ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ !

 

Κάθε βράδυ η καρδιά μας στην Βαγδάτη βομβαρδίζεται. Κάθε μέρα η ανθρωπιά και η δικαιοσύνη δολοφονείται μαζί με κάποιο παιδί στο Ιράκ που πεθαίνει είτε από τις έξυπνες βόμβες, είτε από τον υποσιτισμό και την έλλειψη φαρμάκων.

Δεν μπορούμε να προσπεράσουμε τη φρίκη που κάθε μέρα εισβάλλει στα σπίτια μας από τις τηλεοράσεις και τις εικόνες στις εφημερίδες. Μόνος ένας δρόμος υπάρχει : να αντισταθούμε !

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τους ενόχους γι’ αυτό το φονικό: Την προσπάθεια των ΗΠΑ να επιβεβαιώσουν την πρωτοκαθεδρία τους, να ελέγξουν τα πετρέλαια, να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών τους, να στείλουν ένα μήνυμα πειθάρχησης στους λαούς όλου του κόσμου. Ούτε βέβαια όλο το θλιβερό συρμό των κολαούζων που βρήκαν σε αυτή την εκστρατεία.

Δεν μπορούμε να δώσουμε άφεση αμαρτιών σε όλους εκείνους που προλείαναν το έδαφος όταν νομιμοποιούσαν άλλες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και δολοφονικές επιδρομές: την Γερμανία, τη Γαλλία και τις άλλες όψιμες περιστερές από την Ε.Ε.

Δεν μπορούμε να ανεχτούμε την υποκρισία της ελληνικής κυβέρνησης που όχι μόνο έχει αρνηθεί να καταδικάσει το αμερικανικοβρετανικό σφαγείο αλλά απελαύνει Ιρακινούς και προσφέρει όλες τις διευκολύνσεις που έχουν ανάγκη οι δολοφόνοι των λαών, κάνοντας τη Σούδα το μεγάλο λιμάνι του θανάτου.

Γι’ όλους αυτούς τους λόγους αυτές τις μέρες δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς. Ούτε μπορούμε να είμαστε πιο πίσω από τους μαθητές μας που σαν ποτάμια ξεχύθηκαν στους δρόμους, τράνταξαν τις πλατείες και τις συνειδήσεις μας και ξανασυλλάβισαν την ελπίδα στους δρόμους της οργής και της αντίστασης.

Οι εργαζόμενοι στα φροντιστήρια, ο κόσμος του μόχθου και του αγώνα για την καθημερινή επιβίωση δεν έχει τίποτα να μοιράσει με όλους αυτούς που στις στατιστικές για τους νεκρούς αμάχους βλέπουν καλύτερους ισολογισμούς και αυξημένα κέρδη. Πόσο μάλλον που ξέρουμε καλά ότι το κόστος της άμεσης ή έμμεση εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο οι εργαζόμενοι θα τον πληρώσουν.

Γι’ αυτό και πρέπει να συμμετέχουμε μαζικά και αποφασιστικά στις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις. Για να βγάλουμε τη χώρα μας από τη μηχανή του πολέμου και της φρίκης. Για να στείλουμε το μήνυμα ότι ο κόσμος της εργασίας δεν σκύβει το κεφάλι. Γιατί την ιστορία δεν την γράφουν μόνο οι σχεδιασμοί των ισχυρών μα και οι αντιστάσεις των λαών.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΦΚ
ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΑΠΡΙΛΗ, 6.30 μ.μ.
Αίθουσα Λογιστών, Κάνιγγος 27, 5ος όροφος

Ομιλητές:

παράλληλα θα γίνει και συγκέντρωση χρημάτων
για να δοθούν ως βοήθεια στον βασανιζόμενο Ιρακινό λαό

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

ΜΕΛΟΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε., ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 13, ΤΗΛ. 210-5230819 , 210-5238148
e-mail: sefk2001@yahoo.gr, ιστοσελίδα: www.geocities.com/sefk2001

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα