ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΠΕΑΕ)

e-mail: peaesymboulio@yahoo.com
τηλ. επικοινωνίας Δ.Σ.: Φ. Πανοπούλου: 6972476298
Π. Σωτήρης: 6974439203
Β. Ζαρκινού: 6974778187
Τ. Λιόντου: 6932514008

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ
ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΕ ΑΝΕΡΓΙΑ
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

 

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα 15/10 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, η ΠΕΑΕ, το ΔΣ της ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ της Αττικής διαμαρτυρόμενοι για τα τεράστια κενά στα σχολεία και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την περικοπή των πιστώσεων για αναπληρωτές. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προτίμησε να παίξει ένα κρυφτούλι ανάμεσα σε Βουλή και Υπουργείο Παιδείας για να μην απαντήσει στα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών.

Φαίνεται πως για το Υπουργείο Παιδείας οι κοσμογονίες κρατούν πάρα πολύ λίγο. Δεν έχει ακόμη στεγνώσει το μελάνι από τις μεγαλόστομες υποσχέσεις για έγκαιρη κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία και ότι δήθεν ‘στην έναρξη των μαθημάτων όλα τα σχολεία θα λειτουργούσαν με πλήρες προσωπικό’ και η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική:

Και τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα εάν ισχύσουν τα όσα ακούγονται για ριζική περικοπή των πιστώσεων για προσλήψεις αναπληρωτών. Είναι προφανές ότι μια τέτοια κίνηση ισοδυναμεί με καταδίκη στην ανεργία χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αρκετοί από τους οποίους εργάζονται πολλά χρόνια στο δημόσιο σχολείο. Και είναι ακόμη πιο προφανές ότι αυτό δεν είναι μόνο μια ‘παρενέργεια’ της πολιτικής Χριστοδουλάκη: είναι πολύ περισσότερο μια πολιτική επιλογή να ξεμπερδεύει η κυβέρνηση με το κοινωνικό βάρος των αναπληρωτών (ευρύτερα των συμβασιούχων του δημοσίου) και αυτό γίνεται με επιλογές διακοπής της μέχρι τώρα συνεχόμενης εργασίας τους.

Σε αυτή την επιλογή ενισχύθηκε –κακά τα ψέματα- το Υπουργείο από τις επιλογές της ηγεσίας των αναπληρωτών, ειδικά της β’βάθμιας (ΠΕΑ), οι οποίοι περιορίστηκαν για χρόνια στην ατελέσφορη πρακτική της διαπραγμάτευσης διαδρόμων, της επιμέρους ρύθμισης, της επανάπαυσης στις κυβερνητικές υποσχέσεις

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, απέναντι σε αυτή την ριζική ανατροπή και στις εργασιακές σχέσεις και τους όρους λειτουργίας του δημόσιου σχολείου το μαχόμενο κίνημα θα πρέπει να πάρει θέση, θα πρέπει να αναδείξει το ζήτημα των διορισμών σε μία από τις βασικές αιχμές της περιόδου. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να γίνουν βήματα συσπείρωσης των αναπληρωτών, των ωρομισθίων, συνολικά του κόσμου της αδιοριστίας γύρω από το εκπαιδευτικό κίνημα. Είναι σημαντικό ότι παίρνονται πρωτοβουλίες για να συσπειρωθούν οι αναπληρωτές γύρω από την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ. Χρειάζεται ακόμη συναντηθούν όλοι οι σύλλογοι και οι πρωτοβουλίες που παρεμβαίνουν στο χώρο της αδιοριστίας και να φτιαχτεί ένας αγωνιστικός ενωτικός συντονισμός.

Για να αντισταθούμε στην συνολική υπονόμευση του δημόσιου σχολείου. Για να πούμε όχι στην πολιτική της λιτότητας, των κενών, των ‘γκρίζων ζωνών’, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Για να διεκδικήσουμε το μερτικό μας στην εργασία και την αξιοπρέπεια

Να απαιτήσουμε

Να διεκδικήσουμε

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΠΕΑΕ)

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα