Κυβερνητική φιέστα του Δήμου Κερατσινίου με guest star τον (απόντα τελικά) Υπουργό Παιδείας !

 

Με αφορμή την ημέρα των Τριών Ιεραρχών, ο Δήμος Κερατσινίου (νέος Δήμαρχος ο Σαράφογλου, πρώην ΚΚΕ και νυν ΠΑΣΟΚ) οργάνωσε εκδήλωση - δεξίωση, στην οποία κάλεσε (ονομαστικά) όλους τους εκπαιδευτικούς της περιοχής και …ποιόν άλλο ; τον Υπουργό Παιδείας για να απευθύνει χαιρετισμό !! 

 

Ο στόχος ολοφάνερος : στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών ο Υπουργός Παιδείας εμφανίζεται στα κανάλια να επισκέπτεται μια υποβαθμισμένη περιοχή, να συζητά με τους εκπαιδευτικούς, να τρώει και να πίνει μαζί τους, να κουβεντιάζει σε κλίμα συναίνεσης τα "προβλήματά τους" και τους απευθύνει χαιρετισμό χειροκροτούμενος. Μια εικόνα που προετοίμασε ο Δήμος όσο μπορούσε καλύτερα αφού φρόντισε να μην καλέσει την ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους των εκπαιδευτικών Π.Ε., ενώ ταυτόχρονα κινητοποίησε το γνωστό μηχανισμό των διευθυντών, που όπως πάντα ήταν οι πρώτοι και οι μόνοι που συμμετείχαν με ενθουσιασμό. Εικόνα που δεν ευτύχησε να αποσπάσει ο κύριος Ευθυμίου από την περιοχή μας, αφού οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί είχαν άλλη γνώμη. 

 

Οι Σύλλογοι Δασκάλων και Νηπιαγωγών Κερατσινίου - Περάματος, Νίκαιας, Πειραιά, Αργοσαρωνικού, η ΕΛΜΕ Πειραιά, οι Ενώσεις Γονέων και το Συντονιστικό Μαθητών Πειραιά, κάλεσαν την εκπαιδευτική κοινότητα να απέχει από την κυβερνητική φιέστα και ταυτόχρονα οργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Νωρίς σήμερα το πρωί ενημερωθήκαμε από τους υπεύθυνους του Δήμου ότι "κάτι έκτακτο συνέβη, κάποιο υπουργικό συμβούλιο ή κάτι παρόμοιο και ο κύριος υπουργός δεν θα μπορέσει…" Η αλήθεια είναι ότι χαλαρώσαμε κάπως, ακυρώσαμε και κάποιες συμμετοχές στη συγκέντρωση (αδιόριστοι νηπιαγωγοί κλπ.). Παρ' όλα αυτά στο πόδι του κυρίου Ευθυμίου εμφανίστηκε ο καλός φίλος του Σαράφογλου, ο Λαλιώτης (να γιατί χρειάζονται οι φίλοι).

 

Χρειάζεται πραγματικά θράσος, στο Κερατσίνι της οικονομικής - κοινωνικής - εκπαιδευτικής και περιβαλλοντικής υποβάθμισης, να σπαταλούνται 2.000.000 δρχ για τέτοιες φιέστες διαφήμισης του έργου της κυβέρνησης ! Της κυβέρνησης που είναι υπεύθυνη για την ανεργία, τη φτώχεια, την περιθωριοποίηση, τα εκπαιδευτικά προβλήματα που βιώνουμε στο Κερατσίνι. Γι' αυτό, ο κύριος Λαλιώτης και η ακολουθία του πήραν την απάντηση που τους άξιζε ! Πάνω από 100 δάσκαλοι, μαθητές και καθηγητές συγκεντρώθηκαν έξω από το χώρο της εκδήλωσης φιέστας. Με πανό - συνθήματα - ανακοινώσεις, διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, στην πολιτική της λιτότητας, στον πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας σ' αυτόν. Οι υπεύθυνοι του Δήμου, αρνήθηκαν πεισματικά στους εκπρόσωπους των εκπαιδευτικών σωματείων να χαιρετίσουν στην εκδήλωση και να προβάλλουν τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Λίγο αργότερα, ο Λαλιώτης αποχώρησε φανερά εκνευρισμένος (χτυπώντας παλαμάκια ειρωνικά) και οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί και μαθητές πραγματοποίησαν πορεία στα στενά του Κερατσινίου καταγγέλλοντας την απαράδεκτη στάση του Δήμου. 

 

Ηθικόν δίδαγμα : σαν σ' αρέσει μπάρμπα - Λάμπρο - ξαναπέρνα από …το Κερατσίνι !

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα