ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ (ΠΕΑΝ)

ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΖΑΡΚΙΝΟΥ ΒΑΣΩ ΤΗΛ.6974778187
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ ΤΗΛ.6945208321
ΣΑΓΙΑΝΟΥ ΑΝΝΑ ΤΗΛ.6932876069
ΓΡΑΜΜΕΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΗΛ.6944253005
ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΕΙΡΗΝΗ ΤΗΛ.6944605442

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

 

Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Νηπιαγωγών ιδρύθηκε το Νοέμβρη του 2002. Στην ιδρυτική Γενική Συνέλευση συμμετείχαν αναπληρωτές νηπιαγωγοί από όλη την Ελλάδα και πολλοί ακόμη εγγράφηκαν στη συνέχεια. Το Δεκέμβρη του 2002 το καταστατικό της Ένωσης εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών. Οι πρώτες αρχαιρεσίες έχουν προγραμματιστεί για τις 22/02/2003

Σκοποί της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Νηπιαγωγών είναι:

  1. Η συσπείρωση όλων των αναπληρωτών νηπιαγωγών με σκοπό την υποστήριξη των συμφερόντων μας (οικονομικών, επαγγελματικών, πολιτιστικών) χωρίς στενό συντεχνιακό πνεύμα, αλλά συνδεδεμένα με τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων για την ανύψωση του βιοτικού και πολιτιστικού επιπέδου τους. 

  2. Η αναβάθμιση της προσχολικής αγωγής, η ανάδειξη της ψυχολογικής και παιδαγωγικής σημασίας της, η ανάληψη πρωτοβουλιών για την καθιέρωση υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής παρεχόμενης από το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα. 

  3. Η υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, η προσπάθεια για μια εκπαίδευση αντάξια των αγώνων και των προσδοκιών του ελληνικού λαού. 

  4. Η συνεργασία με συλλόγους αδιόριστων εκπαιδευτικών, με άλλους συλλόγους αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καθώς και με τις ενώσεις, τους συλλόγους και τις Ομοσπονδίες των μονίμων εκπαιδευτικών, με σκοπό: 

Η ίδρυση της Ενωσης πιστεύουμε ότι κάλυψε ένα κρίσιμο κενό. Και αυτό γιατί ενώ η σημασία της προσχολικής αγωγής τονίζεται ιδιαίτερα από όλους, το κράτος αρνείται πεισματικά τη καθιέρωση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής εκποιώντας την στους ιδιώτες, νομιμοποιώντας την εκπαίδευση των νηπίων από «παιδαγωγούς» χωρίς τυπικά προσόντα(πτυχίο) και παρατείνοντας την ομηρία των αναπληρωτών νηπιαγωγών των οποίων η πολύτιμη πείρα θα βοηθούσε στην ποιοτική αναβάθμισή της.

Στις άμεσες προτεραιότητες μας περιλαμβάνονται: 

Σε αυτά τα πλαίσια καλούμε όλους τους αναπληρωτές νηπιαγωγούς να εγγραφούν στην Ένωση και να συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες της, να καταθέσουν τις ανησυχίες, τις αναζητήσεις, το μεράκι τους. Στο χέρι μας είναι να μετατρέψουμε την ατομική αγωνία σε συλλογική διεκδίκηση και δράση

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΝΙΚΗ

Επιθυμώ να γίνω μέλος
της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Νηπιαγωγών

Όνομα:

Διεύθυνση

Συνολική προϋπηρεσία:
(έως 30/06/2002)

Επώνυμο

Τηλέφωνο

Σχολείο που υπηρετώ

Ειδική κατηγορία: Ναι / Όχι

Το απόκομμα αυτό να σταλεί στην διεύθυνση Β. Ζαρκινού, Ευπόλιδος 8, 16341 Ηλιούπολη.

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα