ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ζ΄ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Η Αντιπολεμική Επιτροπή του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσ/νίκης, εκφράζοντας τα αισθήματα των μελών του Συλλόγου μας:

Ø Καταγγέλλει μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης μας της χώρας και όλου του κόσμου, τον άδικο πόλεμο ενάντια στον ιρακινό λαό, την ιμπεριαλιστική επέμβαση των Αμερικάνων και των συμμάχων τους για τη διασφάλιση των οικονομικών και πολιτικών τους συμφερόντων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και ζητά τον άμεσο τερματισμό αυτού του πολέμου.

Ø Καταδικάζει απερίφραστα τις κυβερνήσεις οι οποίες άμεσα ή έμμεσα συμμετέχουν σε αυτό τον πόλεμο που συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Καλεί την ελληνική κυβέρνηση να συμμεριστεί τις αντιπολεμικές διαθέσεις των μαθητών, των εκπαιδευτικών και όλων των πολιτών της χώρας μας, μη επιτρέποντας τη χρήση του εθνικού εναέριου χώρου και τη λειτουργία των βάσεων για την υποστήριξη των πολεμικών επιχειρήσεων.

Κάθε είδους διευκόλυνση των ΗΠΑ και των εταίρων τους στις πολεμικές επιχειρήσεις συνιστά συμμετοχή στον πόλεμο και είναι απολύτως καταδικαστέα.

Ø Λέει όχι στη νέα λεηλασία των δικαιωμάτων και του εισοδήματος των εργαζομένων με αφορμή τον πόλεμο, όχι στα κερδοσκοπικά παιχνίδια των χρηματιστηρίων, όχι στις πολεμικές δαπάνες και τους εξοπλισμούς, αλλά δαπάνες για την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, για αυξήσεις στις συντάξεις και τους μισθούς.

Εκτιμώντας την ιδιαίτερη ευθύνη που έχουμε ως εκπαιδευτικοί για την ανάπτυξη αντιπολεμικών συνειδήσεων στους μαθητές μας, ώστε να αποφευχθούν παρόμοιοι πόλεμοι στο μέλλον, η Αντιπολεμική Επιτροπή θα συγκεντρώσει αντιπολεμικό υλικό και θα σχεδιάσει αντιπολεμικά μαθήματα για να χρησιμοποιηθούν από τους εκπαιδευτικούς του Συλλόγου μας.

Παράλληλα η Αντιπολεμική Επιτροπή και σε συνεργασία με άλλους εκπαιδευτικούς φορείς της πόλης μας θα προσπαθήσει να οργανώσει αντιπολεμικές κινητοποιήσεις και άλλες εκδηλώσεις για να διατρανώσει τα αντιπολεμικά αισθήματα της νεολαίας και του λαού της πόλης μας και να στείλει τα κατάλληλα μηνύματα σ’ αυτούς που κάνουν τους πολέμους και όσους, με οποιονδήποτε τρόπο, τους συνδράμουν.

Με βάση το παραπάνω πλαίσιο, η αντιπολεμική επιτροπή, καλεί όλους τους μαζικούς φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης μας (εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, γονείς, μαθητές, φοιτητές) σε σύσκεψη στο κτήριο της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51) τη Δευτέρα 14 Απριλίου, στις 7:30 μ.μ.

Στη σύσκεψη θα συζητηθούν οι κοινές δράσεις που πρέπει να αναπτύξουμε ενάντια στον πόλεμο.

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα