ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ 

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

 

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΝΕΟ ΠΥΡΓΟ ΑΤΙΘΑΣΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ !

ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 1 ΜΑΡΤΗ

 

Η Σύνοδος των υπουργών Παιδείας στην Αθήνα στις 1-2 Μάρτη, θα αποτελέσει σημαντικό σταθμό στις διαπραγματεύσεις για τη διαμόρφωση κοινών δεικτών και κριτηρίων αξιολόγησης για όλες τις χώρες της Ε.Ε. στα πλαίσια του "Ενιαίου Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης". Θα είναι δηλαδή, ένα ακόμα βήμα στην προώθηση του σχολείου της αγοράς και των ταξικών φραγμών.

Αυτή τη φορά όμως, οι υπουργοί Παιδείας δεν θα είναι μόνοι ! Θα είναι περικυκλωμένοι από δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, από όλους εμάς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές, γονείς και εργαζόμενους. Θα είναι περικυκλωμένοι από όλους όσους βλέπουν σε αυτή τη Σύνοδο την ευκαιρία να υψώσουν τη δική τους φωνή ενάντια στην παιδεία των περικοπών, τους μισθούς πείνας, την αξιολόγηση - χειραγώγηση, την αδιοριστία και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση και την υποβάθμιση και απαξίωση του ζωντανού στοιχείου της εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών και των εκπαιδευόμενων. Θα είναι περικυκλωμένοι από τη λαϊκή απαίτηση για το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση και την εργασία.

Ήδη, σε μια μαζικότατη σύσκεψη που έγινε με ευθύνη του Συντονισμού Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. και ΕΛΜΕ Αττικής και συμμετείχαν πάνω από 65 πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών και φορείς φοιτητών, μαθητών, γονέων, αποφασίστηκε να οργανωθεί στις 28 Φλεβάρη Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια (12.00) και πορεία στη Βουλή και τα γραφεία της Ε.Ε.

Ταυτόχρονα, έντονος ήταν ο προβληματισμός για την κινητοποίηση της 1 Μάρτη. Ήδη, αρκετοί εκπαιδευτικοί φορείς προσανατολίζονται σε αποφάσεις για κινητοποίηση κοντά στο χώρο διεξαγωγής της Συνόδου. Νέα μαζική σύσκεψη για να συζητηθεί η κινητοποίηση της 1 Μάρτη, ορίστηκε για τις 20 Φλεβάρη.

Η δυναμική της μαζικής σύσκεψης, οδήγησε μέσα σε δυο 24ωρα, τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία στη ΔΟΕ να αποφασίσει (με ψήφους ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ) τρίωρη στάση εργασίας για τις 28 Φλεβάρη, χωρίς ωστόσο να καταλήξει ούτε σε πλαίσιο αιτημάτων, ούτε σε συγκεκριμένη απόφαση για κινητοποίηση. 

Οι Κινήσεις - Παρεμβάσεις - Συσπειρώσεις Π.Ε., καλούν όλες και όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, να πάρουν την υπόθεση των κινητοποιήσεων στα χέρια τους, πραγματοποιώντας Γενικές Συνελεύσεις σε όλους τους Συλλόγους, συγκροτώντας επιτροπές αγώνα, διαμορφώνοντας αγωνιστικά διεκδικητικά πλαίσια.

Να συμμετέχουμε μαζικά και μαχητικά στις κινητοποιήσεις, να ακουστεί δυνατά η φωνή μας !

 

www.paremvasis.gr

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα