EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 
Θεοδωρόπουλος Θοδωρής, τηλ 6972878152
Παναγιωτόπουλος Χρήστος, τηλ 2107628860
Φατούρου Αγγελική, τηλ 6945343993

Εκπρόσωποι των
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ
στο Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΤΩΝ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ
ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Ο KΡΑΤΙΚΟ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ
των συμβασιούχων του ΟΓΑ συνεχίζεται…

Εδώ και τρεις μήνες 130 συμβασιούχοι οκτάμηνης σύμβασης στον ΟΓΑ είναι απλήρωτοι. Μάλιστα οι 69 από αυτούς που σχετίζονται με την οκτάμηνη σύμβαση της από 25-9-2002 έως 25-5-2003 δεν έχουν πληρωθεί ούτε ένα δεκαπενθήμερο από τη στιγμή που παρουσιάστηκαν. Ο ΟΓΑ δεν πληρώνει ισχυριζόμενος ότι δεν εγκρίνει τα σχετικά εντάλματα η πάρεδρος του ελεγκτικού συνεδρίου κα Χονδρέα.. Από την πλευρά της η κα Χονδρέα δεν εγκρίνει τα εντάλματα, διότι θεωρεί, ότι η δαπάνη είναι παράνομη (!!!), μιας και ο ΟΓΑ προσέλαβε 30 άτομα με οκτάμηνη σύμβαση για την κάλυψη παροδικών αναγκών ενώ στην πραγματικότητα καλύπτουν πάγιες ανάγκες.

Όμως η ιστορία αρχίζει κάπως παλιότερα: 

Τον Μάη του 2001 ο ΟΓΑ προσλαμβάνει 20 άτομα με οκτάμηνη σύμβαση για την κάλυψη παροδικών αναγκών. Η πάρεδρος του Ε.Σ κα Χονδρέα εγκρίνει τα εντάλματα, όμως προειδοποιεί προφορικά, μιας και δεν είναι αρμοδιότητά της να στέλνει σχετικές εγκυκλίους, ότι δεν θα εγκρίνει εντάλματα για καινούριο οκτάμηνο, διότι και οι ήδη συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες και όχι παροδικές. Παρόλα αυτά Ο ΟΓΑ βγάζει εκ νέου προκήρυξη για την πρόσληψη 61 ατόμων με σχέση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, χρονικής διάρκειας οκτώ μηνών για την κάλυψη παροδικών αναγκών!!!

Το προσωπικό αυτό (61 άτομα) παρουσιάζεται το Μάη του 2002. Τα 61 άτομα πληρώνονται μέχρι και τον Αύγουστο με προκαταβολή, κάτι που νομικά είναι παράνομο από πλευράς ΟΓΑ. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ στέλνουν για έγκριση στην πάρεδρο του Ε.Σ τα εντάλματα Μάη-Αυγούστου, τον Αύγουστο. Η κα Χονδρέα αρνείται να τα θεωρήσει και η άρνησή της αυτή κοινοποιείται εγγράφως στον ΟΓΑ μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη. 

Παρά το ότι ο ΟΓΑ γνωρίζει, ότι έχει πρόβλημα με την πληρωμή των 61 ατόμων της οκτάμηνης συμβάσεως του Μάη του 2002, αφού έχει ήδη στα χέρια του την άρνηση της παρέδρου, στις 25 Σεπτέμβρη του 2002 καλεί να παρουσιαστούν οι 69 επιτυ-χόντες της προκήρυξης για οκτάμηνη σύμβαση παροδικών αναγκών, που είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο του 2002.

Παρά ταύτα όμως δεν υπάρχει καμία πληρωμή. Η διοίκηση του ΟΓΑ διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους και των δύο οκταμήνων, ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα και ότι οι πληρωμές θα γίνουν, αφότου, το όλο ζήτημα εκδικαστεί από το τμήμα του Ε.Σ. Το τμήμα του Ε.Σ. αποφαίνεται ,ότι είναι παράνομες (!!!) οι πληρωμές , όμως επειδή ο ΟΓΑ πλανήθηκε (sic) επιτρέπει τη συνέχιση και την πληρωμή των συμβασιούχων της σύμβασης Μάη 2002- Γενάρη 2003.

Οι συμβασιούχοι όμως του οκταμήνου Σεπτέμβρης 2002-Μάης 2003 είναι στον αέρα. Η απόφαση του τμήματος του Ε.Σ αφορά μόνο το πρώτο οκτάμηνο, μιας και η προσφυγή αφορούσε αυτό.

Η διοίκηση του ΟΓΑ λειτουργώντας με δόλο και εμπαίζοντας τους 69 εργαζόμε-νους του 2ου οκταμήνου, όχι μόνο τους καλεί να παρουσιαστούν 25 Σεπτεμβρίου 2002 ενώ γνωρίζει ότι θα προκύψει πρόβλημα, αλλά δεν στέλνει όπως όφειλε εντάλματα προς την πάρεδρο του Ε.Σ. στις 25-Οκτωβρίου 2002, ώστε να δρομολογηθεί το όλο ζήτημα, αλλά στέλνει τα πρώτα εντάλματα μετά από πίεση των συμβασιούχων 12 Δεκέμβρη 2002. Η πάρεδρος του Ε.Σ. αρνείται να τα εγκρίνει με το ίδιο σκεπτικό και το θέμα πηγαίνει στο τμήμα του Ε.Σ., το οποίο όμως θα το εκδικάσει πιθανότατα μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Όλο αυτό το διάστημα η διοίκηση του ΟΓΑ δίνει ψεύτικες διαβεβαιώσεις αλλά και πληροφορίες στους συμβασιούχους, ενώ αρνείται να πληρώσει προκαταβολές λέγοντας ότι δεν μπορεί να παρανομήσει (!!!), τη στιγμή που έχει ήδη λειτουργήσει με αυτό τον τρόπο στις πληρωμές των 61 συμβασιούχων έως και τον Αύγουστο.

Σε σχέση με τους συμβασιούχους της οκτάμηνης σύμβασης από της 25-9-2002 έως και 25-5-2003, ο ΟΓΑ γνωρίζοντας εκ των προτέρων, ότι δεν θα του εγκριθούν εντάλματα για τις πληρωμές τους, αλλά και ότι το τμήμα του Ε.Σ. δεν θα εκδώσει απόφαση ως συγγνωστή πλάνη του ΟΓΑ, κωλυσιεργούσε τις δέουσες διαδικασίες, έχοντας τους συμβασιούχους σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας , μην μπορώντας να πάρουν τα χρήματα που νομίμως δικαιούται και χωρίς να γνωρίζουν ποια θα είναι η μέρα απόλυσής τους .

Γι' αυτούς τους λόγους και για πολλούς άλλους ακόμα καταγγέλουμε τις παραπάνω μεθοδεύσεις της διοίκησης του ΟΓΑ και 

απαιτούμε: 

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ

ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

Ιανουάριος 2003

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα