ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ 73η Γ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ - ΚΑΝΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ εκφράζει τη ριζική της αντίθεση με τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα.

Των Ολυμπιακών Αγώνων που μετατρέπουν τον αθλητισμό σε ακριβοπληρωμένο θέαμα, σε ανταγωνισμό ανάμεσα στις αντίπαλες φαρμακευτικές εταιρείες προάγοντας το ντόπινγκ σε επιστήμη.

Των Ολυμπιακών αγώνων των χορηγών, της εμπορευματοποίησης, της αποθέωσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, της τεράστιας μίζας και των συνεχών υπερκοστολογήσεων, του κέρδους των επιχειρηματιών και της "Αγίας Ολυμπιακής Οικογένειας".

Των Ολυμπιακών Αγώνων του αίματος των εργατών, αφού δεκάδες είναι οι νεκροί στα ολυμπιακά έργα, αποτέλεσμα της υπερεντατικοποίησης, των ανύπαρκτων μέτρων ασφαλείας, για να θησαυρίσουν πολυεθνικές και εργολάβοι.

Των Ολυμπιακών της κατάργησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων με την γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, της απλήρωτης υπερεργασίας, της περικοπής των αδειών.

 Των Ολυμπιακών της τρομακτικής καταστολής με το διπλάσιο προϋπολογισμό για την "ασφάλεια" από το Σίδνεϊ, με τις εκατοντάδες κάμερες, την αστυνομοκρατία, τη χρησιμοποίηση του στρατού, τον περιορισμό των διαδηλώσεων, τα "στρατόπεδα συγκέντρωσης" για του άστεγους και τους απόκληρους αυτής της πόλης., των απαγορευμένων περιοχών.

Των Ολυμπιακών των ξένων στρατευμάτων, της μόνιμης νατοϊκής δύναμης, των εκατοντάδων πρακτόρων, του φακελώματος.

Των Ολυμπιακών της πληγωμένης κατεστραμμένης φύσης με τις τεράστιες τσιμεντωμένες εκτάσεις, το σεληνιακό τοπίο του Φαλήρου, την οικοδόμηση μέρους της Πάρνηθας κ.λπ.

Των Ολυμπιακών των 6 δις ευρω κόστος που θα κληθούμε να πληρώσουμε εμείς οι εργαζόμενοι μέσα από νέους γύρους λιτότητας και φορολογίας τις επόμενες δεκαετίες...

Των Ολυμπιακών της δήθεν «ειρήνης και φιλίας των λαών» τη στιγμή που ο ιμπεριαλισμός ματοκυλάει τους λαούς (Ιράκ, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, κλπ.)

Οι Ολυμπιακοί ήρθαν και θα μείνουν και μετά την τελετή λήξης...

Γιατί τα τεράστια ελλείμματα της Ολυμπιάδας θα μετατραπούν σε συρρίκνωση των εργατικών εισοδημάτων.

Γιατί η ανεργία θα εκτοξευθεί, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις θα μονιμοποιηθούν.

Γιατί οι κάμερες, τα ελικόπτερα, ο νατοϊκός στρατός, το φακέλωμα μαζί με το νέο τρομονόμο που περιορίζει τις λαϊκές ελευθερίες θα κυριαρχούν την επόμενη μέρα.

γιατί οι μαζικές απελάσεις αλλοδαπών ήδη προαναγγέλονται.

Γιατί η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος η εμπορική χρήση των "ελεύθερων χώρων " από τους ιδιώτες θα είναι εδώ.

Συνένοχες είναι και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τους αγώνες των εταιρειών εθνικό στόχο, που υπέγραψαν το μνημόνιο καταστρατήγησης των εργατικών δικαιωμάτων με τον Αθήνα 2004, της Γιάννας, που προπαγάνδισαν τον εθελοντισμό και την απλήρωτη  εργασία, που αποδέχονται την περικοπή των αδειών και διαπραγματεύονται κάποια ψίχουλα ως επιδόματα.

Η Γ. Σ. αντιπροσώπων της ΔΟΕ λέει ένα μεγάλο ΟΧΙ στην Ολυμπιάδα των πολυεθνικών, της λιτότητας της καταστολής.

Συμμετέχουμε στις διαδηλώσεις ενάντια στην Ολυμπιάδα  διεκδικώντας:

PΤα χρέη της Ολυμπιάδας να τα πληρώσουν οι εταιρείες και όχι οι εργαζόμενοι.

PΥπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων. Λεφτά για μισθούς -παιδεία - υγεία και όχι για τα χρέη. Μόνιμη και σταθερή δουλειά.

PΌχι στην καταστολή και το νέο τρομονόμο. καμιά απέλαση μετά τους αγώνες.

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα