ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ούτε θέλουν – ούτε μπορούν…

Ο Αγώνας στα χέρια των Εκπαιδευτικών !

Μετά την 24ωρη…

Η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 6ης Οκτώβρη στηρίχτηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών. Στο 75 % έφτασε η συμμετοχή στην απεργία, ενώ στο λεκανοπέδιο της Αττικής ξεπέρασε το 80 %. Οι δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί απεργοί που σηκώσαμε το βάρος της απεργιακής κινητοποίησης και της αντιπαράθεσης με την κυβερνητική πολιτική της λιτότητας και των περικοπών, εκφράσαμε την οργή και την αγανάκτηση για την οικονομική ασφυξία που βιώνουμε και για το κλίμα διάλυσης και απαξίωσης του δημόσιου σχολείου. Είχαμε και επιμένουμε να έχουμε αυξημένες προσδοκίες και απαιτήσεις για τη συνέχεια του Αγώνα.

Σε πλήρη αντίθεση όμως με την ανάγκη για ένα απεργιακό σχέδιο με διάρκεια, νικηφόρα προοπτική και σωστό περιεχόμενο, κινείται για μια ακόμα φορά η συνδικαλιστική ηγεσία με τις επιλογές και τις μεθοδεύσεις της. ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ συμφώνησαν στο ίδιο διεκδικητικό πλαίσιο διεκδικώντας ξανά … «ενιαίο» μισθολόγιο (από κοντά και η ΣΥΝ. Πρωτοβουλία) και οριοθέτησαν το επόμενο απεργιακό βήμα 27 ολόκληρες μέρες μετά την απεργία της 6ης Οκτώβρη, στις 3 και 4 Νοέμβρη μαζί με την ΑΔΕΔΥ που έχει ήδη εξαγγείλει απεργία στις 4 Νοέμβρη ! Ξέρουν πολύ καλά τα αισθήματα των εκπαιδευτικών για την ΑΔΕΔΥ και υπολογίζουν ότι η μαζική αποστράτευση και απογοήτευση των εκπαιδευτικών θα τους βοηθήσει να επιβάλλουν τη σιωπή των αμνών στον κλάδο !

Απεργίες: η μεγάλη παραφωνία του στημένου προεκλογικού σκηνικού

Το ίδιο ακριβώς έργο παίζεται σε μια σειρά από ομοσπονδίες και κλάδους που έχουν ξεσηκωθεί σε όλο το εύρος του δημοσίου ενάντια στην πολιτική της λιτότητας. Οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται σήμερα ότι δεν υπάρχουν ούτε προεκλογικές ούτε μετεκλογικές αυταπάτες, μόνος δρόμος που απομένει είναι ο δρόμος του αγώνα. Έτσι οι απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στο δημόσιο φέρνουν στην επιφάνεια τις πραγματικές ανάγκες των εργαζόμενων και απειλούν – αν συντονιστούν σε ένα ανεξέλεγκτο απεργιακό μέτωπο για το λαϊκό εισόδημα και το δικαίωμα στην εργασία και τη μόρφωση – να τινάξουν στον αέρα το στημένο προεκλογικό σκηνικό και να αποσπάσουν χειροπιαστές νίκες για τον κόσμο της εργασίας.

Αυτή ακριβώς την εξέλιξη είναι που θέλουν να αποφύγουν όλες οι δυνάμεις του υποταγμένου συνδικαλισμού. Προσπαθούν να εκτονώσουν την αγανάκτηση και την οργή των εργαζόμενων, αναθέτοντας τη διαχείριση των αγώνων στην κυβερνητική ΑΔΕΔΥ που για δυο ολόκληρα χρόνια, μέχρι και τον Αύγουστο ακόμα, δήλωνε ότι οι εξελίξεις για το μισθολόγιο είναι θετικές και αρνούνταν την οργάνωση κάθε κινητοποίησης. Επιδιώκουν έτσι να περιορίσουν και να περιχαρακώσουν το απεργιακό πρόγραμμα σε μια, το πολύ δυο 24ωρες της ΑΔΕΔΥ, που θα πάρει πάνω της όλη την ευθύνη της διαπραγμάτευσης για το «γνήσιο ενιαίο» μισθολόγιο – φτωχολόγιο, αφήνοντας τους κλάδους των δημοσίων υπαλλήλων να αλληλοσπαράζονται για λίγα ψίχουλα επιδομάτων μέσα στο γενικό φόντο της σκληρής λιτότητας που κανένας δεν θα αμφισβητεί !

Αλίμονο όμως αν αφήσουμε οι ατίθασοι και ανεξέλεγκτοι απεργιακοί αγώνες να περάσουν στη διαχείριση της ΑΔΕΔΥ και να εξουδετερωθούν με τη γνωστή τακτική: μια απεργία το Νοέμβρη, άλλη μια 24ωρη το Δεκέμβρη για τον προϋπολογισμό …κι έξω από την πόρτα ! Αντίθετα τα απεργιακά μέτωπα πρέπει να συντονίσουν τα βήματά τους, να βαθύνουν τα αιτήματά τους και να εντείνουν τις απεργιακές μορφές ώστε ο αγώνας για το λαϊκό εισόδημα, τις ανάγκες και τα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας να είναι αποτελεσματικός και νικηφόρος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ !

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε για μια στιγμή πόσο κρίσιμη είναι η σημερινή συγκυρία:

1. Προωθείται το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο που σηματοδοτεί τη νέα περίοδο λιτότητας και απειλεί να καθηλώσει τους μισθούς μας σε επίπεδα οικονομικής εξαθλίωσης όλα τα επόμενα χρόνια. Ένα μισθολόγιο που διαψεύδει με τον πιο απόλυτο τρόπο όλες τις προσδοκίες των εκπαιδευτικών για ένα αξιοπρεπή μισθό.
2. Η αντιεκπαιδευτική πολιτική των περικοπών και του αυταρχισμού απαξιώνει το δημόσιο σχολείο : χιλιάδες λειτουργικά κενά, χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες, πρωτοφανής καταστρατήγηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, ελαστικοποίηση του ωραρίου και απαξίωση του παιδαγωγικού μας ρόλου είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία της καθημερινότητας που βιώνουμε στα σχολεία.

Το επόμενο διάστημα και μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη, θα κριθούν μια σειρά ζητήματα που θα επηρεάσουν για όλα τα επόμενα χρόνια άμεσα τους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο. Δεν μπορεί και δεν πρέπει λοιπόν, να νικήσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι δυνάμεις της παραίτησης, της απογοήτευσης, της ηττοπάθειας και της αποστράτευσης. Ούτε μπορεί όπως ισχυρίζονται κάποιες δυνάμεις στο όνομα των μεγάλων προβλημάτων της εκπαίδευσης να ιεραρχήσουμε το ζήτημα των μισθών σαν …τελευταίο.

Δεν πρέπει με κανένα τρόπο, με καμιά δικαιολογία να σταματήσουμε τον αγώνα. Οι μεθοδεύσεις και οι απεργοκτόνες τακτικές του υποταγμένου συνδικαλισμού είναι πια γνωστές. Ξέρουν ότι έχουν μεγάλη ευθύνη γιατί είχαν χρόνια τώρα επιβάλλει τη σιωπή και την αδράνεια. Ξέρουν ότι στη βάση των εκπαιδευτικών επικρατεί οργή και αγανάκτηση γιατί οι υποσχέσεις τους για επιδόματα και αυξήσεις αποδείχτηκαν ψεύτικες. Γι’ αυτό και περιμένουν η δυσαρέσκεια να μετατραπεί σε απογοήτευση για να βρουν το άλλοθι να σταματήσουν κάθε κινητοποίηση και να ασχοληθούν απερίσπαστοι με τα προεκλογικά τους καθήκοντα.

Πρέπει να τους διαψεύσουμε !

Απέναντι στη μεθόδευση της εκτόνωσης και του εκφυλισμού των αγώνων, στην εξαιρετικά κρίσιμη και δύσκολη συγκυρία που διαμορφώνεται, οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη:

ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ !

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΤΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΖΟΥΝ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΠΑΝΟ, ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΕΚΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

 

Στις Γενικές Συνελεύσεις που θα γίνουν από τις 10 ως τις 14 Νοέμβρη θα κριθούν τα πάντα:

Θέλουμε ένα ακόμα «ενιαίο» μισθολόγιο όπως ζητούν ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ – ΣΥΝ ; Θέλουμε δηλαδή να αναθέσουμε στην ΑΔΕΔΥ των βασικών μας μισθών με αποτέλεσμα και πάλι τους μισθούς πείνας για την πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων και ταυτόχρονα τις γνωστές ανισότητες (ανισότητες που υποκριτικά καταγγέλλουν και οι ίδιοι…)

Ή θέλουμε ενιαία συλλογική σύμβαση εργασίας για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που να προβλέπει πραγματικές αυξήσεις στους βασικούς μισθούς και 1300 ευρώ καθαρά στον πρωτοδιόριστο.

Θέλουμε να τελειώσει ο απεργιακός κύκλος με μια ακόμα 24ωρη ή 48ωρη το Δεκέμβρη έτσι για τα μάτια του κόσμου ;

Ή θέλουμε απεργιακό αγώνα με κλιμάκωση, διάρκεια και νικηφόρα προοπτική ;

ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΣΚΗΝΙΚΟ !!

Παρεμβάσεις - Κινήσεις - Συσπειρώσεις
Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα