ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Mε αποκλειστικό κυρίως θέμα την οργάνωση της εθιμοτυπικής απεργίας–κοροϊδία της 19ης Μαϊου ασχολήθηκε το Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ στις 16-5-2002, παρά τις δικαιολογημένες ενστάσεις-διαφωνίες, που διατυπώθηκαν από αρκετούς Γ. Συμβούλους, τόσο για το χρόνο επιλογής της, όσο και για το διαμορφωμένο αιτηματόλογιό της, προς διεκδίκηση του κατ’επίφαση «νέου», «ενιαίου» μισθολογίου (βλ.νέο σύστημα αμοιβών στο δημόσιο).

Η υποταγμένη συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) επαναεπιβεβαίωσε και σε αυτό το Γ.Σ. την προσαρμοστικότητα των αιτημάτων της στις προτάσεις του υπουργού Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη, αφού αυτά ουσιαστικά προβλέπουν την ενσωμάτωση στους βασικούς μισθούς μόνο των γενικών επιδομά-των, αντί όλων (γενικών και κλαδικών), τη διατήρηση των κλαδικών επιδομάτων, των ειδικών λογαριασμών (πριμ) και την αποδοχή της λογικής του νέου συστήματος αμοιβών στο δημόσιο, που συνδέει τους μισθούς με την απόδοση-βαθμό των Δ.Υ.μέσω της αξιολόγησης-χειραγώγησης.

Κατ’αυτό τον τρόπο, οι προτάσεις της ΑΔΕΔΥ πριμοδοτούν και νομιμοποιούν τις κυβερνητικές βλέψεις για τη συνέχιση της υπάρχουσας επιδοματικής πολιτικής (βλ. «ιδιαίτερη μεταχείριση» κλάδων), τη διατήρηση της φαλκίδευσης των συντάξιμων αποδοχών, την καθιέρωση κινήτρου απόδοσης που θα συνδέεται με την επίτευξη στόχων (!!!), την επέκταση του εργάσιμου βίου με την αύξηση των κλιμακίων από 18 σε 19 και την οικονομική ανισότητα μεταξύ των εργαζομένων με τη δημιουργία της νέας ιεραρχικής πυραμίδας στο δημόσιο.

Χαρακτηριστικός των «αγωνιστικών» προθέσεων της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ ήταν και ο πρόσφατος «κοινωνικός» διάλογος-συζήτηση μεταξύ υπουργού Οικονομίας–ΑΔΕΔΥ, που πραγματοπoιήθηκε στις 8 Μαϊου. Ειδικότερα, σε ότι αφορά το σοβαρότατο ζήτημα της αποσύνδεσης συντάξεων-μισθών, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σ. Παπασπύρου, πρότεινε αντί για την αποσύνδεση να μελετηθεί η προς τα κάτω δυνατότητα αλλαγής των συντελεστών υπολογισμού της σύνταξης, εισπράττοντας έτσι ως δώρο τις επιδοκιμασίες του υπουργού...!!!

Στην παρούσα όμως φάση οι «αγωνιστικές» διαθέσεις της ΑΔΕΔΥ εξαντλήθηκαν στη διοργάνωση ημερίδας, με τη συμμετοχή του ΥΠΕΣΔΔΑ, στις 17-5-2003 και με θέμα: «Ευρωπαϊκή Διοικητική Σύγκλιση: Γιατί και πώς;».

Το σίγουρο, δε, είναι ότι η επιλογή της αυτή εντάσσεται και λειτουργεί στο γενικότερο πλάνο αποπροσανατολισμού των εργαζομένων από τους πραγματικούς αγώνες και τα πραγματικά τους προβλήματα, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την απροθυμία της να προκηρύξει πολιτική απεργία για τις 20 Ιουνίου, ημέρα της μεγάλης διαδήλωσης ενάντια στην πολιτική της Ε.Ε. και της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης στη Θεσσαλονίκη. Αλλά απεναντίας...όλως τυχαίως πραγματοποιεί τις ίδιες ημέρες (20-21/6) την ετήσια Πανελλαδική Διάσκεψή της κάπου κοντά στην Κατερίνη Πιερίας!!!

Όλως τυχαίως... τις ημέρες των μεγάλων διαδηλώσεων...!!!

Σαν ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ στο Δημόσιο καταγγείλαμε το σύνολο των παραπάνω «αγωνιστικών» μεθοδεύσεων-διαθέσεων της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ), που έχουν σαν κύριο στόχο την αδρανοποίηση των εργαζομένων για τη διεκδίκηση πραγματικών αυξήσεων, που θα αναπληρώνουν τουλάχιστον τις απώλειες (30%) από το 1995 μέχρι σήμερα, τον αποπροσανατολισμό τους για την εντεινόμενη κυβερνητική πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας, του αυταρχισμού, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και την απομαζικοποίηση-αποσυντονισμό τους ενάντια στην Ε.Ε., στον πόλεμο, στις νέες ιμπεριαλιστικές σταυροφορίες και στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση.

Η μόνη λύση και απάντηση απέναντι στις διαθέσεις του υποταγμένου συνδικαλισμού και στους μονόδρομους της κυβέρνησης- Ε.Ε. είναι να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την υπόθεση στα χέρια τους. Μέσα από τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και των Επιτροπών Αγώνα των πρωτοβάθμιων Συλλόγων-Ενώσεων- Σωματείων και με ενιαίες, ενωτικές, πραγματικές απαιτήσεις-διεκδικήσεις τέτοιες, που θα συμβάλλουν στην υπεράσπιση-διεύρυνση των εργασιακών-συνταξιοδοτικών-μισθολογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και στον απαραίτητο ευρύτερο οριζόντιο συντονισμό όλων των αγωνιζόμενων κλάδων, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για την ανάπτυξη της πολύμορφης αντικυβερνητικής-αντικαπιταλιστικής συλλο-γικής αντίστασης και δράσης.

ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ-ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ:

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝ. ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ
ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ

*

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΜΟΙΒΩΝ
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΙΝΤΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΕΟ» ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΕΛΕΓΧΟ-ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΙΣΘΟΥ-ΑΠΟΔΟΣΗΣ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
ΑΚΩΛΥΤΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

*

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΩΝ
ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Χ.Ο.Η.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

*

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε
ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΙΣ 18-19 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΔΙΑΣΠΑΣΗ

 

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Θεοδωρόπουλος Θοδωρής, τηλ 6972878152

Παναγιωτόπουλος Χρήστος, τηλ 2107628860

Φατούρου Αγγελική, τηλ 6945343993

Εκπρόσωποι των
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ
στο Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ

ΜΑΪΟΣ 2003

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα