Μια δυσάρεστη (αλλά απαραίτητη) αναφορά

στα γεγονότα της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας

 

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου
όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

Μην την εξευτελίζεις πηγαίνοντάς την,
γυρίζοντας συχνά κ' εκθέτοντάς την
στων σχέσεων και των συναναστροφών
την καθημερινήν ανοησία,
ώς που να γίνει σα μια ξένη φορτική.

Καβάφης Κ.Π.

 

Στο 12ο και στο 23ο Δημοτικά Σχολεία Κερατσινίου, τα δυο τμήματα της Α΄τάξης λειτούργησαν για μεγάλο διάστημα με 33 παιδιά το καθένα. Το πρόβλημα οξύνθηκε όταν η μια συνάδελφος πήρε άδεια εγκυμοσύνης όπως δικαιούνταν. 

Οι γονείς του σχολείου, με έγγραφό τους προς το Σύλλογο και τη ΔΟΕ, ζήτησαν συμπαράσταση στο δίκαιο αίτημά τους για άμεση πλήρωση των δύο κενών θέσεων. Επιπλέον ζήτησαν συνάντηση με τον Δ/ντή Διεύθυνσης Π.Ε. Πειραιά. Ο Σύλλογός μας, έστειλε έγκαιρα έγγραφη διαμαρτυρία, όπου ζητούσε την άμεση κάλυψη των αναγκών του σχολείου σε διδακτικό προσωπικό.

Ακολούθησε συνάντηση του Συλλόγου Γονέων με τον Δ/ντή Διεύθυνσης Π.Ε. Πειραιά, στην οποία (μετά από συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. Παλληγιάννη) παραβρέθηκε και το μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ (εκλεγμένος με τις Παρεμβάσεις) Γιώργος Γαλάνης. Στην παράσταση διαμαρτυρίας παραβρέθηκε για λόγους συμπαράστασης και ο συνάδελφος, μέλος του Συλλόγου μας Φωκιανός Στέλιος.

Έχουμε την άποψη ότι τα μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αλλά και των τοπικών συλλόγων πρέπει κάθε στιγμή να δίνουν τη μάχη για τα μεγάλα αλλά και τα μικρά προβλήματα της εκπαίδευσης και της κοινωνίας. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε έχουν εκλεγεί από τους συναδέλφους και όχι για να αναπαράγουν την παραμονή τους στα συνδικαλιστικά αξιώματα ασκώντας ψηφοθηρία.

Στη συνάντηση με τον Δ/ντή Π.Ε. Πειραιά κο Κουλούρη, αφού οι γονείς έθεσαν το αίτημά τους για την τοποθέτηση δύο εκπ/κών στο σχολείο, ο Δ/ντής Π.Ε. Πειραιά τους απάντησε πως ήδη είχε δρομολογήσει την κάλυψη του ενός κενού, αλλά δεν είχε εκείνη τη στιγμή άλλο εκπαιδευτικό στη διάθεσή του. Μέλος του συλλόγου Γονέων ρώτησε αν υπήρχε δυνατότητα να τοποθετηθεί στο σχολείο τους δασκάλα, η οποία είχε προσληφθεί για σχολεία της Γ΄ περιοχής Πειραιά αλλά ακόμη δεν είχε τοποθετηθεί εκεί και παρέμενε για μεγάλο χρονικό διάστημα στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ. Ο Δ/ντής Π.Ε. τους απάντησε ότι αυτό είναι αδύνατο και τους υποσχέθηκε ότι με τις πρώτες προσλήψεις που θα γίνουν εντός της εβδομάδος θα καλυφθεί και το δεύτερο κενό.

Σε ότι αφορά την παρουσία του μέλους της ΔΟΕ Γ. Γαλάνη, στήριξε το καταφανώς δίκαιο αίτημα των γονέων για την τοποθέτηση δύο εκπ/κών στο σχολείο και ζήτησε από τον Προϊστάμενο να δώσει λύση άμεσα. Λίγες μέρες μετά, το αίτημα των γονέων ικανοποιήθηκε

Ένα, περίπου μήνα μετά τη συνάντηση με τον Δ/ντή Π.Ε. Πειραιά στα μέσα του Νοέμβρη, στη τακτική Γ.Σ. του Συλλόγου Κερατσινίου-Περάματος ο εκπρόσωπος του ψηφοδελτίου της Πρωτοβουλίας κος Χατζόπουλος κατέθεσε πρόταση στο σώμα για δίμηνη διαγραφή του Γ. Γαλάνη από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (!!) "διότι δεν σεβάστηκε ούτε ενημέρωσε τους αιρετούς του ΠΥΣΠΕ Πειραιά … και ανέφερε συγκεκριμένα όνομα δασκάλας από Β΄Πειραιά να την τοποθετήσει (αναπληρώτρια) παράνομα στην Α΄ Πειραιά", όπως γράφει.

Η πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία και απέσπασε μια (1) ψήφο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο δεύτερος υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Πρωτοβουλίας διαχώρισε τη θέση του και αρνήθηκε να ψηφίσει την πρόταση.

Την επόμενη μέρα και κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ μοίραζε ανακοίνωση με την οποία αποδεχόταν το περιεχόμενο της πρότασης της Πρωτοβουλίας, αλλά επειδή δεν μπορούσε να το αποδείξει έγραφε πως "τα όσα ακούσαμε χθες για δοσοληψίες, παρεμβάσεις, μεταφορά συναδέλφων, αναμείξεις ακόμα και στελεχών του Δ.Σ. της ΔΟΕ μας κάνει να θέλουμε να κλείσουμε τα αυτιά μας" !!

Και καλά η Πρωτοβουλία! Η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ από πότε γίνεται παπαγαλάκι των ψευδών ειδήσεων που για προφανείς λόγους διασπείρει η Πρωτοβουλία; 

Ο κύριος Χατζόπουλος εργαζόταν τότε στο σχολείο στο οποίο υπήρχε το πρόβλημα: στο 12ο -23ο Κερατσινίου. Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που έκανε εκείνη την περίοδο ο Σύλλογός μας, περιορίστηκε σε μια διαμαρτυρία γιατί στις τελευταίες κρίσεις δεν έγινε διευθυντής και κατήγγειλε τον αιρετό της ΠΑΣΚ Κουμανζέλη Παναγιώτη για τον ίδιο πάντα λόγο. 

Υπεύθυνη από το Δ.Σ. για το συγκεκριμένο σχολείο ήταν η εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ κα Ξυλαρδιστού, η οποία μάλλον δεν γνώριζε το πρόβλημα αφού ούτε το Δ.Σ. του Συλλόγου ενημέρωσε ούτε σε κάποια άλλη ενέργεια προέβη. Η Αυτόνομη Παρέμβαση δεν άσκησε κριτική στους δυο αυτούς συνδικαλιστές ούτε για άγνοια, ούτε για αδιαφορία. Πάει πολύ όμως, οι συνάδελφοι αυτοί, σε μια πρωτοφανή έξαρση αντισυναδελφικής, ανήθικης και αντισυνδικαλιστικής συμπεριφοράς, να επιχειρούν να σπιλώσουν την τιμή και την αξιοπρέπεια συναδέλφων στο όνομα των εκλογικών τους σκοπιμοτήτων. Στο μικρό χωριό της εκπαίδευσης είμαστε όλοι γνωστοί. Οι συνάδελφοι γνωρίζουν ποιοι απολαμβάνουν προνόμια και ποιοι όχι, ποιοι αγωνίζονται με ήθος και αξιοπρέπεια και ποιοι ασκούν ψηφοθηρικές, αναξιοπρεπείς και εκλογικίστικες πολιτικές, ποιοι εξαργυρώνουν γραμμάτια και ποιοι στέκονται στο ύψος τους ανοίγοντας νέους δρόμους για τα κοινωνικά κινήματα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους :

  • να εκτιμήσουν ανάλογα τη στάση και τη συμπεριφορά των συνδικαλιστών της Πρωτοβουλίας και της ΕΣΑΚ - ΔΕΕ Κερατσινίου - Περάματος

  • να καταδικάσουν την πρωτοφανή επιχείρηση σπίλωσης και συκοφάντησης του ανεξάρτητου αγωνιστικού ρεύματος με σωρό κατηγοριών που ξεπερνούν τα όρια της φαιδρότητας

  • να γυρίσουν την πλάτη στον κομματικό εκλογικίστικο συνδικαλισμό που θυσιάζει τη συλλογική δράση, την αξιοπρέπεια και τη συναδελφικότητα στο βωμό των κομματικών συμφερόντων

  • να υπερασπιστούν με τη μαζική και αποφασιστική τους συμμετοχή τις συλλογικές διαδικασίες του Συλλόγου μας, να στηρίξουν με την αγωνιστική τους παρουσία το πρωτοβάθμιο συνδικάτο, το μοναδικό ζωντανό κύτταρο αντίστασης και αγώνα που έχει απομείνει στα χέρια των εργαζομένων

Αυτόνομη Παρέμβαση - Γενάρης 2003

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα