ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

 

Προς :
ΕΛΜΕ Πειραιά
Σύλλογο Π.Ε. "Η Πρόοδος"
Σύλλογο Π.Ε Νίκαιας
Σύλλογο Π.Ε Κορυδαλλού - Αγ. Βαρβάρας
Σύλλογο Π.Ε Σαλαμίνας
Σύλλογο Π.Ε Α' Πειραιά
Σύλλογο Π.Ε Αργοσαρωνικού
Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά
Ένωση Γονέων Κερατσινίου

 

Κάλεσμα για κοινή σύσκεψη των εκπαιδευτικών φορέων του Πειραιά με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στο Κερατσίνι την ημέρα των Τριών Ιεραρχών.

Τρίτη 28 Γενάρη, 7μ.μ., 20ο Δημ. Σχολ. Κερατσινίου 

 

Ενημερωθήκαμε, ότι την Πέμπτη 30 Γενάρη, στις 13.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα" (Εμμ. Μπενάκη 70 - Αμφιάλη) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του Δήμου Κερατσινίου για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών. Με έκπληξη μάθαμε, ότι στην εκδήλωση, όπου είναι καλεσμένοι όλοι οι εκπαιδευτικοί της περιοχής μας, θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο Υπουργός Παιδείας, Π. Ευθυμίου.

 

Θεωρούμε ότι το δημόσιο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν ανάγκη από φιέστες διαφήμισης του κυβερνητικού έργου. Στους εκπαιδευτικούς δεν αρμόζει ο ρόλος του κομπάρσου και του χειροκροτητή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και των εκφραστών της. Ο Υπουργός Παιδείας, αν ήθελε πραγματικά να "τιμήσει τους εκπαιδευτικούς και το έργο τους", δεν θα περίμενε την γιορτή των Τριών Ιεραρχών. Είχαν κάθε ευκαιρία ο Υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση, να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα της εκπαίδευσης, να ανταποκριθούν στα αιτήματα των εκπαιδευτικών και του κινήματός τους. Αντίθετα όλο το προηγούμενο διάστημα εμείς οι εκπαιδευτικοί βιώσαμε : 

  1. Τη σκληρή λιτότητα και τους μισθούς πείνας.

  2. Το πρωτοφανές κύμα διοικητισμού και αυταρχισμού.

  3. Το θεσμικό πλαίσιο για την αξιολόγηση - χειραγώγηση και το αυταρχικό καθηκοντολόγιο.

  4. Τα ελαστικά ωράρια. 

  5. Την αδιοριστία, την ωρομισθία και την εργασιακή ανασφάλεια.

  6. Τα αντιασφαλιστικά μέτρα. 

  7. Τις χαμηλές δαπάνες για την παιδεία που καταδικάζουν τα σχολεία στη φτώχεια και υποβαθμίζουν τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. 

  8. Τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους που ύψωσαν νέα φράγματα στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων.

Ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το χώρο της εκδήλωσης, ώστε να εκφραστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και να κατανοήσει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ ότι δεν μπορεί να αγνοεί και να εμπαίζει άλλο τους εκπαιδευτικούς. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς του Πειραιά, να συντονίσουμε τη δράση μας για την καλύτερη επιτυχία της συγκέντρωσης. 

Για το Δ.Σ του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος

 

Καλλώνης Σταύρος

 Ο Γ. Γραμματέας

 

Σκανδάλης Βαγγέλης 

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα