Το παρακάτω ψήφισμα διαμορφώθηκε στο τέλος της ημερίδας και προσπαθεί να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από την παράλειψη μιας διαδικασίας σύνοψης και εξαγωγής των πορισμάτων της συζήτησης που προηγήθηκε. Πρέπει, πιστεύουμε, να καταχωρηθεί στα πρακτικά της ημερίδας και να παρθεί υπόψη στη διαμόρφωση των θέσεων του κλάδου.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ
ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΔΟΕ

Εμείς οι εκπαιδευτικοί – αντιπρόσωποι των συλλόγων μας, υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο και ζητάμε αυτές οι θέσεις να ενσωματωθούν στα πορίσματα, τις θέσεις και το διεκδικητικό πλαίσιο της ΔΟΕ :

  1. Διεκδικούμε τη μείωση του ωραρίου στα επίπεδα της Β΄βαθμιας για όλους τους εκπαιδευτικούς της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης.(θα συμβάλλει στην παροχή καλύτερης ποιότητας εκπαίδευσης, θα περιορίσει τις μετακινήσεις, θα αυξήσει θέσεις εργασίας κλπ)

  2. Σταθερό ωράριο 8π.μ. – 1.30μ.μ. Όχι στο κυλιόμενο ωράριο και τη συμπλήρωση του ωραρίου στα ολοήμερα.

  3. Όχι στην ανάθεση υπερωριών. Όχι στην παραβίαση του κατοχυρωμένου διδακτικού ωραρίου και την αναίρεση της κλιμακωτής μείωσης του ωραρίου με τα χρόνια υπηρεσίας.
    Κάλυψη από τη ΔΟΕ ( με στάση εργασίας για τις ώρες πέραν του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου), της άρνησης ανάληψης των υπερωριών από τους συναδέλφους.

  4. Όχι στην ανάθεση των μαθημάτων ειδικοτήτων (Φυσικής Αγωγής, Μουσικής) σε δασκάλους, στα πλαίσια του ωραρίου τους, ή χειρότερα με ανάθεση υπερωριών.
    Όχι στην κατάτμηση αυτών των θέσεων σε ωρομίσθιους και στην εισαγωγή τους στην εκπαίδευση. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εκπαιδευτικούς. Όχι στις συνδιδασκαλίες δύο τμημάτων στα μαθήματα ειδικοτήτων.

  5. Μείωση του ωραρίου των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων όταν μετακινούνται σε περισσότερα από ένα σχολεία. Καταβολή οδοιπορικών σε κάθε τέτοια περίπτωση, χωρίς περιορισμούς. Οι 18 ώρες να θεωρούνται κάλυψη του ωραρίου και να γίνεται συμπλήρωση του στο ίδιο σχολείο, με ενισχυτική διδασκαλία και διοικητικό έργο.

  6. Επαναφορά του αιτήματος για υιοθέτηση του προγράμματος των ΣΔΕΝΠ( Φ.Α. 4 ώρες εβδομαδιαία στις Α΄, Β΄, και Γ¨ τάξεις και 3 ώρες στις Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄)
    Άμεση μετατροπή από τη νέα χρονιά της ώρας της Ολυμπιακής Παιδείας σε ώρα Φ.Α. ( 3 ώρες Φ.Α. σε όλες τις τάξεις, με αντίστοιχη δημιουργία οργανικών θέσεων και μόνιμων διορισμών, για την κάλυψή τους.
    Αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών Φ.Α. στα σχολεία, μέσω των προγραμμάτων Μαζικής Άθλησης ’86 – ’93.

  7. Εισαγωγή της Μουσικής από Α’ και Β’ τάξη, από εκπαιδευτικό ειδικότητας και επαναφορά του προγράμματος μουσικής αγωγής στην αρχική του μορφή ( 2 ώρες στις Γ΄και Δ΄). λειτουργία ωρών χορωδίας και κάλυψη του διδακτικού ωραρίου των μουσικών με αυτές.

  8. επεξεργασία προγράμματος και βιβλίων – ΔΩΡΕΑΝ – των Αγγλικών από την Γ’ τάξη μέχρι το Γυμνάσιο και το Λύκειο ώστε να υπάρχει συνέχεια και αποτελεσματικότητα και το απολυτήριο του Λυκείου να ισοδυναμεί με πιστοποίηση της Αγγλικής γλώσσας.

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα