<%@ Language=JavaScript %> ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Α' ΒΑΘΜΙΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

 

Η πρόσφατη κυβερνητική αλλαγή σε κανένα βαθμό δεν σημαίνει ουσιαστική αλλαγή πολιτικής. Αντίθετα το πρόγραμμα της ΝΔ αναπαράγει το ευαγγέλιο της ανταγωνιστικότητας, της δημοσιοοικονομικής πειθάρχησης, της επιχειρηματικότητας, επιμένει στην πλήρη συμμόρφωση με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ευθυγραμμίζεται με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τη διεθνή αντιτρομοκρατική υστερία και αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας και τη νέα "Μεγάλη Ιδέα" την Ολυμπιάδα.

Με βάση το κλίμα που διαμορφώνεται, τις κυβερνητικές εξαγγελίες, αλλά και την ουσιαστική συναίνεση του ανοιχτά νεοφιλελεύθερου πλέον ΠΑΣΟΚ, το επόμενο διάστημα θα συνεχιστεί και θα ενταθεί η επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους:

Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα το μεγάλο ζητούμενο παραμένει η απάντηση των ίδιων των εργαζόμενων. Δεν μπορούμε ούτε πρέπει να μείνουμε αδρανείς θεατές των εξελίξεων. Αντίθετα πρέπει το εργατικό κίνημα να στείλει το μήνυμα ότι θα το βρει μπροστά της η κυβέρνηση σε περίπτωση που θα δοκιμάσει νέες επιθετικές τομές, αλλά και ότι θα αναζητήσει αγωνιστικούς δρόμους για να έρθουν στο προσκήνιο τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα. 

Πιστεύουμε ότι ένας άλλος αγωνιστικός δρόμος για το εργατικό κίνημα δεν μπορεί να έλθει μέσα από τη στάση της συναινετικής πλειοψηφίας ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, την αποδοχή της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας, τις πρακτικές εκσυγχρονισμένου εργοδοτικού συνδικαλισμού. 

Ούτε μπορεί να δώσει βέβαια προοπτική η στάση της Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΝ) που συνδυάζει την αριστερή ρητορεία με τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και την συνεργασία με τις παραλλαγές του κυβερνητικού συνδικαλισμού. 

Δεν δίνει προοπτική όμως ούτε και η λογική του ΠΑΜΕ, η υποτίμηση της δυνατότητας να υπάρξουν σήμερα νικηφόροι αγώνες, ο απομονωτισμός, η αντιμετώπιση των κινητοποιήσεων απλώς ως τρόπων αύξησης της πολιτικής επιρροής του ΚΚΕ, οι γενικόλογες διακηρύξεις που δεν συνοδεύονται από μια πραγματική προσπάθεια ανάδειξης των λαϊκών αναγκών.

Εμείς λέμε ότι σήμερα χρειάζεται μια άλλη πορεία στο εργατικό κίνημα:

Και ξέρουμε ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Το έχουμε ζήσει σε διαφορετικούς βαθμούς σε όλες τις μεγάλες μάχες που δόθηκαν τα τελευταία χρόνια. Το έχουν δοκιμάσει αρκετές παρεμβάσεις, συσπειρώσεις, κινήσεις, συνδικαλιστές που επέμειναν να αναζητούν μια μάχιμη και αποτελεσματική ταξική γραμμή

Αντιλαμβανόμαστε τα όρια του κατακερματισμού και της αποσπασματικότητας και γι' αυτό λέμε ότι χρειαζόμαστε ένα σημείο συνάντησης, συζήτησης, συντονισμού και κοινής πορείας όλου αυτού του δυναμικού. Μια ζωντανή δημοκρατική διαδικασία ανταλλαγής εμπειρίας και σχεδιασμού της δράσης, που να μην είναι συγκυριακή σύμπραξη συνδικαλιστών, αλλά κίνηση με μονιμότερα χαρακτηριστικά για να μπορεί: 

Ξέρουμε ότι στην αγωνία αυτή για μια άλλη ταξική πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος δεν είμαστε μόνοι. 

Για το σκοπό αυτό καλούμε σε μια νέα σύσκεψη παρεμβάσεων, συσπειρώσεων, κινήσεων, συνδικαλιστών την Κυριακή 9 Μάη στις 11 π.μ. στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27) για να μπορέσουμε να συζητήσουμε το σχεδιασμό της παραπέρα δράσης, αλλά και τους δρόμους και τις μορφές συντονισμού όλου αυτού του δυναμικού

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ - ΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα