ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου καταδικάζει τη συνεχιζόμενη σφαγή του λαού του Ιράκ από τις δυνάμεις των ΗΠΑ, Βρετανίας και όλων όσων ενεργητικά τους στηρίζουν. Ένας πόλεμος που φυσικά Δε γίνεται για την αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας» , αλλά για να επιβάλλει την τρομοκράτηση των λαών από τους κυρίαρχους αυτού του κόσμου. Δε γίνεται μόνο για το πετρέλαιο, τις ενεργειακές πηγές αλλά και για την κυριαρχία και τη διαιώνιση της εκμετάλλευσης, τον έλεγχο περιοχών και την ομογενοποίηση των εκμεταλλευτικών σχέσεων. Είναι ένας πόλεμος της Νέας Τάξης απέναντι στους λαούς, τους εργαζόμενους όλου του κόσμου.

Συνένοχοι στη σφαγή γίνονται και όσοι διευκολύνουν τον πόλεμο, ανάμεσα σε όλους και η ελληνική κυβέρνηση, που παραχωρεί τον εναέριο χώρο για τη διέλευση των βομβαρδιστικών των ΗΠΑ, τις θάλασσες μας για τη διέλευση των αεροπλανοφόρων και κυρίως εκχωρεί τη βάση της Σούδας στις ΗΠΑ.

Η βάση της Σούδας είναι το ορμητήριο των πειρατών. Εκεί ελλιμενίζονται τα πλοία τους, από κει ανεφοδιάζονται, από κει κατευθύνουν ηλεκτρονικά τους βομβαρδισμούς των αμάχων.

Στις 16 Απρίλη στην Αθήνα θα συγκεντρωθούν όλοι οι συμμέτοχοι και συνένοχοι του πολέμου, οι ηγέτες της Ε.Ε. και των υπό διεύρυνση χωρών. Στις 16 Απρίλη η Αθήνα θα γίνει το λημέρι των πολεμοκάπηλων με οικοδεσπότη την προεδρεύουσα χώρα της Ε.Ε., την Ελλάδα.

Τα φιλειρηνικά και αντιπολεμικά αισθήματα του ελληνικού λαού δεν θα το επιτρέψουν. Δεν θα επιτρέψουν να συζητάνε για το πώς θα μοιράσουν τη λεία της σφαγής, για τα οικονομικά τους νούμερα που αυξάνουν γεωμετρικά, όσο πολλαπλασιάζονται οι νεκροί.

Η Αθήνα της ειρήνης κρίνει ανεπιθύμητους τους σφαγείς του λαού του Ιράκ.

Η κυβέρνηση προχωρά σε μερική καταστολή του δικαιώματος των διαδηλώσεων και της διαμαρτυρίας των εργαζομένων με το κλείσιμο των δημόσιων υπηρεσιών και την απαγόρευση κυκλοφορίας όπου κινούνται ή συνεδριάζουν οι 51 ηγέτες. Υψώνει τείχη απέναντι στο φιλειρηνικό λαό για να προστατεύσει τους δολοφόνους. Για τους εργαζόμενους δεν υπάρχουν «κόκκινες ζώνες», δεν υπάρχουν αδιάβατοι δρόμοι. Με τους αγώνες τους ξέρουν να τους διαβαίνουν.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, κάτω από τα μπλοκ των συλλόγων τους να πάρουν μαζικά μέρος στις διαδηλώσεις που θα οργανωθούν, δίνοντας αποφασιστική απάντηση στους τρομοκράτες των λαών και την τρομοκρατία της καταστολής που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση. Απαιτούμε:

Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος. Έξω οι ιμπεριαλιστές από το Ιράκ.

Άμεση απεμπλοκή της χώρας μας. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Καμιά παραχώρηση στους δολοφόνους. Να γυρίσουν τώρα πίσω τα ελληνικά πλοία ανεφοδιασμού.

Αυξήσεις στους μισθούς και όχι εξοπλισμοί.

Η Αθήνα ελεύθερη πόλη. Όχι στην καταστολή και στις απαγορεύσεις των διαδηλώσεων. Ανεπιθύμητοι οι δολοφόνοι και όχι οι φιλειρηνικοί διαδηλωτές.

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα