ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
(ΣΕΦΚ)

ΜΕΛΟΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.
ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 13
ΤΗΛ. 210-5230819 , 210-5238148

 

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ.

Ενημερωτικό σημείωμα

 

1. Συγκροτήθηκε την Τρίτη 07/01 το νέο Δ.Σ. του ΣΕΦΚ όπως προέκυψε από τις εκλογές στις 15/12:

            πρόεδρος: Γιάννης Σαμοΐλης
            γραμματέας: Αντρέας Αποστολόπουλος
            οργ. γραμματέας: Κλέαρχος Σμυρναίος
            αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Σωτήρης
            ταμίας: Σταμάτης Κρητικός
            Μέλη: Δημήτρης Μπαμπίλης
                        Έμμυ Μπετζέλου

2. Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική την αύξηση της συμμετοχής στις εκλογές του συλλόγου κατά 40 ψήφους (30%) και το γεγονός ότι πετύχαμε υψηλό βαθμό συσπείρωσης των μελών του συλλόγου καθώς ψήφισαν περίπου 1 στα 3 εγγεγραμμένα μέλη του συλλόγου (ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό εάν συνυπολογίσουμε ότι μιλάμε για σωματείο του ιδιωτικού τομέα).

Πιστεύουμε ότι αυτή η αύξηση της συμμετοχής αλλά και της συσπείρωσης αποτυπώνει την αναβάθμιση της δουλειάς του συλλόγου το τελευταίο διάστημα: την αποφασιστική απάντηση στην ποινικοποίηση της δράσης του ΣΕΦΚ που οδήγησε στην παύση της δίωξης ενάντια στον πρόεδρο του συλλόγου, τις κατακτήσεις στην πρόσφατη συλλογική σύμβαση, τις πετυχημένες παρεμβάσεις ενάντια σε περιπτώσεις εργοδοτικής αυθαιρεσίας, τις καθημερινές μάχες που έδωσαν και δίνουν συνάδελφοι στα φροντιστήρια, την προσπάθεια για πραγματικά δημοκρατική λειτουργία.

Από την άλλη δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι ο βαθμός συνδικαλιστικής κάλυψης του κλάδου παραμένει χαμηλός και αυτό αποτελεί βασικό στοιχείο που ενισχύει την εργοδοτική πλευρά, εντείνει τις τάσεις υπερεκμετάλλευσης και αυταρχισμού.

3. Εκτιμούμε ότι το βασικό στοιχείο που θα χρωματίσει τον κλάδο μας το επόμενο διάστημα θα είναι η συνειδητοποίηση από μεγάλο μέρος των συναδέλφων ότι η εργασία στα φροντιστήρια θα γίνει τελικά μόνιμη απασχόληση. Ευθύνη του συλλόγου πρέπει να είναι αυτή η συνειδητοποίηση να μετατραπεί σε μια αγωνιστική διεκδίκηση πραγματικής εργασιακής κατοχύρωσης και αξιοπρέπειας. Αυτό σημαίνει

Ως προς τα άμεσα βήματα

Ως προς τις συνολικές κατευθύνσεις βασικές διεκδικήσεις μας είναι:

Παράλληλα δεν μπορούμε παρά να υπογραμμίσουμε ότι:

Αυτή η κατεύθυνση δεν μπορεί παρά να περάσει μέσα από:

Σε αυτά τα πλαίσια καλούμε όλα τα μέλη του ΣΕΦΚ, αλλά και όλους τους εργαζόμενους σε φροντιστήρια καθηγητές να πλαισιώσουν το σωματείο και να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια να κάνουμε την ατομική αγωνία σε συλλογική δύναμη.

 

Σε κάθε περίπτωση δεν ξεχνάμε ότι

στην ενότητα η δύναμη

στον αγώνα η νίκη!

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΕΦΚ

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα