<%@ Language=JavaScript %> ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Α' ΒΑΘΜΙΑΣ

ΔΗΛΩΣΗ

του Θανάση Αγαπητού

Μέλους του Δ.Σ. της ΔΟΕ

Εκπροσώπου των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων

 

     Η ΔΟΕ για άλλη μια φορά βάζει πλάτη στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα:  Η παντός καιρού πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ ( ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) αποφάσισε 24ωρη απεργία με την ΑΔΕΔΥ.

     Ήρθε η ώρα της αποκάλυψης. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του προεδρείου της ΔΟΕ για το δήθεν «θερμό φθινόπωρο»  έγιναν με συνοπτικές διαδικασίες συμφωνία με τη ΔΑΚΕ για τον αφοπλισμό του κλάδου, μπροστά στο νέο γύρο των αντιεκπαιδευτικών μέτρων που προτίθεται να εφαρμόσει και η νέα κυβέρνηση. Επιβεβαιώνεται έτσι  η εκτίμηση ότι για το μόνο θέμα που θα  διαφωνούσαν οι δύο παρατάξεις ήταν για το χρώμα και την κομματική ταυτότητα των στελεχών εκπαίδευσης, την ίδια ώρα που με την απόφασή τους σφυρίζουν από κοινού αδιάφορα στα κεφαλαιώδη προβλήματα που συσσωρεύει η συνέχιση της ίδιας αντιεκπαιδευτικής  πολιτικής.

     Πιο συγκεκριμένα :

v    Δε λένε κουβέντα για τη λιτότητα και τη γενικευμένη ακρίβεια, για την ανάγκη ανατροπής του μισθολογίου-φτωχολογίου  για  συλλογικές συμβάσεις και πραγματικές αυξήσεις. Αναμασούν τα γενικόλογα αιτήματα για αύξηση δαπανών για την Παιδεία και τα χρεωκοπημένα αιτήματα για υπόλοιπα επιδομάτων και ενιαία μισθολόγια.

v    Αρνήθηκαν για άλλη μια φορά να εγγράψουν στα αιτήματά μας το ζήτημα της αξιολόγησης-χειραγώγησης αφήνοντας το Υπουργείο να την προωθεί στο παρασκήνιο συνδέοντας την με τις εξετάσεις στην Ε΄ και ΣΤ΄, που και για αυτές δε γίνεται καμιά αναφορά.

v    Με τη γενικόλογη αναφορά τους στα εργασιακά σιωπούν για το κύμα απαξίωσης του δημόσιου σχολείου και της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων  ( χιλιάδες κενά και φέτος, ωρομισθία, παραβίαση ωραρίων, πολλαπλές μετακινήσεις ειδικοτήτων, υποχρεωτικές υπερωρίες, «δικτατορία»  των εγκυκλίων, αυταρχισμός και αμφισβήτηση δικαιωμάτων) και δεν αναλαμβάνουν κανένα μέτρο αντίστασης στην πράξη σε ό,τι επιβάλλεται καθημερινά στα σχολειά μας με διοικητικές εντολές και αυταρχισμό.

      Το κερασάκι όμως στην τούρτα που ο υποταγμένος συνδικαλισμός ονομάζει ψευδεπίγραφα ως   «εισήγηση προς τις Γ.Σ. για το  πρόγραμμα δράσης του κλάδου»  είναι το αγωνιστικό πρόγραμμα  που αποφάσισαν: 24 ωρη απεργία στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη, συμμετέχοντας δηλαδή, στην  ήδη αποφασισμένη απεργία της ΑΔΕΔΥ!

     Η συγκεκριμένη απόφαση ήδη προκαλεί σοβαρές αντιδράσεις στο χώρο των εκπαιδευτικών  της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αποδεικνύοντας πόσο «φιλικός»  είναι ένας τέτοιος συνδικαλισμός με την πολιτική του Υπουργείου και  πόσο είναι «εχθρικός» για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.

     Στις Γ.Σ, τόσο του Οκτώβρη όσο και του Νοέμβρη, μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια  και να χαράξουμε ένα πρόγραμμα δράσης, που στηριγμένο στη βάση, θα αναδεικνύει τα πραγματικά αιτήματα και προβλήματα και θα οργανώνει ένα αγώνα με τα χαρακτηριστικά της προοπτικής και της διάρκειας και της αποφασιστικής κορύφωσης  με στόχο τη νίκη !

      Καμιά ανοχή στην κυβερνητική πολιτική, καμιά εμπιστοσύνη στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία!

28 Σεπτέμβρη 2004

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα