Γενική Συνέλευση Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Κερατσινίου – Περάματος

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003: ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΝΕΟ ΠΥΡΓΟ ΑΤΙΘΑΣΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ !

 

Η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ιούνη του 2003 στη Χαλκιδική, θα αποτελέσει την κορυφαία στιγμή της ελληνικής προεδρίας, την ολοκλήρωση ενός κύκλου κρίσιμων διαπραγματεύσεων και αποφάσεων των ισχυρών της Ευρώπης για την προώθηση της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης στις εργασιακές σχέσεις, τους μισθούς, τα συστήματα πρόνοιας και ασφάλισης, την εκπαίδευση, την υγεία, τον αγροτικό τομέα.

Απέναντι στις φιλοδοξίες, τα σχέδια και τις πολιτικές των ισχυρών, η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής, μπορεί και πρέπει να μετατραπούν σε μια «ζώνη αγώνα» ιδιαίτερα αφιλόξενη για την οικονομική κοινωνική και πολιτική αριστοκρατία της Ευρώπης, σε μια περιοχή που θα συναντηθούν στους δρόμους της όλα τα κοινωνικά κινήματα, όλα τα ρεύματα αγώνα και αντίστασης ενάντια στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση, όλες οι φωνές διαμαρτυρίας, ανατροπής και ρήξης.

Το εκπαιδευτικό κίνημα μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους μετανάστες, πρέπει να βρεθεί στην πρώτη γραμμή, πρωτοστατώντας στις διαδηλώσεις, στις κινητοποιήσεις στη Σύνοδο Κορυφής στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνη του 2003.

Σε αυτά τα πλαίσια :

  1. Συμμετέχουμε στις διαδηλώσεις, την Παρασκευή, στη Χαλκιδική όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής και το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

  2. Συγκροτούμε κοινό αυτοτελές μπλοκ με τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε., τις ΕΛΜΕ και πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων με στόχο τη μαζική, αγωνιστική, ενωτική παρουσία των εργαζόμενων στις διαδηλώσεις. Για το λόγο αυτό παίρνουμε την πρωτοβουλία να συγκαλέσουμε σύσκεψη των σωματείων ή να συμμετέχουμε σε αντίστοιχο κάλεσμα.

  3. Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ, έστω και την τελευταία στιγμή, να αναθεωρήσει τη στάση αδιαφορίας και αποχής από τις κινητοποιήσεις που ακολουθεί. Να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών που θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις (πούλμαν από όλη την Ελλάδα κλπ.)

  4. Με ευθύνη των Συλλόγων Π.Ε. να ξεκινήσει πλατιά καμπάνια ενημέρωσης των εκπαιδευτικών και των τοπικών κοινωνιών για τις διαδηλώσεις ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής.

Ραντεβού στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη : Να είμαστε όλοι εκεί !

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα