Ψήφισμα Αλληλεγγύης

στον Αγώνα των Γάλλων Εκπαιδευτικών και εργαζόμενων

 

Γνωρίζουμε ότι εδώ και μερικές εβδομάδες, οι εργαζόμενοι στη Γαλλία απεργούν και αγωνίζονται ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της γαλλικής κυβέρνησης που αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης. Ταυτόχρονα, οι Γάλλοι εκπαιδευτικοί, απαιτούν και την κατάργηση της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που πλήττει το δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Εμείς, οι Έλληνες εκπαιδευτικοί, που έχουμε δώσει αρκετούς αγώνες τα τελευταία χρόνια ενάντια στα αντιασφαλιστικά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης, εκφράζουμε τη συμπαράστασή και την αλληλεγγύη μας στους Γάλλους συναδέλφους μας.

Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας, η πολιτική που βρίσκεται απέναντί σας, είναι η ίδια συντηρητική πολιτική της Ε.Ε. που επιτίθεται στα εργασιακά, ασφαλιστικά και μορφωτικά δικαιώματα των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική που προωθεί η Ε.Ε. αλλά και οι εθνικές κυβερνήσεις, σας καλούμε να διαδηλώσουμε μαζί, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη.

Ελπίζουμε οι δίκαιοι αγώνες σας να είναι νικηφόροι !

Γενική Συνέλευση Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Κερατσινίου – Περάματος

Κερατσίνι 28 Μάη 2003

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα