ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις – Κινήσεις Εκπαιδευτικών Δ.Ε., καταδικάζουν και καταγγέλλουν τον πρωτοφανή και αναίτιο ξυλοδαρμό του προέδρου της ΕΛΜΕ Ελευσίνας Κώστα Βαμβακά καθώς και του ηλικιωμένου δικηγόρου Αντώνη Καρρά, από ομάδα τραμπούκων που κατ’ επίφαση καλύπτονται πίσω από τον όρο «αναρχικοί». Βαριά ευθύνη για το απαράδεκτο αυτό γεγονός φέρει και η πολιτική ομάδα «Κόντρα» που κάλυψε πολιτικά τη συμμορία των τραμπούκων.

Η συμμορία των τραμπούκων χτύπησε τον Κ. Βαμβακά, γνωστό στέλεχος των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων και πρωταγωνιστή σ’ όλους τους μεγάλους εκπαιδευτικούς αγώνες με αποκορύφωμα τον ΑΣΕΠ του 1998, στη διάρκεια της αντιπολεμικής κινητοποίησης (29/3/03) στο χώρο του Συντάγματος, μέσα σ’ ένα αμόκ ζωώδους παροξυσμού, φωνάζοντας μάλιστα πως «είναι αστυνομικός». 

Το συνδικαλιστικό κίνημα, κάθε εργαζόμενος οφείλει πλέον να πάρει σαφή στάση απέναντι στον τραμπουκισμό και τον τυχοδιωκτισμό που βάζει στο στόχαστρο αγωνιστές και εργαζόμενους. 

Η ανοχή έφτασε τα όριά της. Η δήθεν «επαναστατική» μορφή βίας που στρέφεται ενάντια σε αγωνιστές της αριστεράς και απλούς εργαζόμενους δεν διαφέρει σε τίποτα από τη βία του κράτους. Τέτοια φαινόμενα θα έχουν την αντιμετώπιση που τους ταιριάζει.

Το εργατικό συνδικαλιστικό και αντιπολεμικό κίνημα έχει βγάλει τα συμπεράσματά του. Η περίπτωση του πρωτοφανούς λιντσαρίσματος ενός αγωνιστή εργαζόμενου ξεχείλισε το ποτήρι.

Ο τραμπουκισμός δεν πρέπει να βρει ούτε μια σπιθαμή ανοχής.

 

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις – Κινήσεις
Εκπαιδευτικών Δ.Ε.

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα