ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
(ΠΕΑΕ)

e-mail: peaesymboulio@yahoo.com
τηλ. επικοινωνίας Δ.Σ.: Φ. Πανοπούλου: 6972476298
Π. Σωτήρης: 6974439203
Β. Ζαρκινού: 6974778187
Μ. Μιλτσακάκης: 2107213198
Τ. Λιόντου: 6932514008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 27/03/2003 παράσταση του Δ.Σ. της ΠΕΑΕ στο Υπουργείο Παιδείας και το ΑΣΕΠ με αντικείμενο τον εμπαιγμό των αδιόριστων εκπαιδευτικών στον πρόσφατο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και επιδόθηκε υπόμνημα διαμαρτυρίας.

Η ΠΕΑΕ εκτιμά ότι τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ τα ερωτηματικά και οι καταγγελίες μας τόσο για την ουσία όσο και για τη διαδικασία του παραμένουν αναπάντητα και πολλαπλασιάζονται, η αγανάκτηση εντείνεται, ο εμπαιγμός κορυφώνεται. 

Η κυβέρνηση αφού ανάγκασε χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν σε μια πέρα για πέρα εξευτελιστική και αναξιόπιστη διαδικασία, παίζει στην ουσία με την αγωνία τους, αφού όχι μόνο δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί τα αποτελέσματα, αλλά μέχρι πρόσφατα δεν είχε αρχίσει καν η διόρθωση των θεμάτων. 

Η ίδια η διαδικασία του διαγωνισμού αποτέλεσε καθαυτή έναν εμπαιγμό των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν. Όχι μόνο στο επίπεδο ουσίας (δηλαδή με ποιο τρόπο μπορεί το δικαίωμα στην εργασία να διακυβεύεται σε μία εξέταση), αλλά και στο επίπεδο των συγκεκριμένων εξεταστικών καψωνιών που υπέστησαν οι υποψήφιοι: μεγάλες αναμονές, θέματα εκτός ύλης, αντικρουόμενες και εν πολλοίς αντιφατικές διευκρινήσεις πάνω στα θέματα.

Και βέβαια γνωρίζουμε πολύ καλά ποια θα είναι η κατάληξη όλης αυτής της διαδικασίας: Ένας πραγματικός διασυρμός των εκπαιδευτικών που στην πλειοψηφία τους θα εμφανιστούν ως «αποτυχόντες» χωρίς κανένα δικαίωμα στο μόνιμο διορισμό. 

Γι’ αυτό και από τη μεριά μας θέλουμε να καταγγείλουμε αυτή τη μεγάλη ΑΠΑΤΗ που φορτώνει στις πλάτες μας τις ευθύνες της πολιτικής των ελάχιστων διορισμών, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, του σχολείου των ταξικών φραγμών που στερεί από τα παιδιά του λαού το δικαίωμα στη μόρφωση.

Γι’ αυτό το λόγο και επιμένουμε στη θέση μας για κατάργηση του απαράδεκτου διαγωνισμού ΑΣΕΠ και την κατοχύρωση του δικαιώματος στο μόνιμο διορισμό με μόνο κριτήριο το πτυχίο και το χρόνο λήψης του.

Ειδικότερα σε σχέση με τον πρόσφατο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και το ΑΣΕΠ:

Για όλα τα παραπάνω η ΠΕΑΕ συγκεντρώνει καταγγελίες και καλεί όλους τους συναδέλφους που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό και έχουν κάτι να καταγγείλουν να επικοινωνήσουν μαζί μας και να στείλουν καταγγελίες, διαμαρτυρίες και παράπονα για οτιδήποτε έχει σχέση με τον πρόσφατο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. 

Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να στείλουν καταγγελίες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τα μέλη του Δ.Σ., να στέλνουν ηλεκτρονική αλληλογραφία στο e-mail peaesymboulio@yahoo.com, να στέλνουν FAX στον αριθμό 210-3247135 (με την ένδειξη ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΑΕ), ή ταχυδρομικά στη διεύθυνση Π. Σωτήρης, Στρατηγοπούλου 7, 11472 Αθήνα 

Η Π.Ε.Α.Ε. επιμένει σταθερά ότι η μόνη λύση είναι μια συνολικά διαφορετική πολιτική διορισμών που θα παίρνει υπόψη της τις ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης. Επιμένει σταθερά στη θέση για ένα πανεκπαιδευτικό μέτωπο αγώνα για:

ΤΗ ΛΥΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ!
ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αθήνα 27/03/2003

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα