Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις

Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

 

Κοροϊδία και τρομοκρατία από το Υπουργείο Παιδείας

 

Δυο χιλιάδες εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές-αδιόριστοι, που συμμετείχαν στην πορεία που οργάνωναν οι Ομοσπονδίες ΔΟΕ ΟΛΜΕ προσπάθησαν να φτάσουν στο Υπουργείο Παιδείας. Ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ έκλεισαν το δρόμο στους εκπαιδευτικούς. Τα συνθήματα «έξω απ’ την πορεία η αστυνομία», «αυτό το Υπουργείο δεν είναι της Παιδείας είναι των ΜΑΤ και της ολιγαρχίας» δόνησαν την ατμόσφαιρα. Στην προσπάθεια των διαδηλωτών να προχωρήσουν, οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν βίαια. Οι διαδηλωτές απαίτησαν να φτάσουν στην είσοδο του Υπουργείου και να μην ανεβούν οι αντιπροσωπίες των ΔΣ των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ στο γραφείο του παριστάμενου Υφυπουργού κ. Γκεσούλη, αν δεν έσπαγε ο αστυνομικός κλοιός.

Η επιμονή των διαδηλωτών, που παρέμειναν στη θέση τους ακόμη κι όταν άρχισε να βρέχει, ανάγκασε τους αστυνομικούς να υποχωρήσουν στην είσοδο του Υπουργείου, με πάνω από μια ώρα καθυστέρηση. Η αντιπροσωπία συνάντησε τελικά τον κ. Υφυπουργό. Αφού μίλησαν αρχικά οι πρόεδροι της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, οι εκπρόσωποι των Αγ. Παρεμβάσεων κατήγγειλαν την απαράδεκτη τρομοκρατική ενέργεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου να εμποδίσει για πολλοστή φορά με τα ΜΑΤ τους εκπαιδευτικούς να φτάσουν στο Υπουργείο που υποτίθεται ότι είναι το Υπουργείο τους. Τονίστηκε ότι η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ και όχι στον προϊστάμενο της αστυνομικής δύναμης που ασφαλώς εκτελούσε εντολές όπως εξάλλου ο ίδιος μας είπε. Στη συνέχεια κατηγόρησαν ευθέως και απερίφραστα τον Υφυπουργό ότι λέει ψέματα σχετικά με τα κενά που καλύπτονται παράνομα με ωρομισθίους, και αποχώρησαν αρνούμενοι μια αδιέξοδη συζήτηση, όπως αποδείχτηκε εξάλλου από την εξέλιξή της μετά την αποχώρηση των εκπροσώπων των Αγ. Παρεμβάσεων, στην οποία το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει απαντήσεις, αλλά το μόνο που κάνει είναι να πετάει το μπαλάκι πότε στο Υπουργείο Οικονομικών, πότε στις διοικητικές υπηρεσίες του ΥΠΕΠΘ και πότε στις … εγκύους καθηγήτριες που φταίνε για τα κενά!

Δε χρειαζόταν να συμβούν τα σημερινά επεισόδια για να αντιληφθούμε ότι μόνος δρόμος είναι ο σκληρός και παρατεταμένος αγώνας. Η στάση της κυβέρνησης αποδεικνύει ότι η κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα και των εξεγερτικών συλλαλητηρίων είναι ακόμη πιο απαραίτητη. Καμιά δικαιολογία δεν υπάρχει για να κάνουμε πίσω. Το επόμενο βήμα που πρέπει να προκύψει από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις είναι η κήρυξη απεργιακών κινήσεων διαρκείας στις οποίες θα συμμετάσχουν κι αυτοί που δίστασαν και έκαναν πίσω στη δεύτερη απεργιακή κινητοποίηση.

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Κινήσεις - Συσπειρώσεις θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις στην κατεύθυνση αυτή, με την ανιδιοτέλεια και την αγωνιστικότητα που τις χαρακτηρίζει, με το σταθερό πολιτικό στόχο της ανατροπής της πολιτικής της λιτότητας και του αυταρχισμού.

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα