ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΠΕΑΕ)

e-mail: peaesymboulio@yahoo.com
τηλ. επικοινωνίας Δ.Σ.: Φ. Πανοπούλου: 6972476298
Π. Σωτήρης: 6974439203
Β. Ζαρκινού: 6974778187
Μ. Μιλτσακάκης: 2107213198
Τ. Λιόντου: 6932514008

Ανακοίνωση για τις ενστάσεις εναντίον του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ

Η ΠΕΑΕ θεωρεί ότι και τα τελευταία αποτελέσματα των κλάδων Φιλολόγων, Οικονομολόγων, Κοινωνιολόγων, καθηγητών Γερμανικής Φιλολογίας, Νομικών και Πολ. Επιστημών, όπου τα ποσοστά αποτυχίας είναι συντριπτικά, όχι μόνο είναι αποτέλεσμα της αδιαφάνειας που χρωματίζει όλη τη διαδικασία του διαγωνισμού, αλλά και συμπυκνώνουν την πραγματική αποτυχία του ως θεσμού.

Επιμένουμε ότι ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ ήταν και είναι ένας θεσμός σχεδιασμένος για να νομιμοποιεί την πολιτική των ελάχιστων διορισμών και της μαζικής αδιοριστίας, βαφτίζοντας την ανεργία και την εργασιακή περιπλάνηση «αποτυχία». Δεν είναι οι εκπαιδευτικοί «αποτυχημένοι», αποτυχημένη είναι η κυβερνητική πολιτική που κάνει τα σχολεία να υπολειτουργούν, περιορίζει το μαθητικό πληθυσμό, στηρίζει τη βιομηχανία της ιδιωτικής εκπαίδευσης, την ίδια στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί που μπορούν να στηρίξουν τη δημόσια εκπαίδευση.

Μετά και την εντελώς αναιτιολόγητη απόρριψη της ένστασης υποψηφίου ενάντια στην αρνητική βαθμολόγηση και τη συνολική μεθόδευση πάνω στο ζήτημα αυτό, καλούμε τους συναδέλφους να υποβάλουν μαζικά ενστάσεις. Οι ενστάσεις αυτές αποτελούν για εμάς έναν τρόπο να δηλώσουν οι συνάδελφοι την αντίθεσή τους ενάντια στον τρόπο διεξαγωγής ενός ακόμη διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, χωρίς να θέλουμε να καλλιεργήσουμε αυταπάτες για τα πιθανά αποτελέσματά τους.

Προσπαθώντας να βοηθήσουμε τους συναδέλφους που θα ήθελαν να υποβάλλουν ένσταση και με βάση τους απαράδεκτους δεσμευτικούς όρους της προκήρυξης (απαγόρευση αναβαθμολόγησης) θα θέλαμε, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τους φιλολόγους (ΠΕ02), να προτείνουμε τα ακόλουθα παραδείγματα για τις ενστάσεις (που δεν πρέπει να είναι αιτήματα αναβαθμολόγησης αλλά ενστάσεις κατά των αναρτηθέντων πινάκων)

Σε κάθε περίπτωση ένα πράγμα δεν πρέπει να ξεχνάμε: Η πραγματική διεκδίκηση του δικαιώματός μας στην εργασία και την αξιοπρέπεια περνά πρώτα και κύρια μέσα από την συλλογική πάλη και τη σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική της λιτότητας και της αδιοριστίας

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΝΙΚΗ!

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα