ/κη 
212 Τζιουμάκης Γιώργος Ανατ. Θεσ/κη 
213 Τζιώρα Ελένη Σάμος 
214 Τουλγαρίδης Κώστας Μαρκόπουλο 
215 Τούλη Σοφία Γαλάτσι 
216 Τραγά Στέλλα Αιγάλεω 
217 Τρώντσιου Ευαγγελία Δυτ, Θεσ/κη 
218 Τσαγκαράτου Αιμιλία Ταύρος 
219 Τσάνα Γαρυφαλλιά Καλλιθέα 
220 Τσανάκας Νίκος Ανάβυσσος 
221 Τσαρούχα Μαριάννα Ανατ. Θεσ/κη 
222 Τσιακoς Παναγιώτης Μαγνησίας 
223 Τσιαμπάση Φανή Αθήνα 
224 Τσιγγούνης Γιάννης Γλυφάδα 
225 Τσίτσος Άρης Λασίθι 
226 Τσιώλη Χριστίνα Κέρκυρα 
227 Τσιώλης Σωτήρης Ανατ. Θεσ/κη 
228 Υφαντής Βασίλης Φθιώτιδα ( συνεργαζόμενος) 
229 Φλίνδρη Αμαλία Αθήνα 
230 Φόβου Μαρία Αθήνα 
231 Φούντας Στέλιος Αγρίνιο 
232 Φωκιανός Στέλιος Πέραμα 
233 Χάλαρη Μαρουλία Κορυδαλλός 
234 Χαλαστάνης Θόδωρος Ιωάννινα 
235 Χαλικιά Τατιάνα Αθήνα 
236 Χαραλαμπόπουλος Γιάννης Χαϊδάρι 
237 Χαραλάμπους Μίνα Φιλοθέη 
238 Χατζηδημητρίου Φαίδων Νίκαια 
239 Χατζηθεοδωρίδου Μαίρη Ανατ. Θεσ/κη 
240 Χιώνη Νέτα Γαλάτσι 
241 Χονδρογιάννης Φάνης Κέρκυρα 
242 Χουλιάρας Βασίλης Ναύπακτος 
243 Χρήστου Χάρης Πειραιάς 
244 Χριστιανού Αγγελική Χαλκιδική 
245 Χριστοπούλου Λαμπρινή Μεσσηνία 
246 Χριστοφόρου Νίκος Λαγκαδάς 
247 Χρόνης Γιώργος Ίλιον 
248 Ψαλιδάκου Άντα Κερατσίνι 

Το ψηφοδέλτιο στηρίζουν :

Αγαπητός Θανάσης Θεσσαλονίκη
Θανασάκης Στέργιος Μαγνησία
Κουρούκλης Διονύσης Νάουσα
Χαλούλου Ντίνα Αθήνα
Σαγιάνου Άννα Πέραμα
Σωτηριάδου Στέλλα Πέραμα
Λιάπη Φωτεινή Κερατσίνι
Ζαρκινού Βάσω Αν. Αττική
Παπαγεωργοπούλου Σοφία Β' Αθήνας 
Σακελλαρίου Αλέκα Β' Αθήνας
Μότσιου Σπυριδούλα Μενίδι
Στενού Μάγδα Βοιωτία 
Μελιανίτη Βούλα Πρέβεζα
Σεκερτζής Θωμάς Σέρρες
Θεοδωρίδης Κώστας Ημαθία
Βασιλειάδης Θωμάς Χίος
Σακελλαρίου Κώστας Κιλκίς
Παπαδημητρούλη Μαρία Γιάννινα

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα