ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου - Περάματος

 

Άσκηση θάρρους Νο 234: 

Ο Υπουργός Παιδείας στο Κερατσίνι !

 

Άξαφνα η πόρτα μας άνοιξε.
πρώτος κατέβαινε ο αυτοκράτορας
με καινούρια στολή 
ο νέος αρχιεπίσκοπος
ο υπουργός παιδείας και θρησκευμάτων
…ο στρατάρχης ήρωας της μάχης Σαρώ
πιο πίσω οι αυλοκόλακες
οι υπάλληλοι όλοι με τας συζύγους των
ο πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου
στο τέλος ένα παιδί που ήταν ο γελωτοποιός

 

"Ο Δήμος Κερατσινίου, με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών…σας καλεί την Πέμπτη 30/1 και ώρα 13.00 στο Πολ. Κέντρο Μελίνα (Εμμ. Μπενάκη 70, Αμφιάλη) …Στην εκδήλωση θα παραστεί και θα χαιρετίσει ο Υπουργός Παιδείας…θα ακολουθήσει δεξίωση στο φουαγιέ"

Ποιος θα "δεξιωθεί" μαζί του ;

Οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν κανένα λόγο να φάνε και να πιουν μαζί με τον κύριο Ευθυμίου. Δεν έχουν κανένα λόγο να συμμετέχουν ως ντεκόρ ή ως χειροκροτητές και κομπάρσοι σε κυβερνητικές φιέστες εντυπώσεων που μόνο στόχο έχουν, να παρουσιάσουν στην κοινή γνώμη μια πλαστή εικόνα. Την εικόνα μιας εκπαιδευτικής κοινότητας που πλέουσα σε πελάγη ευτυχίας, συναινεί με την αντιεκπαιδευτική πολιτική, αποδέχεται τη λιτότητα, την αξιολόγηση, τον αυταρχισμό, τα αντιασφαλιστικά μέτρα, τις αντιπαιδαγωγικές εντολές και εγκυκλίους, τα πληθωρικά τμήματα, την ανασφάλεια του αναπληρωτή, του ωρομίσθιου και του αδιόριστου. 

Αντίθετα, οι εκπαιδευτικοί έχουν κάθε δικαίωμα, να συμμετέχουν μαζικά, οργανωμένα και αποφασιστικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που καλεί ο Σύλλογός μας. Έχουν κάθε δικαίωμα, να διεκδικήσουν με αγωνιστικό, συλλογικό και οργανωμένο τρόπο από τον εργοδότη τους, αξιοπρεπείς μισθούς, μαζικούς διορισμούς, μείωση των αριθμών ανά τμήμα, δημοκρατία στο σχολείο, μέτρα ενίσχυσης τους δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα τους. Έχουν επιπλέον καθήκον, να καταστήσουν σαφές με τη στάση τους, ότι η εκπαίδευση έχει προβλήματα που ζητούν λύσεις και οι εκπαιδευτικοί αγωνίζονται με αξιοπρέπεια για ένα δημόσιο σχολείο στην υπηρεσία όλων των παιδιών - δεν είναι άβουλοι και υποταγμένοι υπάλληλοι που υπηρετούν πρόθυμα και αγόγγυστα τις κυβερνητικές επιλογές.

Αντισταθείτε πάλι σ' όλους αυτούς που λέγονται μεγάλοι
στον πρόεδρο του Εφετείου αντισταθείτε
στις μουσικές τα τούμπανα και τις παράτες
σ' όλα τ' ανώτερα συνέδρια που φλυαρούνε 
πίνουν καφέδες σύνεδροι συμβουλατόροι
στις κολακείες τις ευχές τις τόσες υποκλίσεις
από γραφιάδες και δειλούς για το σοφό αρχηγό τους
(Μ. Κατσαρός-Κατά Σαδδουκαίων)

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα