ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΠΕΑΕ)

e-mail: peaesymboulio@yahoo.com
τηλ. επικοινωνίας Δ.Σ.: Φ. Πανοπούλου: 6972476298
Π. Σωτήρης: 6974439203
Β. Ζαρκινού: 6974778187
Τ. Λιόντου: 6932514008

ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ!

 

Το κίνημα των αναπληρωτών-αδιόριστων διεξάγει εδώ και δυο μήνες έναν σκληρό αγώνα για μαζικούς διορισμούς, για κάλυψη όλων των κενών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση με προσλήψεις αναπληρωτών, για να σταματήσει ΤΩΡΑ η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ του ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ, που ελαστικοποιεί παραπέρα τις εργασιακές σχέσεις των αδιόριστων εκπαιδευτικών, ανατρέπει ριζικά τους όρους λειτουργίας του δημόσιου σχολείου και φαλκιδεύει το μέλλον της συντριπτικής πλειοψηφίας των αδιόριστων συναδέλφων, σε όποιον πίνακα διορισμού κι αν βρίσκονται, όποια θέση κι αν έχουν στις ΄νέες επετηρίδες’ αναμονής και ανεργίας.

Η Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών από τις αρχές Σεπτέμβρη ακόμη, πρωτοστάτησε στην ανάδειξη του προβλήματος (το οποίο ήταν ολοφάνερο με βάση τους πενιχρότατους διορισμούς), καθώς και στις προσπάθειες συντονισμού όλων των κλάδων αναπληρωτών, στις παραστάσεις διαμαρτυρίας, στις καταγγελίες και τις κινητοποιήσεις. Κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να συντονίσουμε το βήμα μας με το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα και τους απεργιακούς αγώνες της περιόδου, για να γίνουν τα αιτήματά μας αιτήματα του απεργιακού αγώνα, για να σηκώσει η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ και οι πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, το βάρος των συμβασιούχων του κλάδου, για να γίνει το ζήτημα των διορισμών και του μπλοκαρίσματος του ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ μια από τις πρώτες αιχμές της περιόδου.

Και έγιναν πολλά βήματα σ’ αυτή την κατεύθυνση: το αίτημα των μαζικών διορισμών και της κάλυψης όλων των κενών με διορισμό αναπληρωτών ήταν από τα βασικά αιτήματα των απεργιών, έγιναν και γίνονται παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Υπουργείο μαζί με την ΟΛΜΕ, τις ΕΛΜΕ και τους αιρετούς του κλάδου στα υπηρεσιακά συμβούλια, η ΟΛΜΕ κατέθεσε στις 6/11 μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για το ζήτημα του κατακερματισμού των κενών και της παράνομης πρόσληψης ωρομισθίων συστήνοντας και στις ΕΛΜΕ να προχωρήσουν σε μηνυτήριες αναφορές.

Σε πλήρη αναντιστοιχία όχι μόνο με την εκρηκτικότητα και τη δραματικότητα της κατάστασης που βιώνουν χιλιάδες αναπληρωτές, αλλά και σε πλήρη αναντιστοιχία με την αγωνία και την οργή όλου του κόσμου της αδιοριστίας, βρίσκεται για ακόμη μια φορά η ηγεσία της ΠΕΑ.

Οι ενέργειές της είναι ενδεικτικές και εύγλωττες:

Η ηγεμονική αυτή λογική από τη μια και η αδράνεια από την άλλη τέτοιου τύπου ηγεσιών, κάνουν ολοφάνερο ότι στοχεύουν στη χειραγώγηση και την πολιτική εκμετάλλευση των αναπληρωτών. Αποτελούν στην ουσία μια προσπάθεια ‘διαχείρισης’ και εκτόνωσης της κρίσης, δημιουργίας αναχώματος ώστε η οργή του κόσμου της αδιοριστίας να μην αποχτήσει αγωνιστικά-μαχητικά χαρακτηριστικά, προσφέροντας για άλλη μια φορά πολύτιμες υπηρεσίες στο Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση.

Οι αναπληρωτές όμως και οι συνολικά οι αδιόριστοι αντιλαμβάνονται σήμερα όσο ποτέ την κατάσταση ομηρίας στην οποία τόσα χρόνια βρίσκονται. Αντιλαμβάνονται τα αδιέξοδα της λογικής της επανάπαυσης στη ρύθμιση του 16μηνου, των πανηγυρισμών για τη ρύθμιση του διορισμού αναπληρωτών σε ποσοστό 25%, όταν η πλειοψηφία των διορισμών γίνεται μέσα από έναν πέρα για πέρα διαβλητό διαγωνισμό που συνθλίβει την αξιοπρέπεια του εκπαιδευτικού και κάνει του πίνακες διορισμού αναπληρωτών, λίστες ανεργίας. Αντιλαμβάνεται ακόμα, ότι ο συνδικαλισμός των διαδρόμων του υπουργείου, ο κατακερματισμός, η καχυποψία και οι κανιβαλικές λογικές για το ποιος θα τη γλιτώσει, αποδυναμώνουν και εκφυλίζουν το κίνημα της αδιοριστίας, υποθηκεύουν το μέλλον μας.

Η Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, συναισθανόμενη την κρισιμότητα της κατάστασης και πιστεύοντας βαθιά ότι κάθε κατάκτηση – ακόμα και η πιο μικρή – είναι αποτέλεσμα σκληρών αγώνων και όχι διαπραγματεύσεων. Ότι απαιτείται η μέγιστη δυνατή ενότητα, η μέγιστη δυνατή κινητοποίηση και αποφασιστικότητα προκειμένου να τσακίσει η αδιαλλαξία της κυβέρνησης, καλεί όλους τους αναπληρωτές, ωρομίσθιους, αδιόριστους συναδέλφους σε όλη τη χώρα σε αγωνιστική επαγρύπνηση, συντονισμό, συσπείρωση γύρω από το εκπαιδευτικό κίνημα, στη δημιουργία ανοιχτών Επιτροπών Αγώνα, σε μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διευθύνσεις και καταγγελίες για τις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ.

Αγώνας τώρα για

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα