ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Η κυβέρνηση Σημίτη αξιοποιώντας το χρόνο του καλοκαιριού, αλλά και την ουσιαστική συναίνεση της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ, προχωρά στη θεμελίωση νέων βαθιών αντιδραστικών αλλαγών στο δημόσιο τομέα κάτω από τον ψευδεπίγραφο τίτλο του 'νέου μισθολογίου" δείχνοντας στην πράξη τι σημαίνει "επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου".

Οι εξαγγελίες του Υπουργείου Οικονομικών δε μπορούν να κρύψουν τη συνεχιζόμενη λιτότητα για τους μισθωτούς και συνταξιούχους. Την ώρα που η αγοραστική δύναμη των μισθών έχει μειωθεί πάνω από 40% την τελευταία δεκαετία, ο πληθωρισμός, η ανεργία και η γενικευμένη ακρίβεια στραγγίζουν τα τελευταία αποθέματα οικονομικής αντοχής των εργαζομένων και το 1/5 της κοινωνίας βρίσκεται κοινωνικά αποκλεισμένο κάτω από το όριο της φτώχειας, ο " θησαυρός " των αυξήσεων του νέου μισθολογίου αποδεικνύεται ακόμα μια φορά άνθρακας.

Οι όποιες ονομαστικές αυξήσεις στους μισθούς όχι μόνο δεν καλύπτουν τις απώλειες εισοδήματος σειράς ετών αλλά κινούνται στα όρια της εισοδηματικής πολιτικής και του επίσημου πληθωρισμού και σε ορισμένες περιπτώσεις κάτω απ' αυτόν, ενώ παράλληλα διαφαίνεται και μείωση των συντάξεων.

Με το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο, τη διάσπασή του σε μικρότερα μισθολόγια ανάλογα με τα τυπικά προσόντα, τη συνέχιση της επιδοματικής πολιτικής και κυρίως με την εξατομίκευση της αμοιβής και της θεσμικής σύνδεσης μισθού -παραγωγικότητας, εισάγεται ένα ακόμα πιο αυταρχικό μοντέλο διοίκησης με σκληρό αξιολογικό κρατικό έλεγχο, προσαρμοσμένο στην αγορά και ενάντια στις ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Ο διοικητικός έλεγχος και η προσαρμογή, ιδιαίτερα των τομέων Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας και ΟΤΑ, στις επιλογές της αγοράς και των ιδιωτικοποιήσεων, θα σημάνουν νέα βάρη για τους εργαζόμενους, που θα κληθούν για μια ακόμα φορά να πληρώσουν το μάρμαρο.

Το φτωχολόγιο-φυλακή επιχειρεί το βαθύτερο κατακερματισμό των Δημοσίων Υπαλλήλων και την ελαστικοποίηση των εργασιακών τους σχέσεων και σε συνδυασμό με την επέκταση της μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο, προωθούν την πλήρη υποταγή της χαμηλόμισθης και χαμηλόβαθμης υπαλληλίας στον κρατικό εργοδότη.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ

Θα γυρίσουν την πλάτη στη γραμμή της συναίνεσης -υποταγής της ΑΔΕΔΥ και θα συντονίσουν τους αγώνες τους, ενιαία και δυναμικά, σε όλους τους χώρους του Δημοσίου, για την ανατροπή του, απαιτώντας:

Όχι στη λιτότητα. Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Όχι στη σύνδεση μισθού - απόδοσης. Ακώλυτη μισθολογική-βαθμολογική εξέλιξη

Όχι στην αξιολόγηση πειθάρχηση -χειραγώγηση. Δημοκρατία στους χώρους δουλειάς.

17 Ιούλη 2003

Παπακωνσταντίνου Σπύρος , μέλος Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ
Τουλγαρίδης Κώστας, μέλος Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ
Φατούρου Αγγελική , μέλος Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ
Αδαμόπουλος Νίκος, μέλος Γ.Σ. της ΠΟΕ -ΟΤΑ
Καραμπέλης Θανάσης, μέλος Ε.Γ. της ΟΕΝΓΕ.
Κοσμοπούλου Όλγα , μέλος Δ.Σ ΕΙΝΑΠ
Παζάλος Γιώργος, μέλος Δ.Σ. ΔΟΕ
Τσιριγώτης Θανάσης, μέλος Δ.Σ. ΟΛΜΕ

 

Τηλ. επικοινωνίας: Παπακωνσταντίνου 6938166026, Τουλγαρίδης 6977002645, Τσιριγώτης 6944253743, Παζάλος 6974750410

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα