ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 4,5,6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2003

Εκπαιδευτικό χωριό

Το 8ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ θα γίνει στο Πάρκο των Ιλισίων, στις 4, 5 & 6 Ιουλίου 2003, με τη συμμετοχή 46 κοινοτήτων μεταναστών και 120 αντιρατσιστικών οργανώσεων, δημοτικών κινήσεων, φοιτητικών σχημάτων, εφημερίδων και περιοδικών.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η καλλιέργεια αντιρατσιστικής συνείδησης και η ανάδειξη της αξίας της πολυπολιτισμικής συνύπαρξης. Ειδικότερα, φέτος, το Φεστιβάλ επικεντρώνει την θεματολογία του στη σύνδεση του αντιρατσιστικού κινήματος με τα ελληνικά και διεθνή κινήματα ενάντια στον πόλεμο, την αδικία και την ανισότητα

Τα "Πίσω Θρανία" σε συνεργασία με τις Κινήσεις Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις εκπ/κών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τα εκπαιδευτικά περιοδικά: Εκπαιδευτική Κοινότητα και Ρωγμές συμμετέχουν στο 8ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ διοργανώνοντας έκθεση ζωγραφικής με θέμα "Τα παιδιά ζωγραφίζουν τον πόλεμο" αλλά και εκδηλώσεις με συζητήσεις, προβολή ντοκιμαντέρ, δρώμενα για παιδιά.

Συζητήσεις και προβολές

Σάββατο 5/6 , 9 μ.μ.: Προβολή video : Ντοκιμαντέρ με τίτλο: " Η ξενιτιά δεν έχει χώρα", το video δημιουργήθηκε από παιδιά Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού και είναι συνεντεύξεις που έχουν πάρει οι μαθητές από μετανάστες. Η διάρκειά του είναι 9 λεπτά. 

9:15 μ.μ Αντιπολεμικές εκδηλώσεις στα σχολεία

Παράλληλα θα δείχνουμε σλάιτς με έργα παιδιών, δραστηριότητες παιδιών, εικόνες από τη Βαγδάτη, Παλαιστίνη.

Προβολή video: Ντοκιμαντέρ με τίτλο : " Όνειρα και φόβοι στα σύνορα" της Παλαιστίνιας Μέι Μάσρι. Περιγράφει τη ζωή των παιδιών σε παλαιστινιακούς καταυλισμούς (Σατίλα και Ντεχίσα). Η διάρκειά του είναι 56 λεπτά. 

Δραστηριότητες για τα παιδιά: 

Παρασκευή 4/6 7:30 μ.μ " το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού"

Σάββατο 5/6 7:30 μ.μ Μουσικοί αυτοσχεδιασμοί με παιδιά και "τα παραμύθια της φωτιάς"

Κυριακή 6/6 7:30 μ.μ Κατασκευές και τρελές μουσικές.

Την Κυριακή οι Σύριοι μαθητές των Πίσω Θρανίων θα παίξουν μουσική και θα χορέψουν

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

ΕπιστροφήΕπιστροφή ΠεριεχόμεναΠεριεχόμενα