ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠ/ΓΩΝ
ΒΟΝΙΤΣΑΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι

Το μεγαλύτερο κέρδος του αγώνα που ξεκίνησε, είναι η απελευθέρωσή μας από το δόκανο του μηχανισμού ψευδαισθήσεων, που με επιμέλεια στήθηκε τα τελευταία χρόνια από το υπουργείο.

Όμως στο διάστημα που χάσαμε, σαγηνεμένοι από τις επικοινωνιακές υπερπαραγωγές, τα εργασιακά μας δικαιώματα γλιστρούσαν προς την αβεβαιότητα και τα οικονομικά μας εξανεμίζονταν από την ακρίβεια και την πολιτική λιτότητας.

Απέναντι σ’ αυτή την πραγματικότητα, συνεκτιμώντας τις θέσεις που διατυπώθηκαν από τους συναδέλφους στη γενική συνέλευση του συλλόγου, το Δ.Σ. επισημαίνει τα ακόλουθα:

  1. Είμαστε αντίθετοι στην ελαστικοποίηση του ωραρίου μας, κάτι που άλλωστε δεν είναι και νομοθετημένο. Λέμε όχι στη συμπλήρωση ωραρίου από την πρωινή στην απογευματινή βάρδια Καλούμε τη Δ.Ο.Ε να μας απαντήσει, ποιες είναι οι ενέργειές της γι’αυτό το ζήτημα.

  2. Η ευέλικτη ζώνη πέρασε σε αρκετά σχολεία. Τώρα που ακούγονται διαφορετικές γνώμες, θα γίνει άραγε συζήτηση για το αν κάποιο σχολείο θέλει να βγει από αυτή. Η ευέλικτη ζώνη έχει μόνο είσοδο;

  3. Ζητούμε την άμεση κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς στην περιοχή μας.

  4. Αντιδρούμε στην πρακτική των συνεχών πιέσεων(βλέπε καθηκοντολόγιο) και της μελλοντικής αξιολόγησης, που στόχο έχει τη συγκάλυψη της πραγματικής εικόνας της εκπαίδευσης και τη μετακύληση ευθυνών.

  5. Συνεχίζουμε, αδιαπραγμάτευτα, τον αγώνα για την καθιέρωση υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής, για ένα ενιαίο, δημόσιο, δωρεάν 12χρονο σχολείο, για παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία μέσα σ’ αυτό, καθώς και για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, ώστε να ζούμε αξιοπρεπώς μόνο απ' αυτούς.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΥΡΑΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

 

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα