ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

 

Ο πόλεμος άρχισε …

Μπορούμε να τον σταματήσουμε !

 

Μικρή λίστα αντιπολεμικών

δράσεων και πρωτοβουλιών

 

Μπροστά στη φρίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου κανένας δεν πρέπει να μείνει απαθής :

Σε κάθε τάξη, να οργανωθούν αντιπολεμικά μαθήματα που θα θίγουν τις αιτίες και τις συνέπειες του πολέμου. (συγκεντρωμένο αντιπολεμικό εκπαιδευτικό υλικό στο site www.paremvasis.gr) 

Σε κάθε σχολείο, να αναρτηθούν αντιπολεμικά πανό, να οργανωθούν εκθέσεις αντιπολεμικής ζωγραφικής και ποίησης.

Σε κάθε Δήμο, να οργανωθούν μεγάλα αντιπολεμικά συλλαλητήρια με την ενεργό και μαζική συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ειδικά σε μικρές επαρχιακές πόλεις, ο ρόλος των Συλλόγων των εκπαιδευτικών μπορεί να είναι αποφασιστικός και πρωταγωνιστικός.

Σε κάθε αντιπολεμική διαδήλωση, συμμετέχουμε μαζικά και οργανωμένα, στο μόνιμο πια ραντεβού των εκπαιδευτικών στην πλατεία Κλαυθμώνος. Συνεχίζουμε με τη μαζική συμμετοχή μας το Σάββατο 29 Μάρτη στο μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο, στις 12:00, στην Κλαυθμώνος, με τύμπανα, κρουστά, σφυρίχτρες, αντιπολεμικά θεατρικά δρώμενα κλπ.

Δεν ξεχνάμε ότι:

Δεν μπορούμε να είμαστε και με την ειρήνη και με τους Αμερικάνους ! Η θλιβερή και υποταγμένη στάση της κυβέρνησης Σημίτη, η εκχώρηση της γης, του αέρα και της θάλασσας της χώρας ως εφαλτήριο των δολοφονικών επιθέσεων, πρέπει να σταματήσει.

Η κυβερνητική πολιτική της συνενοχής και της συμμετοχής της Ελλάδας στον πόλεμο, πρέπει να ανατραπεί από το λαϊκό κίνημα.

Δεν σταματάμε ούτε στιγμή τον αγώνα για τα κοινωνικά και εργασιακά μας δικαιώματα, τον αγώνα ενάντια στη λιτότητα, την ανεργία, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τον αγώνα ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα.

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα