Παραμορφωθήκαμε…..

 

Το περιμέναμε από τα όσα μας είχαν πει παλιότεροι συνάδελφοι αλλά τώρα που το ζούμε μας φαίνεται χειρότερο. Τέσσερις ώρες την ημέρα ( και περισσότερες ανάλογα από πού ερχόμαστε) χαμένες από τη ζωή μας για να ακούσουμε τι ;

Από την μια βαρετά αναμασήματα όλων όσων ακούσαμε στο πανεπιστήμιο με αρκετή σάλτσα γνωριμίας ( αρκετοί επιμορφωτές τρώνε τη μισή διδακτική ώρα για να μας «γνωρίσουν»). Από την άλλη μια συστηματική προσπάθεια διαφήμισης του κυβερνητικού έργου και του έργου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με ταυτόχρονη σαφή προώθηση της ιδέας της αξιολόγησης. Βαρετές επαναλήψεις των ίδιων αντικειμένων…Επιμορφωτές που μας επιμορφώνουν διαβάζοντας διαφάνειες…..Ο διάλογος , ή συζήτηση , η αυτενέργεια έχουν εξοριστεί από τις αίθουσες του ΠΕΚ… τα ελάχιστα ενδιαφέροντα αντικείμενα πνίγονται στη μια διδακτική ώρα… Καμιά επαφή με τη ζωντανή πραγματικότητα που βιώνουμε στα σχολεία …Καμιά σαφής αναφορά στα δικαιώματά μας παρά μόνο στις υποχρεώσεις μας…

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ»
Η ΒΙΤΡΙΝΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ

Ολοήμερο, ευέλικτη ζώνη, προγραμματισμοί, ατελείωτα χαρτιά για υπογραφή, εντατικοποίηση. Έλλειψη ειδικοτήτων στο πρωινό ωράριο για να δουλεύει το ολοήμερο. Σύμβουλοι αυταρχικοί (σαν μικροί Χίτλερ) μας «συμβουλεύουν» διατάζοντας και μας απειλούν «εντελώς παιδαγωγικά» με πειθαρχικό αν παραβούμε τις εντολές τους.. Καμιά ανακοίνωση για τα οργανικά και λειτουργικά κενά της περιοχής στις δηλώσεις προτίμησης για τοποθέτηση. Κατάργηση των ειδικών τάξεων και των τάξεων υποδοχής. Να πιο είναι το νέο εκσυγχρονισμένο σχολείο που μας περίμενε τη φετινή σχολική χρονιά….

Να δεις τι σου ‘χω για μετά …

Διδακτικό ωράριο πάνω από 24 ώρες ; Μήπως σε υποχρεώνουν σε συνδιδασκαλία ή υπερωρίες ; Μήπως κάποιος σύμβουλος σε προσβάλλει με τις παρατηρήσεις του μπροστά στα παιδιά ή τους συναδέλφους; Μήπως είσαι μουσικός ή οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα και τρέχεις σε 4 σχολεία για να συμπληρώσεις ωράριο; Είτε απαντήσεις θετικά είτε όχι στις παραπάνω ερωτήσεις πρέπει να ξέρεις πως τα παραπάνω είναι πραγματικότητα και συμβαίνουν σε αρκετούς συναδέλφους – συναδέλφισσες της περιοχής τα δύο τελευταία χρόνια… Ο εργασιακός μεσαίωνας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση με ωράρια λάστιχο, συνεχή πίεση για επίτευξη των «στόχων» και σαν κερασάκι μπαράζ κηρύγματος για την Νέα Μεγάλη ιδέα την Ολυμπιάδα είναι γεγονός! Να σημειωθεί πως γυμναστές έχουν προσληφθεί για την Ολυμπιακή Παιδεία αλλά όχι για το κανονικό ωράριο σε αρκετά σχολεία….

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΔΕ ΜΑΣ ΧΩΡΑ!

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ : Το μέγιστο διδακτικό ωράριο είναι 24 ώρες την εβδομάδα για το νεοδιόριστο – αναπληρωτή. Αυτό το ωράριο πρέπει να υλοποιείται εντός 30ώρου εργασιακού ωραρίου το μέγιστο την εβδομάδα και ταυτόχρονα εντός συνεχούς 6ώρου το πολύ ανά ημέρα .

Το παραπάνω συνεπάγεται :

~ Απαγορεύεται σε οποιονδήποτε να διατάξει διδακτικό ή εργασιακό ωράριο πάνω από 6 ώρες την ημέρα . Οι 6 ώρες διαφορά μεταξύ του διδακτικού και του εργασιακού ωραρίου είναι στη διάθεση του εκπαιδευτικού. Δηλαδή αν έχεις 4ώρο μπορείς να φύγεις μετά τις ώρες διδασκαλίας σου.

~ Για να υποχρεωθεί να παραμείνει κάποιος στο σχολείο μετά το πέρας του διδακτικού ωραρίου χρειάζεται έγγραφη απόφαση του συλλόγου διδασκόντων (πρακτικό) η οποία να του αναθέτει συγκεκριμένη εργασία. Κανείς δεν μπορεί να σου πει «μείνε έως τις … γιατί το λέω εγώ»

~ Ο εκπαιδευτικός που θα εργαστεί σε πρωινή ζώνη ολοήμερου ή διευρυμένου ωραρίου έχει εργασιακό ωράριο 7:00 - 12:30. Ο εκπαιδευτικός που εργάζεται σε ολοήμερο έχει ωράριο 12:00-16:00

~ Οι υποχρεωτικές υπερωρίες θεωρητικά επιτρέπονται . Όμως στην πραγματικότητα οι διατάξεις που τις επιτρέπουν έρχονται σε αντίθεση με αυτές που καθορίζουν το ωράριο. Για να πραγματοποιηθούν υπερωρίες χρειάζεται έγγραφη απόφαση του ΠΥΣΠΕ . Κανείς σύμβουλος δεν μπορεί να σε υποχρεώσει μόνος του σε υπερωρίες.

~ Η συνδιδασκαλία τάξεων προκειμένου να καλυφθούν ελλείψεις προσωπικού απαγορεύεται.

~ Η κάλυψη απουσιών συναδέλφου πρέπει να γίνεται με ενιαίο τρόπο σε όλες τις περιπτώσεις και μετά απόφαση του συλλόγου διδασκόντων.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ : Έχεις δικαίωμα να γνωρίζεις τα κενά των σχολείων, οργανικά ή λειτουργικά, όλα τα υπάρχοντα προγράμματα επιμόρφωσης ή τυχόν συνέδρια και ημερίδες που πρόκειται να γίνουν.

Το παραπάνω συνεπάγεται :

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ : Έχεις δικαίωμα να απεργείς όποτε κηρυχθεί απεργία ή στάση εργασίας.

Το παραπάνω συνεπάγεται :

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ :

ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ :

ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ :

Δε φτάνουν τρεις σελίδες για να εκφράσουν τις ανάγκες μας… Οι ανάγκες και τα όνειρά μας δε χωρούν ούτως ή άλλως σε οσεσδήποτε σελίδες χαρτιού. Δουλεύοντας στο σχολείο της υποταγής της εντατικοποίησης και της γραφειοκρατίας ονειρευόμαστε το σχολείο των αναγκών της κοινωνίας…..

Δε θα μας βρεις σε κανένα γραφείο κομματικού επιτελείου ούτε διαπραγματευτές σε υπηρεσιακά συμβούλια. Γιατί δε μπορούμε να αράξουμε στα λιμάνια της υποταγής… γιατί :

Μόνο οι ταξιδιώτες νικούν τον ορίζοντα

Όλοι οι άλλοι τον φορτώνονται σαν φυλακή

 

ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΑ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ!

 

Τηλ επικοινωνίας :

 Νένα Ιακώβου : 210 - 5545001 / 10ο Δημοτικό Ελευσίνας

Στέφανος Μακρυγιάννης : 210-5551270 / 2ο Δημοτικό Μαγούλας

Ουρανία Σταυρακάκη : 210 – 5598382 / 9ο Δημοτικό Ασπροπύργου

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα