ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

(ΣΕΦΚ)

ΜΕΛΟΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.
ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 13
ΤΗΛ. 210-5230819 , 210-5238148
e-mail: sefk2001@yahoo.gr
ιστοσελίδα: www.geocities.com/sefk2001

 

Προκλητική άρνηση του Υπουργού Παιδείας να δεχτεί τους καθηγητές των φροντιστηρίων

 

Όπως είναι γνωστό ο χώρος των μισθωτών καθηγητών σε φροντιστήρια είναι ένας από τους πιο μαζικούς στην ιδιωτική εκπαίδευση. Είναι επίσης ένας χώρος ο οποίος αντιμετωπίζει όχι μόνο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι, αλλά και τις "ιδιαιτερότητες" του κλάδου:

Σε όλα αυτά τα προβλήματα θα πρέπει να προσθέσουμε και το ακόλουθο: Αντίθετα με παλαιότερα όπου η απασχόληση σε ένα φροντιστήριο Μ.Ε. ήταν για τους περισσότερους συναδέλφους μια προσωρινή λύση ανάγκης στην αναμονή για διορισμό, τα τελευταία χρόνια -και ύστερα από την εφαρμογή του νέου συστήματος διορισμών- για την πλειοψηφία των συναδέλφων η απασχόληση στα φροντιστήρια φαντάζει -και είναι- μόνιμη

Σε αυτά τα πλαίσια ο σύλλογος μας κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει να βελτιώσει την κατάσταση όσων καθηγητών εργάζονται σε φροντιστήρια με σημαντικά αποτελέσματα (κατοχύρωση της ασφάλισης στο ΙΚΑ, υπογραφή βελτιωμένων συμβάσεων κλπ) και βρίσκεται σε μια συνεχή αντιπαράθεση με την εργοδοσία και τους εκπροσώπους της.

Αντιλαμβανόμαστε όμως ότι ένα μέρος των προβλημάτων δεν αφορούν την καθημερινή αντιπαράθεση με τους εργοδότες, αλλά την συνολική πολιτική για την εκπαίδευση και την εργασία. Γι' αυτό το λόγο και από το Σεπτέμβριο επιδιώκουμε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για να μπορέσουμε να θέσουμε μια σειρά από συνολικότερα αιτήματά μας:

Παρά τις επανειλημμένες κρούσεις και τα διαβήματά μας στο Υπουργείο το μόνο που συναντήσαμε ήταν η επίμονη άρνηση του Υπουργού να προγραμματίσει οποιαδήποτε συνάντηση μαζί μας. Αποτελεί τεράστια πρόκληση απέναντι στους καθηγητές φροντιστηρίων αυτή η άρνηση. Φανερώνει μια νοοτροπία αυταρχική και περιφρονητική απέναντι συνολικά στον εκπαιδευτικό κόσμο. 

Θα μπορούσαμε να το αποδώσουμε απλώς στις προτεραιότητες του κ. Υπουργού που μάλλον βάζουν την ατομική του πολιτική καριέρα πάνω από τα προβλήματα δεκάδων χιλιάδων μισθωτών καθηγητών. Φοβόμαστε όμως ότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα: Ο κ. Υπουργός με την άρνησή του να μας δεχτεί στέλνει ένα ευρύτερο μήνυμα:

Εμείς από τη μεριά μας δηλώνουμε ότι αυτή η άρνηση δεν μας πτοεί. Αντίθετα δυναμώνει την αποφασιστικότητά μας να επιμείνουμε στην προσπάθειά μας να αντιπαλέψουμε τις άθλιες συνθήκες εργασίας στα φροντιστήρια και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των χιλιάδων συναδέλφων μας στην αξιοπρέπεια. 

Αθήνα 27/01/2003

Το Δ.Σ. του ΣΕΦΚ

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα