<%@ Language=JavaScript %> ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Α' ΒΑΘΜΙΑΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ - ΚΑΝΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

 

Οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι εδώ!

Οι Oλυμπιακοί που μετατρέπουν τον αθλητισμό σε θέαμα, όπου παθητικοί θεατές θα κληθούν να θαυμάσουν κυνικές ακριβοπληρωμένες αθλητικές μηχανές. 

Οι Ολυμπιακοί του ντόπινγκ, του συναγωνισμού ανάμεσα σε αντίπαλες φαρμακευτικές εταιρίες και όχι ανάμεσα σε αθλητικές ομάδες, του εξοντωτικού αθλητικού ανταγωνισμού που καταστρέφει αντί να προάγει την υγεία. 

Οι Ολυμπιακοί του καταιγισμού των διαφημίσεων και των χορηγών που αντιμετωπίζουν ολόκληρη την Αθήνα ως μια τεράστια διαφημιστική πινακίδα αποκλειστικής χρήσης

Οι Ολυμπιακοί της εμπορευματοποίησης των πάντων, των πανάκριβων εισιτηρίων, της αποθέωσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Οι Ολυμπιακοί της τεράστιας μίζας, των υπερκοστολογήσεων, των συνεχών εκβιασμών για να μεγαλώσουν τα κέρδη των επιχειρηματιών, αλλά και τα εισοδήματα των κηφήνων της "Αγίας Ολυμπιακής Οικογένειας".

Ολυμπιακοί του αίματος των εργατών...

Και για να φτάσουμε εδώ ήταν βαρύ το τίμημα που πληρώσαμε γι' αυτούς τους Ολυμπιακούς. Οι δεκάδες νεκροί εργάτες στα εργοτάξια των ολυμπιακών έργων δείχνουν τι σήμαινε για τους εργαζόμενους σε αυτόν τον τόπο, έλληνες και ξένους, το μεγάλο φαγοπότι των πολυεθνικών και των εργολάβων, αυτών που θησαύρισαν από την καταστρατήγηση όλων των μέτρων ασφάλειας και την παραβίαση της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. 

...και της πληγωμένης φύσης

Το σεληνιακό τοπίο στο Δέλτα του Φαλήρου με τις τεράστιες τσιμεντωμένες εκτάσεις, ο βιασμός της φύσης και της ιστορίας στο Μαραθώνα, η καταστροφή του Αττικού Άλσους, η οικοδόμηση μεγάλου μέρους της Πάρνηθας, η πλημμυρίδα τεράστιων κτιρίων στο Μαρούσι, η αλλαγή χρήσης τεράστιων εκτάσεων που προορίζονταν για μητροπολιτικά πάρκα, η ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή του Υμηττού, αυτές είναι μόνο μερικές από τις ανοιχτές πληγές που αφήνουν τα Ολυμπιακά Έργα, ολοκληρώνοντας μια διαδικασία απαξίωσης του φυσικού περιβάλλοντος περιοχών που ούτως ή άλλως ήταν ριζικά υποβαθμισμένες. 

Ολυμπιακοί της κατάργησης των δικαιωμάτων των εργαζόμενων...

Μπροστά στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι σε εξέλιξη ένα πρωτοφανές σχέδιο αναίρεσης ή ακόμη και κατάργησης εργατικών δικαιωμάτων

Συνολικά η λογική της μεγάλης ευκαιρίας (ή ακόμη και της μεγάλης αρπαχτής) έχει οδηγήσει το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων σε μια λογική: ο πελάτης έχει μόνο δίκιο, ο εργαζόμενος δεν έχει κανένα δικαίωμα - μόνο υποχρεώσεις.

Και σαν μην έφταναν όλα αυτά είχαμε όλη την προηγούμενη περίοδο και τον καταιγισμό - εκβιασμό της προβολής 'εθελοντισμού' που προσπαθεί να νομιμοποιήσει την προσφορά απλήρωτης εργασίας όποτε το κρίνουν σκόπιμο κράτος και εργοδότες. 

... της τρομαχτικής καταστολής

Η Ολυμπιάδα και η ανάγκη 'προστασίας από την τρομοκρατία' έχει οδηγήσει σε έναν παροξυσμό μέτρων, πρακτικών και εξοπλισμών καταστολής

...και των ξένων στρατευμάτων

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχουμε μπροστά μας και την διεθνοποίηση της καταστολής:

Τα καψώνια τώρα αρχίζουν

Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τους Ολυμπιακούς για τους εργαζόμενους και τους κατοίκους των Ολυμπιακών πόλεων, και ουσιαστικά ολόκληρης της χώρας, αρχίζει μια πραγματική περίοδος των βασανιστηρίων. Οι ειδικές ρυθμίσεις για την διευκόλυνση της μετακίνησης θα μετατραπούν σε απίστευτη ταλαιπωρία για όσους εργάζονται στις αντίστοιχες περιοχές, που θα παρακολουθούν εγκλωβισμένοι στο καμίνι της Αθήνας τις μαύρες λιμουζίνες της 'ολυμπιακής οικογένειας' να περιφέρονται ανενόχλητες. Το ίδιο ισχύσει με τον εγκλωβισμό χιλιάδων κατοίκων σε περιοχές ελεγχόμενης και επιτηρούμενης μετακίνησης, τους ατέλειωτους ελέγχους, τα συνεχή μπλόκα.

Οι Ολυμπιακοί ήρθαν για να μείνουν

Δυστυχώς τα προβλήματα για τους εργαζόμενους από τη μεγάλη φιέστα των Ολυμπιακών δεν θα τελειώσουν με την τελετή λήξης των Ολυμπιακών.

Λιτότητα - ανεργία - απελάσεις:
οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο...

Οι προπαγανδιστές της Ολυμπιάδας μιλούν για τα κέρδη από αυτήν. Στην πραγματικότητα το μόνο που έχει υπάρξει μέχρι τώρα είναι τεράστιο κόστος που θα κληθούν να το πληρώσουν για πολλά χρόνια στο μέλλον οι εργαζόμενοι.

...και την ίδια στιγμή το επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα είναι συνένοχο

Όλα αυτά που ζούμε δεν θα είχαν γίνει, τουλάχιστον σε αυτή την κλίμακα, εάν το επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα δεν είχε συναινέσει σε αυτά. Γιατί δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι

Και βεβαίως δεν μπορούμε παρά να παρατηρήσουμε ότι με πρωτοπόρα τη ΓΣΕΕ οι περισσότερες ομοσπονδίες σπεύδουν όπως-όπως να κλείσουν τις διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις και να προσφέρουν εργασιακή ειρήνη, παρότι κάθε λογικός άνθρωπος θα σκεφτόταν ότι τώρα ήταν η καλύτερη περίοδος για να ασκηθεί πίεση για λύσεις υπέρ των εργαζόμενων. 

Και όλα αυτά δεν ήταν υπόθεση μόνο των σιαμαίων κυβερνητικών παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι μεγαλόσχημοι συνδικαλιστές της "Αυτόνομης Παρέμβασης" (ΣΥΝ) στις μεγάλες ομοσπονδίες του δημοσίου, αλλά και το κατά τ' άλλα λαλίστατο ΠΑΜΕ (με κορυφαίο παράδειγμα τη στάση του συνδικάτου οικοδόμων).

Έχουμε -όντως- αγώνες αύριο!

Θεωρούμε λανθασμένη τη λογική που λέει ότι τίποτε δεν μπορεί να γίνει. Εμείς λέμε ότι από τη στάση του εργατικού κινήματος και συνολικά της κοινωνίας το επόμενο διάστημα θα κριθούν πολλά. Το εάν θα παγιωθούν οι αντεργατικές ρυθμίσεις, η αστυνομοκρατία, το εάν θα γίνουν οι μεταολυμπιακές μαζικές απελάσεις των ξένων συναδέλφων, είναι κάτι που εξαρτάται και από τη στάση μας τώρα!

Τα χρέη της Ολυμπιάδας να τα πληρώσουν οι εταιρίες που θησαύρισαν από αυτήν και όχι οι εργαζόμενοι.

Δεν δεχόμαστε την αναίρεση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Δεν υποστέλλουμε τις διεκδικήσεις και τους αγώνες μας!

 

λεφτά για μισθούς - παιδεία - υγεία και όχι για τα χρέη της Ολυμπιάδας

όχι άλλο αίμα εργατών
όχι απελάσεις μετά τους αγώνες
καμιά περικοπή αδειών και δικαιωμάτων
καμιά αλλαγή στο ωράριο - όχι υποχρεωτικές υπερωρίες
όχι στον πρωταθλητισμό του θεάματος των αναβολικών και της εμπορευματοποίησης

 

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

των πολυεθνικών, της λιτότητας, της καταστολής

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ - ΚΙΝΗΣΕΙΣ
& ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα