ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. 
ΚΑΙ ΕΛΜΕ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΣ: 
ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΕΛΜΕ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ
ΜΑΘΗΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

 

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΙΣ 1-2 ΜΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Ξεκίνησε το εξάμηνο της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. και ήδη στο Ναύπλιο, πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύνοδος των Υπουργών Εργασίας αλλά και η πρώτη μαζική και δυναμική κινητοποίηση ενάντια στην πολιτική της Ε.Ε. 

Οι κινητοποιήσεις του νέου ελπιδοφόρου κινήματος κατά της καπιταλιστικής "παγκοσμιοποίησης", οι συγκεντρώσεις και οι πορείες κατά τη διάρκεια των Συνόδων Κορυφής της Ε.Ε., ο ίδιος ο γενικότερος αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελούν σημαντικές πλευρές της πάλης του κινήματος των εργαζομένων, και επομένως του εκπαιδευτικού κινήματος.

Επόμενος σταθμός της ελληνικής προεδρίας είναι η Σύνοδος των Υπουργών Παιδείας στις 1-2 Μάρτη στην Αθήνα. Σε αυτή τη Σύνοδο, αλλά και γενικότερα στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας, θα συζητηθούν πολιτικές και κατευθύνσεις που η εφαρμογή τους θα αλλάξει σημαντικά το τοπίο στην εκπαίδευση και την εργασία.

Την πραγματικότητα όμως, τόσο στον τόπο μας, όσο και στην Ευρώπη την διαμορφώνουν, όχι μόνο οι επιλογές των κυβερνήσεων και των κυρίαρχων κύκλων, καθώς και τα σχέδια τους για ένα νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης, αλλά και οι μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος, η μεγάλη διαδήλωση στο Ναύπλιο, οι εργατικές απεργίες και κινητοποιήσεις σε όλη την Ευρώπη, οι μεγάλες διαδηλώσεις κατά της Ε.Ε. και της καπιταλιστικής "παγκοσμιοποίησης". Επίσης, την πραγματικότητα διαμορφώνουν όλες οι μικρές και μεγάλες μάχες που δίνονται από σωματεία, συλλόγους και συλλογικότητες σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε σχολείο και σχολή.

Στην Αθήνα οι υπουργοί της Ε.Ε. δεν πρέπει να είναι μόνοι! Δεν πρέπει να τους αφήσουμε ανενόχλητους να αποφασίσουν την προώθηση της αντιεκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης, την ακόμη μεγαλύτερη υπονόμευσή του μέλλοντός μας.

Στον αντίποδα της Συνόδου των Υπουργών Παιδείας, ο κόσμος της Εκπαίδευσης, με το ιδιαίτερο βάρος και την ευθύνη που του αντιστοιχεί, χρειάζεται να δώσει και τη δική του αυτοτελή αγωνιστική απάντηση, πέρα από την αυτονόητη συμμετοχή στο πλαίσιο των γενικότερων κινητοποιήσεων. Γι' αυτό τον λόγο προτείνουμε :

  1. Την οργάνωση πανεκπαιδευτικής συγκέντρωσης-διαδήλωσης με παράλληλη απεργία των εκπαιδευτικών και συμμετοχή φοιτητών και μαθητών την παραμονή της Συνόδου, Παρασκευή 28 Φλεβάρη.

  2. Τη συμμετοχή του Συντονισμού των χώρων της Εκπαίδευσης στις μεγάλες πανεργατικές-παλλαϊκές κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν τη 1η Μάρτη.

Με βάση τα παραπάνω, σας καλούμε σε Πανεκπαιδευτική Σύσκεψη Συντονισμού, την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΦΛΕΒΑΡΗ στις 7 μ.μ., στα Γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15α, Σύνταγμα).

Αθήνα 31-1-2003

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα