ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

 

Επιτέλους ! Να λειτουργήσει ο Σύλλογος !

 

Δυο σχεδόν μήνες πέρασαν από τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. και παρά τις συνεχόμενες συνεδριάσεις, δεν έχει ακόμα αναδειχθεί προεδρείο με αποτέλεσμα το Δ.Σ. να υπολειτουργεί και ο Σύλλογός μας - ένας από τους πιο δραστήριους και μαχητικούς Συλλόγους σε πανελλαδικό επίπεδο - να βρίσκεται σε αδράνεια.

Το αδιέξοδο θα γίνει ακόμα πιο εμφανές το επόμενο κρίσιμο διάστημα αφού :

Ταυτόχρονα, η αδυναμία του Δ.Σ. να πάρει αποφάσεις και πρωτοβουλίες, σημαίνει ότι ο Σύλλογος δεν θα συνεχίσει το πρωτοπόρο έργο του στον παιδαγωγικό τομέα (βλ. αντιπολεμική επιτροπή), θα αδυνατεί να πάρει θέση για τα τρέχοντα ζητήματα, να στηρίξει συναδέλφους, να αντιμετωπίσει αυθαιρεσίες της διοίκησης, να αναπτύξει πολιτιστικό έργο.

 

Πως φτάσαμε στο αδιέξοδο…

 

Οι εκλογές του Νοέμβρη άλλαξαν το συνδικαλιστικό τοπίο στο Σύλλογό μας. Παρά τη λασπολογία και την απίστευτη επιχείρηση συκοφάντησης, η Αυτόνομη Παρέμβαση αναδείχτηκε πρώτη δύναμη ισοψηφώντας με την ΠΑΣΚ. Ταυτόχρονα, παρά την προσπάθεια μετατροπής της Γ.Σ. σε πεδίο ανταγωνισμού για τη νομή της εξουσίας ανάμεσα σε μηχανισμούς και μικροσυμφέροντα, η διαδικασία επιβεβαίωσε τελικά τον αγωνιστικό προσανατολισμό του Συλλόγου μας και δέσμευσε το νέο Δ.Σ. με συγκεκριμένες αποφάσεις. Στις εκλογές της επόμενης ημέρας, εκφράστηκε η δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και αμφισβητήθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά, η εκλογική ηγεμονία της ΠΑΣΚ. 

Στις συνεδριάσεις του ΔΣ, η Αυτόνομη Παρέμβαση, με βάση τη θέση της για πολιτικοσυνδικαλιστική συγκρότηση του προεδρείου, διεκδίκησε τη θέση του προέδρου, εκτιμώντας ότι με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα, τους συσχετισμούς του Δ.Σ. και τις αγωνιστικές αποφάσεις όλων των τελευταίων Γενικών Συνελεύσεων, μπορεί να εκφραστεί έτσι, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ένα πλειοψηφικό ρεύμα στο Σύλλογό μας. 

Η ΠΑΣΚ, συνεχίζοντας την τακτική ηγεμονισμού και ελέγχου με κάθε τρόπο των εξελίξεων στο συνδικαλιστικό κίνημα, διεκδίκησε κι αυτή τη θέση του προέδρου παραβλέποντας ότι οι αποφάσεις των Γ.Σ., οι διακηρυγμένες θέσεις του Συλλόγου, αλλά και οι συσχετισμοί στο Δ.Σ. έρχονται σε αντίθεση με τις θέσεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει σε θεμελιώδη και κρίσιμα ζητήματα (π.χ. αξιολόγηση)

Η ΕΣΑΚ- ΔΕΕ από την πλευρά της εκτίμησε με το δικό της τρόπο το εκλογικό αποτέλεσμα. Θεώρησε προφανώς ότι το λασπωμένο γήπεδο την ευνοεί και αποφάσισε να συνεχίσει και να εντείνει την τακτική της λασπολογίας. Επιπλέον, όταν είναι πλέον ολοφάνερο ότι απαιτείται να κάνει μια ολοκάθαρη πολιτική επιλογή, κατέληξε στην τακτική του αδιεξόδου και του παροπλισμού του Συλλόγου, φορτώνοντας τις ευθύνες - όπως πάντα - σε όλους τους άλλους. Έτσι στην πρώτη συνεδρίαση ψήφισε λευκό, στη δεύτερη συνεδρίαση δήλωσε ότι "είναι υπέρ του αντιπροσωπευτικού προεδρείου" και αμέσως μετά …ψήφισε τον εαυτό της για πρόεδρο. Στην τρίτη συνεδρίαση και αφού ξεκαθάρισε ότι το Δ.Σ. δεν μπορεί να συζητήσει κανένα ζήτημα αν δεν συγκροτηθεί το προεδρείο, δήλωσε ότι "δεν υπάρχει θέμα συνεργασίας με καμιά από τις άλλες δυο παρατάξεις" και εκφράζοντας την πικρία της που δεν υπερψηφίστηκε ως πρόεδρος απέσυρε την υποψηφιότητά της και επέστρεψε στην "αθωότητα" του λευκού.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, συνέχισε την άθλια τακτική της απαράδεκτης ανακοίνωσης που κυκλοφόρησε τη μέρα των εκλογών όπου ούτε λίγο ούτε πολύ μας κατηγορούσε ότι …κάνουμε ρουσφέτια. Κυκλοφόρησε και νέα ανακοίνωση μόνο και μόνο για να καταγγείλει την Αυτόνομη Παρέμβαση. Εκεί διαβάσαμε με έκπληξη ότι είμαστε "Δούρειοι Ίπποι του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού", δημιουργούμε τα κατάλληλα "αναχώματα" για να μην εκφραστεί η γνήσια διάθεση για αμφισβήτηση, "παρεμποδίσαμε συνάδελφο να ενημερώσει", με "προσωπικές απειλές", "συνδικαλιστικό κατινισμό" κλπ. κλπ. Το ερώτημα είναι σαφές και απαιτεί απάντηση : Απένταντι στην επιλογή της ΕΣΑΚ - ΔΕΕ - ΑΚΑ Κερατσινίου/Περάματος, να προκαλέσει αδιέξοδο στο Σύλλογο, να κόψει τις γέφυρες επικοινωνίας και να ματαιώσει οποιαδήποτε προσπάθεια συνεργασίας και αγωνιστικής συνεννόησης με την Αυτόνομη Παρέμβαση, τι θέση παίρνουν οι συνάδελφοι που τη στήριξαν στις εκλογές και πολύ περισσότερο εκείνοι που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό της; Πιστεύουν και κείνοι ότι είμαστε "δούρειοι ίπποι του εργοδοτικού συνδικαλισμού" που τραμπουκίζουμε σε βάρος συναδέλφων και επιπλέον κάνουμε και κανένα ρουσφετάκι ; Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και τις επιλογές του.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και εκτιμώντας ότι τα περιθώρια για μια πολιτική - συνδικαλιστική συγκρότηση του προεδρείου σε αγωνιστική κατεύθυνση εξαντλήθηκαν, σαν Αυτόνομη Παρέμβαση δηλώνουμε ότι:

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα