ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αντιπροσωπείες από τα Δ.Σ. των συλλόγων εκπαιδευτικών Π.Ε.: Α΄ Αθήνας, Αθηνά, Αριστοτέλης , Παρθενώνας, Αιγάλεω, Κορυδαλλός, Κ. Σωτηρίου καθώς και εκπρόσωπος της γραμματείας αναπληρωτών και ωρομισθίων της ΟΛΜΕ, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των τεσσάρων πρώτων συλλόγων και έκαναν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Αττικής και στον Περιφερειακό Δ/ντή κ.Σκανδάλη, στον οποίο εξέθεσαν:

Ο Περιφερειάρχης συμπεριφέρθηκε με απαξιωτικό και αυταρχικό τρόπο στους παριστάμενους συναδέλφους αμφισβητώντας προκλητικά, τόσο τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα, όσο και τα συντριπτικά στοιχεία που μαρτυρούν την κατάσταση στα σχολεία της Περιφέρειας Αττικής και τις εξώφθαλμες παρανομίες με τις υπερωρίες και τις προσλήψεις ωρομισθίων.

Η στάση του Περιφερειάρχη και ο αυταρχισμός που αποπνέει είναι φυσικό αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζει και υλοποιεί χωρίς δισταγμούς: Της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης που απαξιώνει το Δημόσιο σχολείο, αφαιρεί δικαιώματα και ελαστικοποιεί τις εργασιακές σχέσεις.

Αυτήν την πολιτική και αυτόν τον αυταρχισμό θα αντιπαλέψουμε το επόμενο διάστημα μέσα από έναν ευρύτερο συντονισμό της δράσης των συλλόγων μας.

Αθήνα 18 Δεκέμβρη 2003

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα